En perfekt passform: Så mäter du din ringstorlek

Hem smyckesblogg

En perfekt passform: Hur att mäta din ringstorlek

Ny med ringshopping och smycken? Den här guiden delar allt du behöver veta om att mäta din ringstorlek för att få den perfekta passformen.

Sökord: ringstorlek

Vill du skaffa en ring till dig själv eller en partner?

Före

välja band och andra ringelement måste du veta din ringstorlek. Detta är ofta det första problemet som människor stöter på när de väljer en ring till någon annan. Att känna till din partners ringstorlek är viktigt om du planerar det perfekta förslaget.

Även om du köper bara en ring till dig själv, eftersom din ringstorlek är avgörande. Du vill inte tappa din ring ner i avloppet eller låt det stänga av cirkulationen. Om du inte är säker på hur man mäter ringstorlek, oroa dig inte!

Vi har du med den här guiden om hur du mäter din ringstorlek. Läs vidare för att upptäcka några tips om hur man mäter ringstorlek.

Saker att tänka på när man mäter ringstorlek

Det finns många miljöfaktorer som kan påverka din ringstorlek. Din kost och nuvarande temperatur i din miljö kan påverka dina resultat. Andra personliga faktorer, som livsstil och graviditet, kan också spela in.

Här är några av sakerna du behöver tänka på när du mäter din ringstorlek.

Fingerform

Storleken och passformen på din ring kan bero på formen på ditt finger. Din ring kan passa som tätast runt basen om du har en avsmalnande fingerform. Om de glider upp kan de lätt falla av.

Detta betyder att avsmalnande fingrar behöver ringar med en åtsittande passform. Om du har ett knutet finger kan ditt finger vara stramare runt den mellersta knogen. Du kan behöva skaffa storlek på pärlor så att ringen sitter tätt runt fingret.

Dessa är tillägg som du lägger längst ner på din ring. De hjälper till att hålla din ring på plats och är lätta att ta bort.

Bandbredd

Experter säger att ringar med tunnare band tenderar att vara för stora. Ringar med tjockare band kan ha en mer åtsittande passform. Mer metall kommer att ta upp mer plats runt fingret.

Det är därför ringar i samma storlek kanske inte passar likadant om de har olika tjocklek. Om du letar efter ett snyggare ringband kan du behöva en mindre ringstorlek.

International Ring Size

Storlekarna kan variera mellan 3 och 13 om du är i USA eller Kanada. Dessa storlekar kommer redan med halv- och kvartsstorlekar. Men beroende på var du är kan ditt land ha ett annat storlekssystem.

Numrerade storlekar kan variera eftersom olika länder använder olika skalor. Storbritannien och Australien använder ett alfabetiskt bokstavssystem när de dimensionerar sina ringar.

Hur man mäter din ringstorlek

Om du planerar att överraska någon med en ring kan det vara svårt att gissa deras ringstorlek. Ringstorlekar för kvinnor sträcker sig mellan storlek 3 och 9. I genomsnitt är den mest köpta ringstorleken mellan storlek 5 och storlek 7.

Storlek 6 är den vanligaste ringstorleken för kvinnor. Om du letar efter en ringstorlek för män, varierar denna mellan storlek 6 och 13. Storlek 9 är den mest populära ringstorleken för män inom genomsnittet storlek 8 till 10 och 1/2.

Här är några sätt att mäta din ringstorlek:

Papper, snöre och linjal

Börja med att samla ihop snöre eller papper och en linjal. Använd antingen en pappersremsa eller ett snöre, linda den runt basen av fingret. Använd en penna för att markera var änden möter ditt snöre eller papper.

Med hjälp av millimetersidan av linjalen, mät snöret eller papperet. Använd en ringstorlekstabell för att bestämma det närmaste måttet på ditt finger. Om du har ett knuten finger, mät både din knoge och basen av ditt finger.

Efter hitta måtten på båda, bestäm storleken som sitter mellan dem. Observera att fingrarna på din dominerande hand är större.

Använda en annan ring

Om du redan har en ring som passar dig bra kan du använda denna som vägledning. Du kan använda en linjal för att bestämma ringens diameter. Placera en ring du äger som redan passar dig och håll den mot en linjal.

Med linjalen , notera måttet på ringens innerdiameter. Använd en ringstorleksguide för att hitta den matchande diametern. Det här är ett bra sätt att gissa en ringstorlek om du skaffar en ring till någon annan.

Gissa en ringstorlek

Det är en modern praxis att involvera din partner om du planerar att få en förlovningsring. Men många par vill fortfarande ha en överraskning innan de friar. Ett av de bästa sätten att få en partners ringstorlek är genom att fråga sina vänner.

Ta en ring som din partner redan äger kanske inte alltid är korrekt. Det är inte många som bär ringar på vänster ringfinger. Detta betyder att storleken kan vara avstängd även om du får en ringstorlek.

Om du Jag är fortfarande inte säker, det är bäst att skaffa en överdimensionerad ring. Det är bättre att skaffa en ring som kan passa din partners finger under friandet. Du kan ändra storlek på den här senare.

Ändra storlek på en ring

Om du någonsin får fel ringstorlek, kan du alltid rådfråga en juvelerare för att få hjälp. En juvelerare kan ändra storlek på förlovningsringar i minst två storlekar, antingen uppåt eller nedåt. Men om du ändrar storleken mer än så här kan ringens integritet påverkas.

Om du storleksanpassar för lågt eller upp för högt kan du behöva skaffa ett anpassat band. Om du inte vet någons exakta ringstorlek, undvik att skaffa ett evighetsband. Dessa vigselringar har diamanter överallt.

Detta betyder att denna typ av ring kan svårare att ändra storlek. En juvelerare kan bara ändra storleken en kvarts storlek ner eller upp.

Hur man mäter din ringstorlek för den perfekta passformen

Nu vet du hur man mäter ringstorlek! Oavsett om det är för dig, en partner eller en vän, här är några bra metoder för att hitta din ringstorlek.

Tack för att du läser vår artikel! Letar du efter några bra ringar att skaffa till någon du älskar? Kontakta oss idag och kolla in några av våra andra smycken.

Leave a Reply

Related Posts

  • Praktisk guide för att välja kvalitetssmycken för dig själv

  • Vilka är de bästa typerna av smycken att köpa?

  • 7 söta och fashionabla idéer för parsmycken