10 fantastiska fakta om sötvattenspärlor

10 fantastiska fakta om sötvattenspärlor

Anser du dig själv som en nybörjare smyckessamlare? Även om du inte gjorde det och vill lägga till pärlor till din samling, kolla in den här guiden om sötvattenspärlor.

Sökord(n) ): sötvattenspärlor

Är du intresserad av att köpa sötvattenspärlor?

Sötvattenspärlor har ett brett utbud av färger och unika former, vilket gör dem de perfekta alternativen för lyxiga smycken. Ofta kallade “juvelernas drottning”, pärlor är tidlösa och eleganta.

Trots hur populära sötvattenspärlor är, finns det otaliga saker med dem som folk inte gör vet inte. Den här guiden kommer att diskutera allt du behöver veta om sötvattenspärlor och våra tio bästa favoritfakta så att du kan bli expert på dem.

Vad är sötvattenspärlor?

Sötvattenspärlor kommer från musslor som lever i sötvattenälvar och sjöar. Dessa typer av pärlor finns främst i Kina.

Många sötvattenspärlor är vita, men de finns i många olika färger och former. Många av dessa pärlor kommer inte med en pärlkärna, bara en liten bit vävnad. Avsaknaden av en pärlkärna resulterar i en tjockare pärlemorpärla.

Sötvatten vs. saltvattenspärlor: Vad är skillnaden?

Saltvattenspärlor är odlade pärlor som odlas i kinesiska och japanska vatten. De är vanligtvis runda och vita eller krämfärgade.

Den största skillnaden mellan de två typerna av pärlor är pärlemor. Saltvattenpärlor har en tunnare pärlemor än sötvattenspärlor.

En annan skillnad är kostnaden. Saltvattenspärlor är dyrare än sötvatten eftersom saltvattenostron producerar färre pärlor.

Dessutom blir sötvattenspärlor färgade, så att de ser blanka ut. Saltvattenspärlor kräver ingen färg.

Nu när vi har en grundläggande förståelse för sötvattenspärlor, låt oss dyka djupare.

1. Sötvattenspärlor kommer från en levande varelse

Pärlor är

klassade som en ädelsten men är väldigt annorlunda än andra typer av ädelstenar, som safirer och rubiner. Den främsta anledningen är att de är den enda ädelstenen som kommer från en varelse som är vid liv. De andra typerna av ädelstenar bildas i jordskorpan.

2. Naturliga pärlor är otroligt sällsynta

Gjorde du vet att endast

en av 10 000 ostron innehåller en pärla? Sötvattenspärlsmycken fick betydande popularitet i början av 1900-talet. Tyvärr resulterade det i att ostronbäddar blev utarmade när människor sökte efter den dyrbara ädelstenen.

3. Den dyraste pärlan är värd runt 100 miljoner dollar

Den mest värdefulla pärlan i världen brukade förvaras under sin ägares säng som en lyckobringare i ett decennium innan den upptäcktes 2016 när hemmet brann ner. En fiskare hade hittat pärlan utanför Filippinernas kust inuti en enorm mussla.

Varför är denna pärla så värdefull? Det beror på att den är cirka 26 tum lång och väger över 75 pund. Det är den största pärlan som någonsin funnits.

4. Julius Caesar skapade lagar om pärlor

I den antika rtiden ansågs pärlor symbolisera prestige och rikedom. Om du bar

pärlsmycken eller till och med haft dem i din ägo, ansågs du vara en medlem av den sociala eliten. I ett f.Kr. grundade Julius Caesar en lag som förbjöd alla personer i den härskande klassen att bära pärlor.

5. Cleopatra Drack a Pearl Cocktail

I gamla tider ville Cleopatra visa Mark Anthony att hon kunde ha den dyraste middag som någonsin registrerats i historien. Det var känt att hon ägde två av världens största pärlor, åtminstone på den tiden. Eftersom de var så stora betydde det att de var otroligt värdefulla.

Under middagsbjudningen bad Cleopatra en av hennes tjänare att ge henne en av henne pärlor och ett glas vinäger. Hon föll till pärla i ättikan, vilket fick den att lösas upp. Cleopatra drack sedan det som var världens mest värdefulla cocktail.

6. Den äldsta pärlan är nästan 8 000 år gammal

Pärlor var vanliga i antik rtid, men de tros vara ännu äldre än så. Franska forskare upptäckte världens äldsta pärla 2012.

Pärlan hittades i USA Arabemiraten i en gammal gravplats. Pärlan fick namnet “Umm al Quwain” för att hylla området i landet där pärlan hittades.

Med koldatering fastställde forskare att pärlan var mer än 7 500 år gammal. Innan dess var världens äldsta pärla runt 2 500 år gammal.

7. Sötvattenspärlor kan vara en mängd olika former

När de flesta tänker på pärlor, föreställer de sig en symmetrisk och rund form. Sötvattenspärlor finns i en mängd olika former. Några av formerna inkluderar:

 • Släppa
 • Off-round
 • Runda

 • Barock
 • Runda sötvattenspärlor är de mest populära av alla former.

  8. Sötvattenspärlor tar sex månader att växa

  Varje pärla tar olika lång tid att växa. Men sex månader är i allmänhet den genomsnittliga tiden. Ibland kan det ta en pärla upp till två år att utvecklas.

  Pärlodlingsprocessen börjar när en pärlbonde stoppar in en kärna i ett blötdjur. Det tar lite tid för ostronet att återhämta sig från implantationen. När blötdjuret har läkt börjar pärlan växa.

  9. Pärlor är en av junis födelsestenar

  Pärlor är en av ädelstenarna som representerar juni månad. Människor födda i juni har tur eftersom de har tre födelsestenar. De andra två är månsten och alexandrit.

  Pärlor symboliserar lojalitet, renhet och klarhet. Ett

  pärlsmycken skulle vara en utmärkt present till någon som är född i juni månad.

  10. Cartier använde pärlor för att köpa mark till sin butik i New York

  Tillbaka i början av 1900-talet blev frun till en förmögen järnvägsmagnat förälskad i ett pärlhalsband som visades i en Cartier-butik på Fifth Avenue. Kvinnan ville ha pärlhalsbandet och Pierre Cartier ville ha sin herrgård på Fifth Avenue. En affär träffades och halsbandet byttes ut mot hennes hem, som blev Cartiers flaggskeppsbutik.

  Handla hos Designer Jewelry for Freshwater Pearl Jewelry

  Sötvattenspärlor är ett prisvärt men lyxigt alternativ för att lyfta alla smyckessamlingar. Oavsett om du letar efter ett sötvattenspärlhänge eller ett par örhängen, kommer du garanterat att hitta något vackert när du handlar pärlor.

  Handla vår onlinekollektion av sötvattenspärlsmycken.

  Leave a Reply

  Related Posts