Hur man tillbehör med romerska glassmycken

Hem smyckesblogg

Romerska glassmycken förbinder det antika med det moderna, för en look som är allt annat än “snabbmode”-smycken. Så här tillbehör du med smycken gjorda av antikt romerskt glas.

Sökord: romerskt glas

Delar du Elizabeth Taylors kärlek till juvelry?

Funderar på att bygga upp din egen smyckeskollektion och försöker hitta de klassiska investeringsbitarna att varje kvinna behöver äga?

Smycken är en av de mest populära föremålen som kvinnor köper när de vill unna sig, och med goda skäl!

Det är elegant, roligt och ett uttryck för dig själv och din stil!

I själva verket, när en kvinna når 40 års ålder, hennes personliga smyckessamling är värt cirka 7 500 USD.

Oavsett om du är intresserad av att lägga till ett nytt uttalande till din samling, eller om du bara försöker “släppa tips” till människorna i ditt liv, måste du överväga en romersk glasbit.

Men vad exakt är romerska glassmycken, och vad gör är det så tidlöst och populärt på samma gång?

I det här inlägget berättar vi allt för dig behöver veta om romerska glassmycken.

Djupa rötter

Om du någonsin har varit på ett museum vet du förmodligen att rna hade en djup kärlek till och uppskattning för smycken. Faktum är att denna antika civilisation var födelseplatsen för romerskt glas.

Glas blev först ett hushållsmaterial eftersom det användes för att tillverka vaser, tallrikar, burkar och andra dagliga föremål.

Det var bara en tidsfråga innan rna började använder glas för att göra smycken!

För att glas kunde tillverkas i massskala var det ett mycket populärt sätt att göra smycken i antiken. Det gjorde det också möjligt för fler “vanliga” människor att bära samma smycken som kejsarna och andra kungligheter.

I dag, när du bär ett smycke av romerskt glas, bär du ett stycke historia!

Många arkeologer och amatörskattjägare hittar ofta skärvor av romerskt glas som är för små för att visas på museer eller användas på annat sätt.

Så de säljer dem till juvelerare som skapar fantastiska bitar ur de gamla skärvorna!

Denna typ av smycken är mest känt för sina livfulla och unika färgscheman och nyanser. Det beror på att den har legat under marken i så många år och har utvecklat en underbar patina.

Juvelerare rengör och bevarar också andra egenskaper hos glaset. för att få det att gnistra och glänsa med ett kalejdoskop av färger som inget annat smyckematerial.

Detta smycke är perfekt för alla kvinnor som vill äga ett stycke historia med en historia bakom sig. Du vet aldrig vem som bar, drack ur eller lagrade sin parfym i det som nu hänger runt halsen på dig!

Skötsel av romerska glassmycken

På grund av dess speciella och unika historia måste du vara försiktig när du rengör och förvarar dina romerska glassmycken.

Låt oss först prata om vad du inte ska göra med dessa bitar.

Framför allt, låt aldrig den här typen av smycken blöta. Det är så lätt att skada dessa ömtåliga bitar, att även några droppar vatten kan vara dåligt för dem.

Det kan orsaka missfärgning och kan till och med bryta ner glas. Kom ihåg att det här smycket är ett antikt – se till att du behandlar det därefter.

Ja – du bör till och med undvika att bli blöt när du vill rengöra ditt smycke (oroa dig inte, vi berättar hur du rengör dina glassmycken på en minut.)

Också aldrig…

 • Duscha med detta smycke
 • Gå in i poolen med den på

 • Stå i värmen under längre perioder
 • Bär den i särskilt fuktiga klimat
 • Applicera parfym, bodylotion och till och med hårspray medan bär den
 • En sista anmärkning: vi vet att det kan vara frestande, men gör ditt bästa för att undvika att röra dina glassmycken med dina fingrar.

  Varför?

  För ibland kan även din kropps naturliga oljor och kemikalier skada glaset. Även om det inte aktivt skadar glaset kan det ändra färg om det hanteras för ofta.

  Så, hur kan du städa och ta hand om din romerska glasbitar?

  Det säkraste sättet är att använda en speciell polerduk för smycken för att rengöra silverinställningen och lämna glaset orört.

  Undvik att använda en pappershandduk eller annan vävnad för att rengöra glas, eftersom dessa material ofta har upphöjda fibrer som kan skada det.

  När du polerar föreslår vi också att du inte försöker hårt att komma i faktisk kontakt med själva glaset.

  Vi vet – det låter kontraintuitivt.

  Tänk dock på att om du polerar sterling silver inställningar runt glaset, är det troligt att glaset kommer att se mycket renare ut.

  Förvara dina glasbitar

  Naturligtvis, för att dina smycken ska se bra ut så länge som möjligt måste du se till att du förvarar dem på rätt sätt.

  Först, se alltid till att du lossar eventuella halsband eller armband innan du förvarar dem.

  Vi föreslår att du lägger dem i en plastpåse med dragkedja för att förhindra att extra luft kommer in (bonus: detta hjälper också till att förhindra att silverfärger blir smutsiga!)

  Förvara inte heller ett par glasörhängen i en enda påse. Att göra det kan leda till repor och kanske till och med brott.

  Förvara dina juveler i en sval och torr låda.

  Shoppa för ett stycke historia

  Nu kan skärvor som var en del av antika civilisationer få ett annat liv – tusentals år senare.

  Vem vet vilka historier dessa bitar skulle kunna berätta om de kunde prata.

  Väck dem till liv igen.

  Vi föreslår att du para ihop dina romerska glassmycken med ett enkelt men elegant svart klänning, för att verkligen låta färgerna i glaset poppa upp.

  Dessa plagg är perfekta för alla tillfällen och kan kläs upp eller ner. Speciellt om du gör en investering i din smyckeskollektion vill du ha något med en känsla av mångsidighet.

  Vi älskar särskilt

  hängen som denna, som du kan sätta på vilken kedja du vill. Det skulle se fantastiskt ut över en svart polotröja med jeans.

  Vi älskar också detta eleganta och detaljerade hängsmycke, som du kan bära med en grå eller koboltblå klänning.

  Letar du efter fler smyckeidéer? Vill du hitta en verk som verkligen är unik?

  Det är dags att investera i ett smycke av romerskt glas.

  Se till att kolla in vår otroliga linje av glassmycken , förutom de andra underbara plaggen vi erbjuder.

  Vi har något för varje kvinna, tillfälle och stil !

  Se hela n Glass Collection här

 • Leave a Reply

  Related Posts

  • Praktisk guide för att välja kvalitetssmycken för dig själv

  • Vilka är de bästa typerna av smycken att köpa?

  • 7 söta och fashionabla idéer för parsmycken