Vad är Gold Vermeil Smycken? Vad du behöver veta

Så, vad är Gold Vermeil?

Guld Vermeil (uttalas vur-MAJ) är äkta .925 sterlingsilver som har plåtats med ett tjockt lager av 14k-24k guld.

Snabb Guld Vermeil Fakta

 • Guldsmycken är hetare än någonsin, och guldvermeil är ett utmärkt alternativ för prismedvetna konsumenter.
 • Guld vermeil är ett bra alternativ till massivt guld (pris), flash guldplåt (skräp) och guldfylld (innehåller billig mässing).
 • Guld Vermeil är det perfekta alternativet för dem med metallallergier på grund av guldets hållbara tjocklek i kombination med basen av ädelt sterlingsilver.
 • Guld vermeil är en “insiders hemlighet” av kräsna smyckeköpare som premiummaterial (silver och guld) används, men tillåter mer prisvärda designersmycken än massivt guld.
 • Med avancerade smyckesdesigners omfamnar trenden, nu är det perfekt tillfälle att lägga till några till din samling.
 • Om du vill fira eller fira (och fortfarande ha några pengar kvar för pensionering) måste du överväga att lägga till en guldpjäs (eller två) till din smyckessamling!

Premiumkvalitet med förnuftig prissättning

Guldvermeil håller snabbt på att bli en favorit bland de främsta smyckesdesignerna runt om i världen .

Det tillåter dem att använda en kombination av rena metaller för att leverera högkvalitativa smycken som ser ut att kunna kosta en mindre förmögenhet men som faktiskt är rimligt prissatta för både konsumenterna och formgivarna. Win-win.

Vänta, vad är guld vermeil igen?

Vermeil (uttalas vur-MAJ) är en mycket specifik typ av premium guldfinish.

Enkelt uttryckt är det en kombination av ett mycket tjockt lager av guld över högkvalitativt sterlingsilver.

 

Vermeil gör stora vågor i designersmycken.

Det är verkligen det bästa av två världar – all exklusivitet, skönhet och kvalitet hos designersmycken, men till priser som inte bryter banken.

Många modekunniga kvinnor använder nu smycken från vermeil för att bygga sina personliga smyckeskollektioner. Balansen mellan kostnad och kvalitet gör att de kan vara säkra på materialet och utförande samtidigt som de har utseendet och känslan av samlingar som kostar många gånger mer än vad de faktiskt gör. Faktum är att på grund av dess popularitet i designerkretsar har smycken i guld vermeil blivit en av de främsta “insiderhemligheterna” i designersmyckens värld.

Vad är skillnaden mellan guldvermeil och andra guldpläterade smycken?

Bra fråga. Det finns ingen brist på guldpläterade eller guldfyllda smycken där ute. Men det finns stora skillnader – främst i kvaliteten och det långsiktiga värdet då du funderar på vad du ska ha med i din smyckeskollektion.

Dålig kvalitet – guldpläterad

En bas av antingen stål eller mässing (sämre oädla metaller),

 • Pjäsen är mycket snabbt doppad i guld
 • Den tunna guldfinishen kan lätt slitas av
 • Utsätter bäraren för basmetallallergier

 

Medellång kvalitet – guldfylld:

 

 • En bas av antingen mässing eller koppar
 • Utsidan gjord av ark av 10+ karats guld
 • Nöts inte lika lätt som guldpläterad
 • Fortfarande risk för metallallergi med sämre basmetall

 

Högsta kvalitet – Gold Vermeil:

 • En bas av högkvalitativt sterling silver
 • Ett tjockt guldlager på minst 10k
 • För det mesta används 14k-24k guld

 • Industrireglerad guldtjocklek på inte mindre än 2,5 mic rons (mycket tjock).

Hur ser Vermeil ut?

Bra fråga!

Vi har samlat några av våra favoriter till en vermeil-samling som vi ständigt uppdaterar med de senaste designerna från Milanos landningsbanor och utställningarna i Vicenza.

Obs: Många designersmycken behåller “silverlooken” genom att använda platinavermeil eller rodium (platinafamiljen) vermeil.

Var kom det ifrån?

De finaste vermeil-finisherna för smycken kommer från Italien. Familjer av hantverkare har fulländat detta hantverk och överfört det från en generation till en annan. Dessutom finns det en strikt kvalitetskontroll för att skydda Italiens rykte som ett smyckesproduktionscenter i världsklass. Vermeil-smycken som importeras från Italien måste också uppfylla de amerikanska reglerna, så det finns lager av kvalitetskontroll inbyggda i varje äkta smycke av vermeil-guld.

Vad sägs om hållbarhet?

Hållbarhet är allt om karaten och täckningen.

Ju högre karat desto mer hållbart är pjäsen. 24 karats guld är “rent” guld. Men rent här betyder inte att det bara är guld när det förvandlas till ett smycke.

Solitt guld är en mjuk metall.

Så, i smycken, som kräver en viss hållbarhet, används ofta legeringar. En legering är en metall som kombineras med guld för att öka hållbarheten.

Som alla guldsmycken, följer vermeil efter. Om du letar efter den mest hållbara sortens pläterade smycken, letar du efter 18 karat guld eller 24 karats guldplätering på smycket.

Tjocklek är också viktig. Ju tjockare plätering, desto längre håller den.

Du kommer att vilja leta efter kvaliteten på kärnlegeringen. Vermeil gör detta enkelt för dig. Som äkta vermeil kommer alltid att ha en kärnlegering av sterling silver.

Mikronplätering är vad det handlar om.

