7 vanliga smycken shopping misstag att undvika online

Hem Romsk smyckesblogg

7 Vanliga smyckesköpmisstag att undvika online

Att hitta rätt smycken i nätbutiker kräver att du vet vad som kan hindra dina framsteg. Här är vanliga misstag att handla smycken att undvika online.

Sökord(n) : misstag vid köp av smycken

Funderar du på att köpa ett nytt smycke inför den kommande semestern? Vill du göra ett uttalande när du genomför försäljningen för ditt företag eller besöker familjen? Om du vill vara säker på att du ser bäst ut med smycken, fortsätt läsa.

Idag är det inte ovanligt att kvinnor väntar på att deras partner ska ge dem smycken. En detaljhandelsundersökning visade att 51 % av konsumenterna köpa smycken till sig själva. Denna nya norm är frigörande och stärkande, men den kan också öppna dig för vissa risker.

Nedan har vi en lista över de vanligaste smyckesköpmisstagen som människor gör. Fortsätt läsa för att lära dig vad du inte får göra när du köper smycken online. Vi har också lagt till några praktiska poster som även kan gälla för personlig smyckesköp.

1. Utför lite eller ingen forskning

Innan allt annat och som med nästan allt du gör, undersök din agenda. Du kan inte gå in på smyckesmarknaden med stora förhoppningar om att hitta ett billigt men värdefullt smycke. Det är som att ta ett dyk mitt i Stilla havet utan en aning om hur djupt det är.

Gör alltid nödvändig forskning. Lär dig hur mycket ett 24-karats halsband kostar i genomsnitt. Ta reda på om en juvelerare eller återförsäljare är legitim.

Som ett tips, var försiktig när du gör din research.

Din webbläsarhistorik och vissa webbplatser kan samla in cookies på din dator. Dessa webbplatser kommer att visa dig smyckesannonser, vilket kan påverka din shoppingupplevelse. När du söker, rensa din webbläsares cookies eller använd inkognitoläge.

2. Gör allt ensam

Att inte be om hjälp är ett av de vanligaste misstagen för att handla smycken som någon kan göra. Tveka inte att be om hjälp från en juvelerare eller återförsäljare. Att ställa frågor kan ge dig den kunskap du behöver innan du slutför en försäljning.

Det sparar dig också från besväret att upptäcka vissa saker om en del efter köpet. Du frågade till exempel inte återförsäljaren om du fick bära din guldring i duschen. Nu bleknar dess lyster och guldskiktet avtar.

Var inte rädd för att låta okunnig om smycken eftersom alla är det. Om du inte också är en återförsäljare eller juvelerare behöver du inte ställa så många frågor. Var inte rädd för att vara särskilt nyfiken på kvaliteten och priset på ett smycke.

3. Laserfokusering på priset

Den bästa sortens smycken kommer ofta med ett rejält pris. Ändå förändras tiderna och du kan hitta många bra och prisvärda artiklar nu. Så om du handlar smycken, låt inte priserna på smyckena ge dig tunnelseende.

Anta inte alltid att en dyr diamant är en bra diamant. Baserat på den forskning du gjorde, leta efter smycken till rimliga priser. Med det i åtanke, leta inte heller efter lägsta möjliga priser.

Många smyckesbutiker online erbjuder fantastiska smycken för de flesta prisklasser. Om du vill ha ett uttalande till ett rimligt pris kan du vara säker på att du hittar en. Det kan ta lite grävande eller så kan du besöka vår butik för att hitta unika smycken.

4. Att inte veta din budget

På tal om smyckespriser, låt oss prata om din budget. Hur ska du veta att du har råd med ett smycke om du inte känner till din budget?

Med det sagt, sätt en realistisk budget efter att du avslutat din forskning. Det kommer att göra det lättare för dig att veta vilka smycken som är mer tillgängliga för dig. Detta är också användbart om du planerar att köpa ett smycke som gåva till en vän eller älskade.

Att hålla din budget i åtanke kommer också att hålla dig från att spendera för mycket på smycken. Det hjälper dig att blunda för de dyrare delarna som en webbplats erbjuder. Du kan till och med använda filtren på vissa webbplatser för att bara se de delar som är i din prisklass.

5. Läser inte det finstilta

När du köper smycken online, se till att du känner till detaljerna för köpet och butikens policyer. Du vet aldrig om ett spänne går sönder eller om en sten faller ut några dagar efter att du köpt den. Om du inte läser butikens returpolicy kanske du inte vet att du inte kan få tillbaka dina pengar.

Kontrollera alltid en juvelerares retur-, återbetalnings- och bytespolicy innan du köper från den. Om du använder ett kreditkort för att slutföra en försäljning, kolla efter förlängd garanti. De flesta kreditkortserbjudanden gör och kommer att hjälpa dig att spara pengar.

6. Att välja fel smycken

Smycken har en känslomässig, professionell och personlig påverkan på kvinnor. Att bära det kan ge dig ett självförtroendeboost. Att handla något speciellt och värdefullt som smycken kan få dig att känna dig lyckligare och mer nöjd.

Ändå kan det vara överväldigande att välja mellan olika typer av smycken. Varje typ har också en mängd alternativ för dig. Om du köper fel smycken kan du känna motsatsen till glad och självsäker istället.

När du köper smycken, se till att du vet vilken typ eller stilen passar dig bäst. Vissa halsband kan se bra ut på dig om du till exempel vet vilket som passar din urringning. En annan viktig sak att komma ihåg är att veta storleken på ditt finger innan du köper en ring online.

7. Köpa från fel återförsäljare

Slutligen, för det sista nej-nej i att köpa smycken online, köp inte från fel återförsäljare. Hur vet du om en smyckeshandlare är rätt? Rätt återförsäljare är ansedd och pålitlig.

Titta för certifierade juvelerare. Du kan hitta en lista över dem på American Gem Societys webbplats. Juvelerarnas vaksamhetskommitté har också en lista över välrenommerade återförsäljare och juvelerare.

Köp rätt smycken för dig

Det avslutar vår guide med de sju vanligaste misstagen för smyckesköp som du måste undvika.

Nu vet du vad du behöver undvika när du handlar online för smycken. Vi hoppas att detta gör din upplevelse av att handla smycken online enklare, roligare och mer givande. Vill du läsa fler inlägg om att hitta de bästa smyckena för dig? Kolla in vår blogg för annat pedagogiskt innehåll som detta och mer. Om du vill veta mer om anpassade designersmycken, gärna kontakta oss idag.

Leave a Reply

Related Posts

  • Praktisk guide för att välja kvalitetssmycken för dig själv

  • Vilka är de bästa typerna av smycken att köpa?

  • 7 söta och fashionabla idéer för parsmycken