Vad betyder din födelsesten?

Hem smyckesblogg

Vad betyder din födelsesten ?

Du vet vilken födelsesten som är din, men känner du till historien och innebörden bakom din födelsesten och passar den din personlighet? Ta reda på det här!

Sökord: Din födelsesten

Smycken har länge setts som ett sätt att visa status och välstånd i samhället. Det användes också som ett verktyg i uppvaktning eftersom en man skulle presentera sin avsedda med en gnistrande prydnadssak för att uppvakta henne och visa sin förmåga att ge.

Idag finns det smyckesalternativ som passar alla plånböcker , inte bara den kulturella eliten. Kvinnor väntar inte längre på att en potentiell friare ska överösa dem i guld och juveler. De köper sina egna smycken.

Din födelsesten är en unikt sätt att uttrycka din personlighet och etablera ditt personliga varumärke. Sedan dagen du föddes kan du ha haft en ädelsten eller halvädelsten som representerar din födelsemånad. Men visste du att din födelsesten också har en specifik betydelse?

En kort födelsestenshistoria

Födelsestenar har funnits i århundraden och går så långt tillbaka som Biblisk tid. Dessa halvädelstenar bars i strid på en bröstsköld eftersom de ansågs ge bäraren vissa skyddande krafter.

Mycket som de 12 stjärntecknen och deras korrelation till specifika beteenden och personlighetsegenskaper, tilldelas varje månad mellan 1-3 födelsestenar.

Dessa stenar symboliserar distinkta temperament och attityder bland deras bärare. Vissa kulturer tror att olika stenar till och med kan avgöra bärarens öde.

Vissa månader innehåller mer än en typ av födelsesten. Tanken bakom detta kan ha varit att föreslå mer kostnadsvänliga halvädelstenar som alternativ till dyrare eller sällsynta ädelstenar.

Januari

Januaris födelsesten är granat. Om du är född i januari, betecknar din födelsesten stark energi och viljestyrka. Granatfödelsestenar framkallar bäraren som självsäker, spontan och en målmedveten.

Garnets födelsestensbärare är ofta pigga och älskar att anta utmaningar.

De flesta människor associerar granat med att vara en djup mörkröd färg , men det kan också innehålla nyanser av orange, rosa, grönt och till och med lila. Röda granatstenar

liknar granatäpplekärnor.

februari

Februari huvudsakliga födelsesten är ametist. På grund av dess rika lila färg, bars den bara av kungligheter eftersom lila betecknade den härskande klassens rikedom och makt . Om din födelsesten är ametist kanske du har ett stort affärssinne.

Du kanske också är optimistisk och ren i sinnet. Du ses som en god lyssnare och hjälper till att lugna andra, som en terapeut.

Ametister hänför sig till lugn och frid. Ametist tros kunna förebygga berusning på grund av band till grekiska myter och en koppling till andlighet.

Mars

Aquamarin är marss framstående födelsesten. En ljusblå sten representant för himmel och hav.

Om din födelsesten är akvamarin, kommer du sannolikt att ta med denna känsla av lugn och stillhet till de runt omkring dig. Du har talang för att medla och lösa tvister.

Akvamarin sågs som ett slags lycka till som skyddade sjömän från hård sjö och lugnade haven och garanterade säkra resor.

Att bära akvamarin ger skydd och lugn. Det är också tänkt att behandla ångest.

april

Diamanter är en tjejs bästa vän, men de är också aprilfödelsesten. Diamanter finns i en mängd färger, förutom de vanliga färglösa, inklusive rosa, brun, svart, blå, grön, gul, röd, blå och till och med lila.

Diamanter innebär lyx

så de som är födda i april har en förkärlek för shopping och livets finare saker. Om din födelsesten är en diamant är du envis och driven. Du är inte rädd för att gå för det du vill.

Du är ståndaktig och lojal mot dina vänskapsband. Du värdesätter karaktär och integritet framför allt.

maj

Smaragd är majs födelsesten. Denna bländande gröna ädelsten har en lång historia av tron ​​att den ger skydd mot sjukdomar, såsom kolera, avvärjer onda andar och demoner och håller ormar borta.

