Ädelstenarnas historia: Vad är månsten?

Hem smyckesblogg

Mineralernas historia: Vad är månsten?

Vad är månsten? Alla vet att det gör vackra smycken, men dessa underbara ädelstenar har också en fantastisk historia. Läs här för att lära dig mer om dem!

Sökord: vad är månsten

Mineraler är några av de mest fantastiska sakerna på jorden. Även om vi alla har sett en sten förut, kan en imponerande och lysande sten verkligen förändra ditt liv.

Detta gör det synd att folk enbart tänker på diamanter. Även om diamanten är en vacker och fascinerande juvel, finns det så mycket mer värt att se i smyckesvärlden.

En av de vackraste mineralerna på jorden är månsten. Med ett skimrande och grumligt ansikte levererar den vördnad och under med varje blick. Men vad är Moonstone? Och vad vet vi om det? Läs vidare för att ta reda på det.

Vad Är Moonstone?

Vetenskapligt sett är månstenens pärla en del av fältspatmineralgrupp. Intressant nog är detta en av de vanligaste grupperna där ute. Cirka 45 procent av jordskorpan består av fältspat.

Ett av månstenens mest intressanta egenskaper är något som kallas adularescens. Adularescens är det som ger pärlan dess nästan genomskinliga och hypnotiska effekt.

Det fungerar eftersom månstenens pärla finns i en mängd otroligt tunna lager. När det utsätts för ljus sprids det ljuset när det rör sig mellan vart och ett av dessa lager.

Det ger månstensädelstenar en lysande aura som de har blivit kända för. I själva verket, när någon frågar “vad är månsten?” det första de hör om är ofta det vackra utseendet på en skuren version av ädelstenen.

Månsten är också en av junifödelsestenar, längs med otroligt sällsynta ädelstenar som alexandrit. Det ges också populärt på en trettonde bröllopsdag.

Men oavsett var du är född och om du har en trettonårsbröllopsdag eller inte, är månsten en vacker pärla på en ring eller i en snygg kedja.

Var finns månsten?

Efter att ha frågat “vad är månsten?” många vill lära sig var den finns. Pärlan finns på en mängd olika platser. Men innan du skaffar din mineraldetektor är det värt att vara medveten om att det är mer kostnadseffektivt att köpa en huggen sten än att betala för att få den huggen.

Månsten kan hittas i vissa delar av USA. Som sagt, detta gäller inte överallt du kan förvänta dig. Till exempel, även om det är den statliga ädelstenen i Florida, kommer du inte att hitta några naturliga fyndigheter av den där.

Detta beror på att det blev Florida ädelsten på grund av statens associationer till månlandningen. Fartyget som landade på månen lyfte från Kennedy Space Center i delstaten.

Om du vill hitta Moonstone i USA kan du fortfarande. Pärlan ligger vanligtvis i vackra och soliga New Mexico.

Förutom USA kan den hittas på ett ganska stort antal platser i världen. Dessa inkluderar Brasilien, Indien, Tyskland, Sri Lanka, Madagaskar, Myanmar, Mexiko och Tanzania.

The History of Moonstone

Det coola med ädelstenar är att deras historia är nästan lika gammal som världen själv. Men förmodligen är historien vi tittar på inte av månstenar utan av mänsklig interaktion med dem.

Även detta är fascinerande och unikt. För så länge som folk har lagt ögonen på det, har de frågat “vad är månsten?” Det är bara något mystiskt och unikt med ädelstenens utseende.

Namnet “månsten” är en del av det som antyder detta. Vi ser detta som något som är unikt för vår jord, men som ändå inte kunde ha kommit från det. Faktum är att ett antal kulturer har sett månsten som en pärla som kommer från en annan värld.

Det finns hinduiska myter om månsten som lär ut att ädelstenen är stelnade bönor av “månsken”. rna hade liknande föreställningar om månsten.

n och Grekiska kulturer förknippade båda pärlan med gudar. På grund av hur polyteism fungerade i dessa kulturer, fanns det specifika mångudar.

I Rom var detta gudinnan, Luna. I Grekland var det gudinnorna Selene, Artemis och Hectate.

Snacka om pärlan har förstås förändrats de senaste åren. Efter slutet av polyteistiska och hedniska seder i västerlandet blev det ett modeplagg. Det var otroligt populärt bland designers av Art Noveau-rörelsen.

Det blev också en otroligt populär pärla under 1960- och 1990-talens New Age-rörelser. Men genom historien har människor insett dess skönhet och mystik.

Legends of Moonstone

Utöver rnas och grekernas tro, finns det ett antal unika föreställningar om ädelstenen. Dessa idéer fokuserar mest på dets helande egenskaper. Efter år av att fråga “vad är Moonstone?” det var bara naturligt för folk att fråga vad den gör.

Även om de är intressanta, bör du inte behandla dessa som medicinskt giltiga. Även om du känner dig bättre kan förbättra din hälsa, bör du inte göra månsten till hela din läkningskur.

Rådgör alltid med en läkare angående medicinska beslut och en juvelerare angående val av tillbehör.

Människor ser månsten som en förmåga att främja inre klarhet. Dessutom ser vissa det som användbart för fertilitetsproblem.

Vissa ser pärlan som en förmåga att driva bort barns mardrömmar genom att främja ett balanserat psykologiskt tillstånd.

Återigen, det är inget fel med att må bra när man har en månsten. Men lämna beslut om din mentala hälsa till en terapeut och se detta som ett vackert och kompletterande föremål.

Månsten idag

Idag är Moonstone ett otroligt populärt smycke. Efter att ha genomgått återupplivningar från slutet av 1900-talet som modeplagg är det fortfarande populärt som något vackert och unikt.

Det kan vara populärt i en mängd olika smycken, allt från örhängen till hängen.

Köp ädelstenar och stenar

Om du vill köpa ädelstenar och stenar, eller smycken att lägga dem i, kan vi hjälpa dig. Vi erbjuder några av de bästa designersmyckena som finns.

Vårt uppdrag är att använda jordens skönhet för att hjälpa dig att se bäst ut. Om du är intresserad av månsten, kolla in vår samling!

Leave a Reply

Related Posts

  • Praktisk guide för att välja kvalitetssmycken för dig själv

  • Vilka är de bästa typerna av smycken att köpa?

  • 7 söta och fashionabla idéer för parsmycken