Allt du behöver veta om att välja guldsmycken

Hem smyckesblogg

Allt du behöver veta Om att välja guldsmycken

Om du funderar på att köpa guldsmycken har vår guide allt du behöver veta. Läs om guldrenhet, färger, kvalitetsmärkningar och mer idag.

Sökord (s): guldsmycken

Guld är en tidlös, mångsidig och eftertraktad modeaccessoar. De gynnsamma rötterna av guld går ända tillbaka till de gamla egyptierna som värderade det så högt att de reserverade det för kungligheter.

Nu för tiden kan du få nästan alla smycken du gillar i guld. Det finns otaliga sätt att införliva guldsmycken i din personliga estetik och mycket liten chans att det någonsin kommer att gå ur stil.

Om du ska köpa guldsmycken måste du förstå vad som gör vissa typer av guldsmycken mer värdefulla än andra.

När du vet hur man ser skillnaden mellan kvalitetssmycken i guld och underordnat guld, kommer du inte gör misstaget att investera i fel pjäs.

Understanding Gold Purity

Guldets renhet avgör dess värde. Ju högre renhet, desto högre värde.

The guldets renhet mäts i enheter som kallas karats. När du köper guldsmycken som har 24 karat betyder det att dina smycken är 100 procent rent guld. Men du behöver inte begränsa dig till att bara köpa smycken i massivt guld.

Till att börja med är rent guld väldigt mjukt. Det betyder att den lätt kan skadas av användning. Du kan stöta på något, repa det eller buckla det bara av att göra vanliga saker på dagen.

Om du letar efter vardagsguldsmycken är det bäst att välja guld med färre karat. Köp guldsmycken som är mellan 10 och 14 karat om du vill bära dem regelbundet utan att oroa dig för att orsaka kostsamma skador.

När det kommer till halsband och örhängen kan du leta efter bitar som går upp till 14 till 18 karat. Detta beror på att dessa typer av smycken vanligtvis är mer skyddade från att stöta på saker.

Det är bäst att spara dina högkaratiga guldsmycken för speciella tillfällen. Guldsmycken som är mellan 18 och 24 karat är det känsligaste. När du bara använder dem vid speciella tillfällen förblir de orörda längre.

Guldsmyckens färger

Man hör termen legering mycket när man talar om ädla metaller som guld. Att kombinera två eller flera metaller skapar en legering. Legerade metallsmycken är mycket starkare än smycken i massivt guld och mer motståndskraftiga mot korrosion.

Legerade metaller kan också skapa en större variation av färger. Det är därför metaller som vitt guld och roséguld finns.

Vit Guld

Vit guld är en av de mest populära guldlegeringarna. Vitt guld står för en stor del av prisvärda guldsmycken på marknaden.

Vit guld uppstår när juvelerare kombinerar guld med nickel. Det kommer också från att kombinera guld med palladium, zink och koppar.

Även om det kallas vitguld, är vitguldslegeringar aldrig helt vita till färgen. Faktum är att de flesta smycken i vitt guld pläteras med rodium för att skapa sin karakteristiska vita färg.

Smycken i vitt guld kräver lite mer skötsel över tiden för att förhindra att rodiumplätering slits bort. Om detta händer, oroa dig inte. Det är väldigt snabbt och enkelt att låta din lokala juvelerare pläta om ditt vita guld.

Vitt guld har också en tendens att gulna med tiden. Detta beror på att vitt guld är gult guld med mineraler tillsatta, såsom zink, för att få det att se vitt ut.

Rengöring av vitguld kan snabbt vända denna gulningseffekt.

Reste sig Guld

Roseguld har åtnjutit en mängd popularitet under mycket lång tid. Det verkar som att nästan alla älskar de varma rouge tonerna av roséguld.

Det är den perfekta accenten för både avslappnad och högtidlig klädsel. En uppsättning roséguld örhängen och ett halsband kan fungera lika bra för en dagslook som för ett speciellt tillfälle.

Roseguld är en legering av guld och koppar. Det är därför den har den där önskvärda rosa nyansen. Det är vanligast att hitta 14-karats roséguldsmycken, som innehåller 58,5 procent rent guld.

Du kan hitta kvalitetssmycken i rosa guld i en mängd olika rosa nyanser. Det smälter vackert med ädelstenar och andra metaller. Du kan inte gå fel.

Guldpläterad, Guldfylld och Guld Vermeil

När det kommer till prisvärda guldsmycken är guldpläterade, guldfyllda och guld-vermeil utmärkta alternativ. Dessa alternativ till smycken i massivt guld är helt gjorda av karatguld.

De är inte lika hållbara eller lika värdefulla, men de kan se lika bra ut som massivt guld. Om du vill utöka din samling guldsmycken utan att bryta pengarna är var och en av dessa ett utmärkt alternativ.

Guldpläterade smycken är det mest prisvärda alternativet. Den skapas genom att måla ett tunt lager guld över en annan basmetall som koppar eller mässing. Detta görs genom en process som kallas galvanisering.

Guld- fyllda smycken kommer från att binda en oädel metall som koppar med ett tjockt lager av guld. För att guldfyllda smycken ska vara äkta måste de väga minst 5 procent guld.

Guldvermeil liknar pläterat guld. Basmetallen är dock vanligtvis av högre kvalitet, som silver. För att vara äkta guldvermeil måste plätering vara minst 100 miljondelar av en tum tjock och minst tio karat.

Verkligheten är att det kan vara lika tungt att välja prisvärda guldsmycken som att välja fina guldsmycken. Här är vad du behöver veta om att välja olika kvaliteter av halsband med guldkedja.

Kvalitetsmärkning

När du köper guld smycken är det viktigt att leta efter kvalitetsmärkningar. Detta kommer att säkerställa att du köper smycken av verkligt värde.

Du hittar dessa kvalitetsmärkningar stämplade eller graverade direkt på pjäsen. Guldpläterade smycken har ofta ett GP-märke på sig.

Solid guld kommer att ha ett karatmärke på sig. Till exempel kommer 10-karats guld att ha ett 10K karatmärke eller ett 417 europeiskt märke. Den innehåller 41,7 procent rent guld.

På motsatta änden , 24-karats guld kommer att ha ett 24K karatmärke eller ett 999 europeiskt märke. Den innehåller är 99,99 procent rent guld.

Hur Att välja guldsmycken

Guld är den bästa investeringen du kan göra när det kommer till fina smycken. När du köper guldsmycken, se till att du förstår renhetsnivån och kolla efter kvalitetsmärkningar för att se till att du får en värdefull smycke.

Gör din semestershopping tidigt på Designer Jewelry. Vi är säkra på att du kommer att hitta något för alla på din lista – inklusive dig själv! Kom igång genom att shoppa våra bästsäljare idag.

Leave a Reply

Related Posts

  • Redaktionen: Snart blir vi en fysiskt tidning

  • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

  • De senaste trenderna inom profilkläder