Om din födelsesten är en smaragd, ses du som ntisk och medkännande. Du älskar också att hjälpa människor och är lojal mot dina vänner. Du tror att det finns en perfekt själsfrände för dig.

Gröna smaragder symboliserar ofta välstånd och lycka, såväl som återfödelse, tillväxt och framgång.

juni

Juni har tre födelsestenar associerade med sig. Pearl, Moonstone och Alexandrite. Pärlor länkar till intuition

och de som är födda i juni är kända för att vara introspektiva tänkare.

Om din födelsesten är en pärla eller månsten så är du det entusiastisk och utåtriktad. Du är en varmhjärtad och ren person som alltid kommer att hjälpa en vän i nöd.

Som pärlan, Månstenar förbättrar intuitionen

och främja balans. Alexandrit betyder också balans och intuition.

juli

Julis födelsesten är rubinen. Rubyn är ett tecken på makt, hälsa och visdom. Rubyn ansågs länge ge skydd och avvärja onda andar.

Om dinfödelsestenen är rubinen du är en kombination av självsäkerhet och medkänsla. Du är ambitiös och kan komma med kreativa lösningar på problem. De med en Ruby birthstone tycker om sociala sammankomster.

augusti

Peridot är känd som Augusts födelsesten. Denna olivgröna sten indikerar lycka och god hälsa och balans med naturen.

Om din födelsesten är Peridot, är du en charmig och extrovert person som får förtroende för andra lätt. Du har också en naturlig skönhet som lockar andra till dig. Du är snäll och välkomnande mot både vänner och främlingar.

September

Safiren är septembers födelsesten. Känd för sin rika blå färg, safirer finns också i rosa, vit, gul och grön.

Om din födelsesten är

Safiren, du är ödmjuk och jordnära. Du är också trogen och pålitlig. Du föredrar att hålla dina känslor för dig själv och väga alla dina alternativ innan du tar en risk.

Oktober

Oktobers dubbla födelsestenar är Rosa turmalin och Opal. Opaler är lockande på grund av sina unika färgmönster och strukturer. Inga två opaler är någonsin den andra lik.

Om din födelsesten är Tourmaline, är du sannolikt äventyrlig och rastlös med ett racing sinne. Du har också starka intuitioner.

Om din

Birthstone är en Opal, du är lojal, beskyddande och trogen mot dina nära och kära. Du inspirerar andra och älskar att mentor och deltar i samhällsevenemang. Opaler förkroppsligar renhet, sanning och hopp.

November

Topaz anses allmänt som novembers födelsesten men citrin anses också vara en födelsesten i november.

Om din födelsesten är Topaz, du kan vara lätt men också envis ibland och inte öppna upp för andra direkt. Du är en begåvad författare eller lärare på grund av din intelligens och kvickhet. Du är generös och rättvis med råd.

Topas är en symbol för visdom, intelligens, vänskap och styrka.

Om din födelsesten är citrin, är du en optimistisk tänkare. Du värdesätter ärlighet och integritet, men du har också ett gott sinne för humor.

december

December har också många olika typer av födelsestenar att välja mellan. Turkos och Tanzanit är de primära födelsestenarna.

Turkosa födelsestenar betyder att du är klok och ärlig när det gäller ett fel. Folk kanske anser dig vara en gammal själ. Du visar visdom bortom dina år.

Om din födelsesten är

en tanzanit, du har en stor uthållig personlighet som kan framstå som skrämmande eller intensiv. Du är lojal och tar inte lätt på någon form av svek. Du spelar också enligt dina egna regler.

Blå zirkon och Blå Topas är också decemberfödelsestenar.

Hitta dina födelsestenssmycken

Födelsestenar är inte bara begränsade till månaden för din födelse. Du kan bära din födelsesten eller en kombination av födelsestenar som passar ditt personliga varumärke och stil.

Designer Jewelry har iögonfallande och prisvärda födelsestenssmycken i armband, halsband, ringar och örhängen.

Kolla in våra kollektioner, och hitta födelsestenssmyckena som får dig att glänsa.

Leave a Reply

Related Posts

  • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

  • De senaste trenderna inom profilkläder

  • 5 kända smycken från filmer