Designerhalsband: Hur man väljer rätt längd

Hem smyckesblogg

Hur man väljer rätt längd designerhalsband

Funderar du på att köpa ett nytt designerhalsband och vet inte vilken storlek du ska välja? Läs vidare för att lära dig hur du väljer rätt (mest smickrande) längd för din nacke, ansikte och kroppsform.

Sökord: Halsbandslängder

Det kanske inte verkar stressande att välja ut det perfekta designerhalsbandet, men saker blir knepiga när de kommer in flera storlekar. Hur vet du vilken storlek du ska välja? Ännu viktigare, hur vet du vilken halsbandslängd som kommer att smickra dig mest?

Även om det kan verka som att smycken passar alla , olika längder är lämpliga för olika ändamål – och olika människor.

Om du är stressad över att hitta rätt halsbandslängd för dig, var aldrig rädd! Vi är här för att hjälpa dig med några praktiska tips.

Hur du väljer rätt längd för ditt designerhalsband

Följ standarderna

Olika halsbandslängder smickrar olika människor och olika urringningar. Det kan vara konstigt att tänka på ditt designerhalsband på det här sättet när det verkar som om smycken passar alla.

Smyckena industrin har standardlängder på halsband som de följer för de flesta, om inte alla, tillverkade delar. Ändå betyder det inte att ändringar inte kan göras med hjälp av en förlängare eller helt enkelt genom att skära av kedjan. Skräddarsydda halsband är alltid ett alternativ.

Standardalternativen inkluderar halsbandets längd och namnet på den längden, tillsammans med korrekt placering av halsbandet . Därifrån kan du bedöma vad som kan se bäst ut med.

Till exempel är 90-talet tillbaka i stil, vilket betyder att du förmodligen ser massor av chokers ute och går. Korrekt chokers är 14 -16 tum långa, och du vill bära dem tätt mot halsen (de skojar inte med det namnet). Det fina med en choker är att du kan bära den med nästan vad som helst.

Ett halsband på 14 tum är känt som en krage. Som en choker bär du den tätt runt halsen. Kragehalsband passar dock kläder med öppen hals bäst. Du skulle vilja bära ett halsband med v-ringning eller en scoop-neck. Stilar utanför axeln skulle också fungera.

Ett designerhalsband på 18 tum är känt som ett prinsesshalsband. Det är bäst att bära på nyckelbenet, och det är ett mångsidigt smycke som ser bra ut med nästan allt.

Halsband med längder på 20-24 tum kallas matinéhalsband, 30-tumshalsband är opera och längre längder kallas gemensamt för rep eller lariater.

Prova ett halsband med justerbar längd

För de tillfällen då en standardlängd inte är helt rätt kan en justerbar kedja vara den perfekta lösningen.

Med möjligheten att finjusteras till den EXAKTA längden du önskar, erbjuder justerbara kedjor ett spännande alternativ. De flesta högkvalitativa justerbara kedjor kan ställas in i valfri längd från 14 upp till 24 tum, med vissa justeringar hela vägen upp till 30 tum! Kolla in justerbara kedjor.

Stylingtekniker

När du känner till standardlängderna kan du gå vidare till att bemästra stylingtekniker för att ta reda på exakt vilken designerhalsbandslängd som skulle passa bäst för dig personligen .

Lyckligtvis är tekniken vi följer ganska enkel. Allt det egentligen kräver är ett halsband som du älskar och som ser bra ut på dig (vi vet att du har god smak, så vi litar på ditt omdöme om detta).

Mät längden på kedjan medan den är spänd. Det dubbla. Varsågod: din magiska, anpassade halsbandslängd!

Men det finns fler tekniker för att hitta den perfekta halsbandslängden för dig, speciellt om du leker med nya smyckesstilar. Men för att använda dessa måste du ta hänsyn till hela din kropp, inklusive ansiktsform och kroppstyp.

Ärligt talat, det bästa göra kan vara att börja där dina halsband sitter: din hals. Kom på nära håll. Analysera längden och bredden på din hals, tillsammans med eventuella fläckar eller rynkor som kan ha samlats.

