5 tecken på att det är dags att uppgradera din smyckeskrin

Hem smyckesblogg

5 tecken på att det är dags att uppgradera din smyckeskrin

Att hålla dina smycken organiserade i en smyckeskrin kan tyckas lätt till en början, men om du inte håller dig på toppen av det kan du sluta med en trasslig hög med skräp istället av värdefulla bitar. Läs vidare för 5 tecken på att du bör uppgradera.

Sökord: smyckeskrin

Din smyckeskrin är värdefull. Det är där du förvarar dina mest uppskattade halsband, ringar, diamanter, armband och örhängen.

Tyvärr har du dock en situation. Lådan är full; mer än fullt, verkligen. Det är fullt med skräp.

Vad ska du göra? Det kan vara dags att organisera och uppgradera. Läs vidare för våra fem praktiska tecken på att du behöver ett nytt smyckeskrin.

1. Lådorna/dörrarna stängs inte

När du först fick din smyckeskrin, de många fack, dörrar , och lådor var mycket användbara. Du hittade alla möjliga bra områden att förvara dina värdefulla smycken.

Nu stängs lådorna knappt. Du kan inte få dörrarna att stänga. Det känns som att din låda svämmar över med grejer.

Om du går igenom den här situationen är det bäst att överväga en förnyelse.

2. Det finns bara inget mer rum

Du kan inte låta bli. Du älskar smycken. Du ser en vacker armring, ett glänsande hängehalsband eller en fantastisk statement-ring och du måste ha det.

Det är inget fel med att ha en samling. Att samla smycken är faktiskt en hobby som kan löna sig mycket.

Det finns dock ett problem. Du behöver utrymme för att förvara alla dina smycken.

Ringarna ska gå i en speciell behållare. Detta förhindrar att de stöter på slumpmässigt i varandra, vilket kan skada dem.

Halsband ska hängas på krokar eller kedjor. Detta minskar tovor (mer om detta tillfälligt). Armband bör förvaras borta från halsband.

Du hade en gång plats i din gamla smyckeskrin för att snyggt ordna alla dina värdesaker . Så är det dock inte längre.

Du har faktiskt sökt igenom rutan noggrant, inifrån och ut. Det finns helt enkelt inget mer utrymme att lägga något.

Du måste dock skydda och förvara dina smycken, så vad kan du göra? Det är definitivt dags att uppgradera om du har nått denna punkt.

3. Dina smycken är trassliga

När utrymmet i ditt smyckeskrin blev trångt började du bli stökigare om saker och ting. Du liksom bara slängde in smyckena varhelst det fanns plats. Om du inte kunde hitta plats så gjorde du det.

Nu, genom att gå igenom lådan, alla dina halsband och armband är en trasslig röra. Kedjorna har vävt och knutit ihop sig själva.

Du tittar på dina dyrbara smycken och känner dig bedrövad. Det kan ta timmar och timmar att reda ut alla dessa kedjor. Du kan till och med behöva hjälp av en professionell.

Trotts allt, om du också skulle rycka i en ömtålig kedja hårt, det kan gå sönder. Det skulle innebära att du måste handla för en ersättare, vilket kan bli dyrt. även i en rymlig låda. Dessa härvor är dock ofta enkla att lösa.

Om du dock stoppar smycken i redan trånga hörn, kunde bara hitta dina favoritbitar är oåterkalleligt trassliga.

4. Du kan inte komma ihåg när du senast hade på dig vad som finns där

När du kommit förbi det trassliga halsband och armband märker man något. Du kommer inte riktigt ihåg många smycken i lådan.

Om du har en stor smyckessamling kan detta hända. Du blir kär i en pjäs, köper den, tar med den hem och bär den en gång. Sedan förvarar du det i smyckeskrinet och glömmer allt om det.

Nu när du äntligen organiserar dina smycken, är många bitar oigenkännliga. Du är säker på att du köpte dem, men du kommer inte ihåg när eller varför.

Kanske du ramlar förälskad i dessa gamla pjäser igen. Som sagt, detta är ett tecken på ett mycket större problem.

Du behöver en smyckeskrin som låter dig se alla dina favoritkulor. Dessa ska visas fram och mitt. Om vissa smycken tappas bort i blandningen bör du starkt överväga att skaffa en ny ask.

5. Du kan skada värdet av dina smycken

Smycken är otroligt värdefulla. Det är nästan självklart. Det finns det initiala värdet och sedan det ökade värdet över tiden.

Ju äldre smycken är i allmänhet desto mer värdefulla . Så länge den är gjord av äkta material (som silver och guld istället för cubic zirconia) och den sköts om kan du sälja tillbaka den för en fin slant.

Om du inte var organiserad, inte hade tillräckligt med förvaring, eller om du proppade med smycken även när du inte hade plats, kunde du göra din samling en stor otjänst. Du kan minska värdet på smyckena utan att ens mena det.

Vi pratar om mer än trasiga kedjor här . Skador, repor, repor och andra skador är mer sannolikt när två smycken lämnas för att stöta in i varandra varje gång du öppnar lådan.

Om skadan inte bleknar bort är smyckena nästan värdelösa. Ingen säljare vill betala hela värdet om det inte är i bra skick.

Detta betyder inte att dina smycken måste vara orörda. Du kan och bör absolut bära dina favoritplagg så ofta du vill.

Om du är intresserad av att någon gång sälja din samlingen men den samlingen måste vårdas ömt. Även om du planerar att ge bort dina smycken till dina barn, kommer de att vilja ha älskade reliker, inte skadade varor.

Dina smycken är unika. I de flesta fall är det omöjligt att ersätta det. För att förhindra det, skaffa ett större smyckeskrin så att du kan ta hand om dina värdesaker på rätt sätt.

Takeaways

Dina smycken betyder allt för dig. Du kanske planerar att ge det till dina barn eller barnbarn någon gång. Du kanske till och med vill sälja den någon gång.

Den smyckeskrin i rätt storlek kommer att hålla dina smycken i bästa möjliga skick. Utan utrymmesbegränsningar kan du förvara dina smycken säkert varje gång.

Nu när du har ett uppgraderat smyckeskrin, varför inte skaffa fler smycken?

Om du vill uppgradera din samling, shoppa Jewelry. Vi är specialiserade på hantverkare från smyckesdesigners i boutiquestil. Du kan hitta ringar, armband, örhängen, hängen och halsband.

Jewelry kurerar också smycken i vackra kollektioner, som Made in Italy-kollektionen. Detta inkluderar fantastiska smycken importerade direkt från Italiens mest älskade smyckesdesigners.

Leave a Reply

Related Posts

  • Praktisk guide för att välja kvalitetssmycken för dig själv

  • Vilka är de bästa typerna av smycken att köpa?

  • 7 söta och fashionabla idéer för parsmycken