Detta är tjockleken på guldet. Mikronplätering är minst 1 mikron, där den blir mätbar. Men för denna typ av smycken är minimikravet 2,5.

Vad ska jag titta efter vid köp?

När att köpa vad som helst, priset spelar roll – men kvaliteten borde ha lika stor betydelse.

Ta dig tid att hitta en ansedd tillverkare och överväg kvalitet när du jämför priser. En bra tumregel är att om ett smycke i vermeil är prissatt på samma sätt som ett smycke i sterlingsilver eller opläterat guld, så är det sannolikt inte riktigt vermeil.

Detta är ofta en fråga om att “få vad du betalar för.”

Denna typ av smycken är ofta dyrare än guldfyllda eller guldpläterade smycken, men uppenbarligen billigare än smycken i massivt guld, och:

 • det finns inget risk för en allergisk reaktion mot en okänd kärnmetall (eftersom alla kärnmetaller i vermeil är sterling eller rent silver),
 • det används vanligtvis en högre grad av guld,
 • är mer hållbar eftersom den måste ha minst 2,5 mikron, där mycket guldplätering helt enkelt är ett tunt lager som ofta slits av, och
 • det är formbart för konstnärer att skapa unika mönster.

För att se att du köper den äkta varan och inte guldpläterade bitar är att titta på färgen och vikten.

Denna sorts guldsmycken säljs vanligtvis med 14 karat (minst), 18 karat , eller 24 karat gult guld, eller i roséguld.

Billigare guldpläterade smycken är vanligtvis 10 karat.

Medan guldpläterade smycken har ett känt märkningssystem (GP, HGP, RGP, HGE , eller GEP), gör inte vermeil det.

Det du kan leta efter är en stämpel med ett standardmässigt silverrenhetsvärde. Detta kommer att berätta att kärnmetallen är silver. Om du ser 925 skulle det betyda 92,5 % silver… så att du vet att kärnmetallen är en 92,5 % silverlegering.

Hur tar jag hand om Vermeil?

Rengöring av guld vermeil smycken är enkelt. Som med alla smycken måste du hålla det fritt från damm, smink, aerosoler och all förorening. Så, som vanligt, applicera parfym och smink innan du sätter på dessa smycken.  Du kan hitta fantastiska parfymer från glamazon.se.

När du inte bär dem, förvara dina smycken i lådan eller väskan som de kom i Se till att den inte förvaras nära en värmekälla och att den inte har vikt ovanpå den. Denna typ av smycken måste förvaras i en lufttät påse eller låda.

Också, om du planerar att hoppa i en pool eller badtunna, ta bort dina smycken först. Att inte göra det kan orsaka missfärgning.

Att rengöra dina guldvermeil smycken, skölj försiktigt i ett bad med varmt vatten och mild diskmedel (vi rekommenderar Dawn diskmedel). Skölj och klappa torrt.

Slutgiltiga tankar

Att köpa ett smycke är ett speciellt tillfälle. Oavsett om det är din födelsedag, du har en löneförhöjning eller om du bara vill ha något vackert.

Vermeil är ett bra alternativ. Det ger trygghet för kvalitet, eftersom det finns regler och standarder för dess produktion. Alternativen är oändliga för designstilar, färger och finish.

Är Guld Vermeil bra kvalitet?

Guldvermeil tillverkas av metaller av högsta kvalitet (sterling silver och guld) vilket gör den är mycket hög kvalitet i jämförelse med guldpläterad eller guldfylld eftersom den inte innehåller några billiga basmetaller som mässing.

Hur länge håller guldvermeil?

Genom att använda ädelmetaller av högsta kvalitet och tillverkningsprocesser är guldvermeil mycket mer hållbart än guldfyllt smycken, blixtförgyllda smycken, eller vanlig guldplåt. Guldvermeil kan hålla i åratal om den sköts om på rätt sätt och kan till och med konkurrera med solida guldbitars livslängd.

Är Gold Vermeil bättre än guldpläterad?

Guldvermeil liknar guldpläterade smycken med den största skillnaden är tjockleken på lagret av guld. Den andra primära skillnaden är att metallen under lagret av guld vermeil smycken är massivt sterling silver istället för billig mässing eller annan basmetall som används för guldpläterade eller till och med guldfyllda smycken.

Kan Guld Vermeil bli blött?

 Ja, guldvermeil kan bli blöt och går även bra att duscha, men vi rekommenderar att det inte utsättas för starka kemikalier eller vissa typer av klor som kan missfärga även fasta guldsmycken (särskilt 14k guld).

Hur rengör du guldvermeil?

När din vermeilbit blir smutsig med oljor från din hud eller smuts och damm, bör du tvätta den noggrant med varmt vatten och en mjuk flytande tvål (vi rekommenderar Dawn diskmedel.) Lägg biten i tvålvattnet och använd din finger rs eller en mycket lätt borste för att ta bort smuts och skräp. Skölj noggrant med vanligt vatten och torka försiktigt.

Är Gold Vermeil detsamma som solidt 14K guld eller 18K guld?

Nej, vermeil består av ett tjockt guldskikt över massivt sterlingsilver.

Är Gold Vermeil och Gold Filled samma sak?

Nej, de liknar varandra förutom att guldvermeil har en bas av solid sterling silver medan guldfylld är en guldplåt över en mycket billigare basmetall som mässing.

Kan du bära guldvermeil varje dag?

Enkelt svar: Ja. Även om billiga pläterade smycken och till och med blixtpläterade guldsmycken snabbt kan förlora sin lyster, är guldvermeil lämplig för vardagsbruk på grund av det tjocka lagret av guld och silverbas.

 

Leave a Reply

Related Posts