Hecatolite 101: En guide till de olika typerna av månsten

Hecatolite 101: En guide till de olika typerna av månsten

rna trodde att månstenen bildades från fruset månsken. Alla typer av månsten är utan tvekan vackra. Läs mer om dem i den här kompletta guiden.

Sökord: typer av månsten

Månsten är en otroligt populär typ av sten som används i många typer av smycken. Det har haft en intressant historia, med vissa antika kulturer som trodde att stenen

var gjord av månstrålar. Den mjuka färgen och den livfulla ljusstyrkan resulterar i en fantastisk glöd som om stenen var huggen direkt från månens yta.

Det finns många typer av månsten som finns i olika färger och glans. Varje typ har sin egen specifika uppsättning kvaliteter och egenskaper.

Den här artikeln kommer att gå över de olika typerna av månsten, så att du kan lära dig mer om denna gamla och vackra sten.

Vad är månsten?

En del av fältspatsmineralfamiljen,

månsten är en opaliserande sten det vill säga finns i en mängd olika färger. Stenarnas klarhet sträcker sig från ogenomskinlig till transparent. Moonstone är också en av junis födelsestenar och var en av de första som etablerades 1912.

Sättet som månstenen leker med ljuset kallas adularescens. Det beror på hur ljuset bryts när det träffar de olika lagren av albit och ortoklas inuti stenen. Den processen ger stenen sken av att ha flytande ljus inuti den.

Det är många olika typer och färger

av månsten. Låt oss utforska några av de mest populära typerna.

Blå månsten

  Blå månsten har en transparent och kristallklar yta. Dess yta gör det lätt för dig att se den flytande blå färgen inuti. Den djärva blå färgen är en av de mest populära typerna av månsten.

  De bästa och största stenarna kommer från Burma. Men med åren har det blivit svårare att hitta bra blå månstenar. Detta har resulterat i att priset på blå månstenar har stigit.

  Blå månsten har många olika lager. Juvelerare måste vara försiktiga när de arbetar med den eftersom den är så skör att den kan gå sönder när den utsätts för tryck.

  Vissa tror att blå månstenar har helande energier. Man tror också att stenen främjar inre syn och mental klarhet. Det håller personen i kontakt med stenen fokuserad och medveten om sin omgivning.

  Rainbow Moonstone

   Regnbågsmånsten har ett fläckigt, mjölkaktigt utseende på grund av de tomma ortoklastiska texturerna och inneslutningarna. Reflexionen av de olika inneslutningarna och lagren resulterar i en regnbågseffekt när ljus träffar den. Regnbågsmånstenar används ofta i

   silvermånstenssmycken.

   Du hittar vanligtvis en regnbågsmånsten som en krämig, vit sten med slumpmässigt målad eller iriserande blixtar. Dessa blixtar sträcker sig från halvgenomskinliga till ogenomskinliga.

   Denna form av månsten är idealisk för att se olika färger i naturligt ljus. Regnbågsmånsten kan hittas i många delar av världen, inklusive:

  • Ryssland
 • Sri Lanka
 • Kina
 • Indien
 • Malagasiska
 • Australien

Det finns också vanligtvis i små mängder.

Regnbågsmånsten tros ha läkande egenskaper. Det ansluter till ditt mentala tillstånd och dina känslor och skyddar dig från negativa influenser. Det anses också av vissa ha skyddande egenskaper.

Pink Moonstone

  Rosa månsten omfattar inte bara nyansen av rosa. Dess nyans inkluderar poppar av färg från persika till honung till beige.

  Stenens glans är vit och ser ofta ut som en stjärna eller kattöga. dess yta. Rosa månsten används ofta för målade pärlpelare.

  Rosa eller persika månstenar tros hjälpa människor att återuppväcka sin inre passion. Det fungerar för att stimulera deras sinne, få fram det bästa i människor och bekämpa deras ångest. Vissa människor tror också att det hjälper till att lugna ilska och depression.

  Grön månsten

   Grön månsten är inte lika vanlig som blå eller regnbågsmånsten men är fortfarande väldigt visuellt tilltalande. Det verkar något genomskinligt eller vitt, med en ljus gulgrön färg som spirar under.

   Silver Moonstone

    Silvermånsten är genomskinlig och ser grå och silverfärgad ut. Vissa hänvisar också till den som “nymånens sten” eftersom de tror att den har krafterna och hemligheterna för varje nymånecykel.

    Andra tror att stenen för med sig en känsla av lugn. De tror också att det väcker en intuitiv och reflekterande kraft under fullmånen. Detta kan hjälpa människor att lindra sin frustration.

    Andra tror att silvermånsten hjälper till att behandla sömnlöshet. De kommer att placera en silvermånsten under kudden, i tron ​​att den kommer att ge dem en mer god natts sömn.

    White Moonstone

   • Vit månsten har en vattnig och mjuk opacitet och är silvervit till färgen. Denna typ av sten anses vara ett av favoritmaterialen när man arbetar med både

   • silver- och guldsmycken i det antika Indien.

    Vissa tror att vit månsten förkroppsligar nymånens energi när den är som mest. De tror också att det stimulerar psykiska visioner, drömarbete och uppfattning. Vissa människor tror att det kan hjälpa till att höja en persons känslor.

    I forntida kulturer var vit månsten en otroligt uppskattad talisman. Det användes för att utveckla intuition och locka till sig tur. Människor skulle bära stenen för att känna sig lugna under svåra förändringar i sina liv.

   Är labradorit och månsten samma sak?

  Vissa juvelerare och smyckeshandlare använder termerna labradorit och månsten omväxlande, men de är inte samma sak. Labradorit är också en del av fältspatfamiljen och bildas i basalt-, norit- och gabbroformationer.

  Vissa labradoritstenar har schillereffekt. Schillereffekten uppstår när ljuset scintillerar på olika sätt på grund av strukturen på insidan av kristallen. Det är inte samma typ av ljuseffekt som månsten har.

  Månstenar bryter mindre ljus än labradorit gör. Labradorit är lite vanligare än månsten och är därför billigare.

  Den vanligaste skillnaden mellan de två är deras färger. Moonstone kommer i en mängd olika glanser men kommer vanligtvis att ha en färg. Labradorite visar ett komplett utbud av färger.

Utforska de olika typerna av månsten

Med så många typer av månsten tillgängliga är det roligt för att utforska de olika nyanserna för att hitta dina favoriter. På grund av deras känsliga natur passar månstenssmycken bra med alla kläder och tillfällen.

Handla hela vår kollektion

av månstenssmycken idag.

Leave a Reply

Related Posts

 • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

 • De senaste trenderna inom profilkläder

 • 5 kända smycken från filmer