Hur man köper designade italienska guldsmycken

Hem smyckesblogg

Hur man köper designer italiensk Guldsmycken

Ny med att köpa italienska designersmycken i guld? Det är mer än att bara välja ut en favoritbit. Här är vår exklusiva guide för att köpa rätt smycken.

Sökord(n) : Italienska guldsmycken

Vill du uppdatera din smyckessamling? Oavsett om du vill ha ett dramatiskt statement eller något klassiskt du kan bära varje dag, är guldsmycken alltid ett utmärkt val. Du måste dock se till att du får rätt sort.

Italienska guldsmycken är kända för sin höga kvalitet och unika design. Är du osäker på hur du vet om du får den äkta varan? Fortsätt läsa för att lära dig allt du behöver veta om att köpa italienska designersmycken.

Historia om italienska guldsmycken

Italien är känt över hela världen som platsen att gå till för vackra, lyxiga smycken av alla slag. Italienska guldsmycken är dock särskilt kända för sin distinkta färg och kvalitet. Landet behandlar 500 ton finguld för smyckestillverkning varje år!

Det finns 5 delar av landet som är kända för att producera världens finaste smycken: Milano, Vicenza, Arrezzo, Valenza och Torre del Greco.

Oavsett vilket område du köper från, men du kan vara säker på att dina italienska smycken skapades av en mästare. I Italien måste alla som vill göra smycken först lärling hos en guldsmedsmästare. Ofta förmedlar dessa mästare sina affärshemligheter från generation till generation, och håller familjeföretaget noga bevakat för att skydda dessa noggrant utvecklade processer. Eftersom de lär sig av de bästa vet alla Italiens smyckestillverkare hur man gör smycken som verkligen är speciella.

Vad man ska leta efter i guldsmycken

Det finns några saker du bör titta efter när du handlar italienska guldsmycken.

Renhet

Värdet på guld bestäms delvis av dess renhet. Renhet mäts i karat, och karatmätning delar upp renhet i 24-delar. Så, 24 karats guld är 100 procent rent.

Guldsmycken är ofta märkta 24, 18, 14, 12 eller 10 karats. Ju högre karat, desto dyrare blir smycket.

Som sagt ovan 24 karat guld är rent guld. 18 karats guld, å andra sidan, är 18 delar guld och 6 delar en eller flera andra metaller, så det är 75 procent guld.

14 karats guldsmycken är de vanligaste guldsmyckena som säljs i USA Italienska guldsmycken är vanligtvis 18 karat eller mer, vilket förklarar varför det ofta är lite dyrare än stycken tillverkade i USA

När du avgör hur rena dina guldsmycken är, bör du ta hänsyn till din livsstil. Ja, 24 karats guld är det renaste, men det är också mjukare och mer benäget för repor och skador. Om du vill bära dina smycken varje dag kan ett lite mindre rent guld vara det bättre alternativet för dig.

Markering

När du köper guldsmycken finns det andra märkningar som du också måste förstå. Europeiska guldsmycken innehåller följande markeringar för att indikera hur rent det är:

  18K guld är märkt 750. Detta indikerar 75% guld.

  14K guld är märkt 585. Detta indikerar 58,5 % guld.

  10K guld är märkt 417. Detta indikerar 41,7% guld.

  Förutom europeiska märkningar kommer dina guldsmycken också att innehålla ett kännetecken eller varumärke som identifierar dess tillverkare och — ibland — dess ursprungsland . Om dina smycken är över 100 år gamla kommer det sannolikt inte att ha ett kännetecken, så du måste testa det för guldinnehåll innan du köper det.

  Vissa smycken innehåller också en märkning som anger att de innehåller andra metaller. Det kan ha bokstäverna “GF” inskrivna för att betyda guldfylld, av “GP” för att betyda guldpläterad. “Pd” betyder att basmetallen i smyckena är palladium, “PT” och “PLAT” betyder båda platina, och “SS” och “STEEL” betyder båda rostfritt stål.

  Ringarna kan också innehålla en enkel- eller tvåsiffrig markering för att indikera storleken.

  Färg

  Guld kommer i några olika

  färger: gul, rosa, vit och — ibland — grön. Rosa, vita och gröna guld skapas när det blandas med andra metaller. Dessa sorter är vanligtvis inte mer än 18 karat.

  Vitt guld skapas när guld blandas med palladium eller nickel. Rosa eller rosa guld skapas när koppar blandas in, och grönt guld skapas när silver blandas med guld. Eftersom silver också är mycket värdefullt är grönt guld vanligtvis den dyraste sorten.

  Du vet att icke-gula sorter av guld inte är rena, men det betyder inte att allt gult guld automatiskt är rent. Du bör alltid kontrollera markeringarna för att vara säker.

  Hur man köper smycken

  Det finns fortfarande några saker du bör vara medveten om innan du beger dig till butiken för att göra din inköp. Att hålla dessa tips i åtanke kommer att säkerställa att du får italienska guldsmycken av hög kvalitet.

  Hitta en ansedd återförsäljare

  När det gäller att köpa värdefulla guldsmycken är det viktigt att du köper från en ansedd källa. För att veta om juveleraren du funderar på är pålitlig, fråga följande frågor:

  • Är de villiga att visa sina referenser och certifiering?
  • Gör de erbjuda tjänster som storleksändring och anpassad design?
  • Är de kunniga om sina produkter?
  • Innehåller deras smycken de markeringar som diskuterats ovan som visar dess renhet?
  • Fråga om A Garanti

   Ett annat viktigt tecken på en välrenommerad juvelerare är om de erbjuder en garanti eller inte.

   Det är bäst att köpa smycken som kommer med en garanti, även om det ökar kostnaden , så att du vet att du kan få den reparerad om den är skadad.

   På Designer Jewelry, vi erbjudande en livstids nöjdhetsgaranti på alla våra artiklar.

   Bli inte lurad

   Smycken är dyra, och det är viktigt att du anstränger dig för att se till att du får vad du betalat för.

   Karatvärdesvarumärken hjälper till att säkerställa att dina smycken verkligen är värda det pris du betalade för det. Om du gör ett onlineköp, se till att minst en av bilderna på smyckena visar varumärket.

   Priset är också en bra indikator på om ditt guld verkligen är rent eller inte. Om du har möjlighet att köpa smycken för ett otroligt lågt pris är det förmodligen förfalskade.

   Köp dina italienska guldsmycken idag

   Nu när du vet lite mer om vad du ska tänka på när du köper designat italienskt guld smycken, det är dags att börja shoppa! Hos Designer Jewelry har vi en mängd högkvalitativa smycken som du kan välja mellan.

   Har du frågor om något av våra smycken? Vi hjälper gärna till. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra artiklar och tjänster.

Leave a Reply

Related Posts