Det kommer att vara en bra utgångspunkt för att avgöra om ett visst halsband kommer att vara ett snyggt utseende för dig.

Om det värsta inträffar, pröva designerhalsbandet. På så sätt kommer du att kunna bilda dig en solid åsikt på ett eller annat sätt.

Tänk på din naturliga form

Men alla tekniker i världen kan inte rädda dig från dina gränser. Även om det ibland är bra att kasta begränsningar ut genom fönstret (vi är övertygade om att du kan arbeta vad du vill), men du måste ta hänsyn till vad ditt designerhalsband är bäst lämpat för.

Låt oss ta en tillbakablick på chokern. Den sitter tätt runt halsen och den typiska bredden på en choker gör den till ett utmärkt val för personer med långa, svanliknande halsar. Om den bärs på en kort eller vid hals kan din hals se stubbig ut.

Ett bättre val på en kort, vid hals är en lång halsband. Vi pratar 20 till 24 tum långa, alltså en matinélängd. Dessa bärs bäst mellan nyckelbenet och bysten. De är perfekta för professionella och vardagliga outfits, men de kan också få en tjock hals att se lång och tunn ut.

Dessutom, om din nacke är skrynklig , överväg att hålla dig borta från chokers, oavsett hur trendiga de är just nu.

En choker kommer att dra uppmärksamheten till din hals, så om du Om du är osäker på tillståndet finns det ingenstans att gömma sig. Ett långt halsband med ett vackert hänge kommer att dra till sig mer smickrande uppmärksamhet istället.

Du kanske inte tror det, men din kroppsform och höjd är faktorer när du väljer ett halsband. Långa halsband kan se konstiga ut på personer med korta bålar och fullfiggade.

Dessutom kan korta kvinnor lätt bli omkörda av långa, stora halsband. Om du inte har mycket höjd, håll dig till ett kortare halsband. En som sitter på ditt nyckelben kommer att fungera perfekt.

Ansiktsform

Ansiktsform kan vara ett mer självklart kriterium för att välja rätt designerhalsbandslängd. Om du känner till din ansiktsform och om den är oval, fyrkantig, diamant, hjärtformad eller rund, kommer det att hjälpa dig.

Ovala ansikten är mest mångsidiga och passar de flesta mönster. Runda ansikten kommer att ta längre halsband som skapar V-former som smalnar av ditt ansikte.

Men hjärtformade ansikten har det motsatta problemet. Om du har ett hjärtformat ansikte, håll dig till korta, runda halsband för att jämna ut dina vinklar.

Garderobens innehåll

Slutligen, ta en titt på din garderob innan du bestämmer dig för vilken designerhalsbandslängd som är perfekt för dig.

Kom ihåg att olika halsbandslängder passar olika typer av kläder. Ta hänsyn till din personliga stil och vilka klädstilar som pryder din garderob.

Prova olika smycken med olika kläder. Det kommer att krävas lite försök och misstag, men förr eller senare kommer du att kunna hitta den perfekta halsbandslängden för dig själv!

Slutsats

Även om det är en helvetes prövning full av siffror att hitta rätt halsbandslängd, så är det i slutändan en personlig beslut. Om du har ett runt ansikte och vill rocka en choker, för all del, gå för det.

Men håll dig till standarderna och allmänna smycken regler när det kommer till designerhalsband hjälper dig att framstå som elegant och sofistikerad. Smycken kan vara mångsidiga, så ett halsband som har rätt längd kommer att förstärka alla kläder du sätter det med.

Eller, säg hejdå till halsband med fast längd och välj ett justerbart lång kedja som kan ställas in i vilken längd du vill för den perfekta looken oavsett situation.

Kolla in justerbara kedjor.

JUSTERBAR KEDJOR – ALLTID DEN PERFEKT LÄNGDEN™

Leave a Reply

Related Posts

  • Praktisk guide för att välja kvalitetssmycken för dig själv

  • Vilka är de bästa typerna av smycken att köpa?

  • 7 söta och fashionabla idéer för parsmycken