7 saker du bör veta om silversmycken

Hem smyckesblogg

7 saker du bör veta Om silversmycken

Är du intresserad av att lära dig mer om silversmycken? Kolla sedan in några saker du bör tänka på innan du gör ditt nästa köp.

Nyckelord: silversmycken

Silver har alltid varit ett populärt val för smycken, inredning och mer. Men smycken i sterling silver gör comeback på ett stort sätt. Fler och fler människor väljer silversmycken framför guld för att hålla sig uppdaterade med de senaste skönhetstrenderna.

Om du funderar på att lägga till fler smycken till din smyckeskrin, här är sju saker du bör veta om silversmycken innan ditt nästa köp.

1. Olika typer av silver

Innan du gör ditt köp bör du vara medveten om att det finns tre huvudtyper av silver på marknaden. Låt oss ta en närmare titt på var och en av dem.

Sterling silver

Sterling silver är det vanligaste och finns i de flesta silversmycken. Sterling silver består av 92,5% rent silver och 7,5% koppar. Tillsatsen av koppar gör sterling silver hårt och även formbart, vilket gör det lätt att arbeta med och skapa olika sorters smycken som halsband, ringar, armband och örhängen.

Du vill vara säker på att du köper äkta sterling silver innan du lämnar över ditt kreditkort. Alla pjäser i sterling silver är märkta och stämplade med en .925 eller en förkortning av “sterling” för att låta dig veta att det är äkta.

Fint silver

Fint silver är den renaste formen av silver med 99,9 %. Fint silver kan tyckas vara den bästa typen av silver att använda för smycken, men det är faktiskt en väldigt mjuk metall. På grund av detta kan den lätt skadas och kan ändra form med tiden.

Silverfat

Metalen som utgör en silverpläterad produkt är egentligen inte silver, utan en annan metall som sedan täcks med en tunn silverplatta ovanpå. Beroende på vilken typ av metall som används, som koppar, kan dina smycken vara ganska hållbara. Men eftersom det bara är en beläggning kan silverpläterade smycken lätt bli smutsiga.

Silverpläterade smycken anses vara ett silver av lägre kvalitet och är därför mycket billigare än pund.

2. Hur du underhåller dina smycken

Även om sterling silver är det mest hållbara av alla silversmycken, kan det bli smutsigt när det utsätts för värme, luft eller fukt. Det finns dock några försiktighetsåtgärder du kan vidta för att förlänga detta.

Det första steget för att underhålla dina smycken är att behålla det torr. Kom ihåg att ta av dig dina silversmycken innan du duschar eller simmar. Svett och fett från dina händer kan också orsaka korrosion med tiden. Du bör också undvika att få lotioner eller serum på dina smycken.

Du kan också förvara dina föremål i slutna förvaringsutrymmen så att de inte utsätts för mycket luft. Köp påsar för att hålla dem inneslutna.

Hur man rengör silversmycken

Att hålla dina smycken rena är ett bra sätt att hålla det glänsande och fräscht. Var noga med att rengöra dina bitar en gång i månaden eller efter varje användning om möjligt.

Rengöring eller polish för silversmycken är fantastiska rengöringsmetoder. Det finns också många huskurer du kan använda istället för polish. Testa att tvätta med varmt vatten och tvål. Du kan också använda tandkräm, bakpulver eller vinäger för att hålla ditt silver rent.

3. Är du allergisk mot silver?

En av anledningarna till att sterling silver är så populärt är att de flesta människor med allergier kan bära det utan att få en allergisk reaktion. Nickelfria metaller, som silver, är allmänt kända för att vara allergivänliga.

Det finns dock ett litet undantag från denna regel . Vi vet att sterling silver också tillverkas med 7,5 % av andra metaller. Oftast är de 7,5 % koppar, som dessutom är nickelfritt. Men om de övriga 7,5% består av icke-nickelfria metaller, kan du potentiellt få en allergisk reaktion på smyckena.

En allergisk reaktion kan göra att din hud blir röd och kliande. För att undvika detta är din bästa insats att gå med sterling silversmycken som har den minsta chansen av att orsaka en allergisk reaktion.

4. Så här stylar du dina smycken

Silversmycken är vackra i sig, men det finns sätt att styla dina smycken så att de ser fräscha och nya ut. Smyckesskiktning är till exempel en stor trend inom skönhetsvärlden. Varva dina halsband med ett långt och ett kort för att skapa lite definition och en sofistikerad look.

Du kan också komplettera ditt enastående silver med mer subtila bitar. Försök att bära små ringar för att stödja ett par stora ringörhängen för att hjälpa dem att sticka ut och fullborda utseendet. Du kan också använda dina silverkedjor med en mängd olika hängen och stenar för att hela tiden skapa nya utseenden.

5. Olika sätt att köpa

Om du letar efter ett silversmycke finns det många återförsäljare vars kvalitet du kan lita på. Det är dock fortfarande viktigt att kontrollera deras trovärdighet genom att titta på recensioner när du köper varor till dyrare.

Om du funderar på att köpa silversmycken i grossistledet, kanske du vill leta runt för att hitta rätt säljare. Konstnärer som behöver silver för smycketillverkningsföretag eller hobbyer bör köpa grossist för att få mest valuta för pengarna, eftersom större kvantiteter ofta resulterar i större rabatter.

Se till att du letar efter en ansedd grossist med massor av positiva recensioner och vittnesmål. Boka en konsultation med deras personal innan du köper så att du kan gå igenom villkoren för ditt köp.

6. Sterling Silver vs. Guld

När de köper smycken tenderar konsumenter att köpa silver- eller guldpjäser. Båda är ädla högkvalitativa metaller och mycket hållbara. Faktum är att sterling silver och vitt guld är lätta att blanda ihop på grund av deras liknande färg och utseende.

Den största skillnaden mellan sterling silver och guld är priset. Guld, vitt guld och roséguld tenderar att vara cirka 75 gånger högre än priset på sterling silver. Även om sterling silver är billigare, är det fortfarande en hållbar, vacker metall som ger fantastiska smycken.

7. Värde

Sterling silver är ett billigt alternativ när man köper smycken. Men det har också massor av värde!

Silver kan vara värt upp till $20 per uns eller mer beroende på om det är vintage, vilken typ av silver det är och om det var väl omhändertaget. Om du funderar på att sälja några av dina äldre silverpjäser – inklusive servis, tavelramar och smycken – kan du vara säker på att du kan göra en anständig vinst.

Silversmycken

Det finns många sätt på vilka du kan köpa, bära, underhålla och till och med sälja dina silversmycken. Var säker på att du vet vilken typ av silver du köper och det bästa sättet att förlänga dess livslängd och glans, och glöm inte att ha kul med att styla dina smycken med andra smycken och kläder.

För mer information om silversmycken, besök vår blogg idag!

Leave a Reply

Related Posts

  • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

  • De senaste trenderna inom profilkläder

  • 5 kända smycken från filmer