Så Väljer Du Halsband och Hängen (Våra Bästa Tips)

Hängen, halsband och andra sorters halssmycken designade för att komplettera bilden av en kvinna, förtjänar särskild uppmärksamhet i smyckets värld.

Halsband kan kallas ett “oberoende” dekorativt element, som inte har några speciella krav, som till exempel matchning av en ring eller örhängen. Dessutom är denna typ av smycken underbart enkel att välja.

Om du vill köpa ett halsband eller ett hänge är det en del saker du bör ha i åtanke. För att de ska avslöja god smak, var uppmärksam på flera detaljer medan du väljer fler och andra smycken.

Även om hängen och halsband betraktas som ”oberoende” smycken som är vackra utan att lägga till något, behöver du fortfarande en kedja, ett snöre eller ett halsband för att bära dem. Det är därför juvelerare råder att börja välja ett hänge med att köpa en kedja. Om du redan har en kedja för att sätta på det nya hängen, tänk på följande punkter:

  • Hänget bör inte väga mer än kedjan, korrelationen kan vara högst 1: 1. Om du ignorerar regeln kan kedjan bli sliten och trasig.
  • Färgen på hängen ska matcha färgen på kedjan. Till exempel kan en hänge av vitt guld endast bäras med en kedja av vitt guld, silver eller platina.
  • Kedjan bör inte distrahera från hängen. Det är bättre att välja kedjor med enkla stilar.
  • Var uppmärksam på hängklämman, den ska vara tillräckligt stor för att kunna trä en kedja, en remsa eller en halsring igenom.

Vilket halsband bör du välja?

Ett vackert hänge på halsen lägger lätt till glamour och bländning i alla möjliga stil. Hängen är de bästa presenterna bland olika sorters smycken. Jag har flera skäl för att hävda detta.

Du väljer aldrig fel storlek

Stor variation. Du kan köpa något för alla tillfällen. Priset sträcker sig från kronor till flera miljoner.

Hängsmycken är de bästa presenterna eftersom du definitivt kan hitta en till det pris du har råd med och i den stil du föredrar, oavsett vem som ska bära den – din flickvän, fru, mor eller syster. Dessutom är ett hänge som ges som present ett bra sätt att uttrycka dina känslor. Till exempel: ett hänge i form av ett hjärta kommer tydligt att berätta om de känslor du har, medan en modell i form av en stjärna får din dam att förstå hur unik hon är. En diamanthänge kommer att vara symbolen på dina allvarliga avsikter.

Det finns olika stilar av hängen. Varje år kommer juvelerare med nya mönster av hängen och presenterar olika motiv: flora, fauna, abstrakta former, intrikata mönster. Här är några stilar av hängsmycken:

Klassiska hängen

Klassiska är alltid moderna. Vad är hängen i den klassiska stilen? De är vanligtvis gjorda av guld eller silver och kan dekoreras med ädelstenar eller pärlor. Dessutom är kantfria diamanthängen, som fint matchar örhängen, också sådana. Formerna på de klassiska hängen är graciösa och mjuka, det är därför de inte slår ögat. Hängenas elegans gör dem till en perfekt match för både en affärssvit och en aftonklänning. Om du inte vet vilken present du ska köpa kommer en klassisk hänge att passa alla stil och åldrar.

Hängsmycken i olika former

Dessa hängen utgör den största delen av sortimentet i någon butik. Deras pris varierar från 1 $ till hundratusentals och beror på deras material och de inrustade stenarna. Sådana hängen motsvarar flera ämnen: stjärnor, fåglar, fiskar, hjärtan, bilar, blommor osv. Hängen i denna stil ger dig en chans att uttrycka personlighet. Om du bestämde dig för att köpa ett hänge av någon form, ta reda på hobbyerna hos personen, som kommer att bära den, och välj lämplig present.

Medaljonghängen med meddelanden

Hängen har en hemlighet. De består av två öppningsdelar, mellan vilka du kan lägga små bilder på din nära och kära. Sådana hängen är vanligtvis hjärtformade eller ovala. Hängen i stilen kommer att vara en fantastisk present för den person du älskar.

Lyxhängen

De känns igen som smycken av fina och graciösa former, tillverkade av de dyraste metallerna och dekorerade endast med ädelstenar. Antalet sådana hängen är vanligtvis begränsat.

De är inte avslappnade smycken och bör endast bäras vid speciella tillfällen. Lyxhängen kommer utan tvekan att orsaka en storm av känslor och en uppriktig glädje även om det ges till den mest snubbliga kvinnan. När bör sådana hängen ges som present? Eftersom lyxhängen är mycket dyra är det bättre att köpa dem för “speciella” evenemang (födelsedagar, årsdagar, etc.) för att betona vikten av datumen.

Personliga hängen – hängen med inristningar

Hängen kan komma i form av bokstäver som betyder ägarens namn. Sådana modeller är perfekta för en öppen och sällskaplig person. Det finns också hängen med inristningar. Hängen med inristningar är ett underbart sätt att fira viktiga händelser (kärleksförklaring, årsdag, bröllopsdag, ditt barns födelsedag, etc.).

Du kan till och med göra en inristning hos juveleraren senare eller helt enkelt köpa ett hänge med en klar inristning.

Religiösa halsband

Denna typ av hängen står för kors och flera modeller med bilder av helgon. De kan vara gjorda av ädelmetaller och andra metaller och till och med dekorerade med stenar eller pärlor. Är det möjligt att ge sådana hängen som presenter? Naturligtvis är det det.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!