Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

Som du säkert vet kan vilket finger du väljer att bära en ring på olika historiska betydelser som kan leva kvar än idag. Värt att ha i åtanke är att en ring på ett visst finger kan ha olika betydelser som har uppstått genom åren. Dörför kommer vi i denna artikel gå igenom de olika betydelserna av att ha en ring på lillfingret.

Professionell status

Att bära en ring på höger lillfinger kan indikera professionell status. I vissa yrken, särskilt teknik och ekologi, är en rosa ring en symbol för examen inom det området. Kandidater bär den här ringen på den dominerande handen, vilket för de flesta är på högerhanden. Professionella ringar är vanligtvis enkla ringar gjorda av järn, silver, rostfritt stål eller annan metall.

Vänster lillfinger – Civilstånd och maffiakoppling

Två ringar på det vänstra lillfingret indikerade en gång att en man var gift. Den nedre ringen var vigselringen, följt av signetringen på toppen. Populärt under 1800- och början av 1900-talet har denna sed sedan minskat i anvädnning. Vissa historiker tror att den amerikanska presidenten Franklin D. Roosevelt hade en vigselring och en signetring på detta sätt.

Mafiaanslutningar: Lillfinger ringar är ibland associerade med kulturen för organiserad brottslighet. Draman som The Sopranos har ytterligare populariserat den här bilden.

I många fall betyder en ring på lillfingret på en kvinna att denna gör ett löfte. Detta kan kopplas till att man “pinky swear” likt bilden ovan när man lovar något.

Nä man gör ett sådant löfte lovar man att hålla sitt löfte oavsett vad. Och när du ser kvinnor som bär dessa ringar offentligt, är det deras sätt att lova deras kärlek.

Andra menar att idén till lillfingerringen började som ett sätt för en kvinna att ta hand om sig själv. Ringen var ett sätt att påminna henne om att ta hand om sig själv mitt i kaoset med att ha en familj.

Lillfingret har blivit en modeaccessoar under de senare åren. Människor väljer att bära ringar på dessa fingrar för att få extra uppmärksamhet åt handen. Ringar på lillfingret anses vara ett “statement piece”, men de kan samtidigt se fantasitska ut.

Related Posts

  • Praktisk guide för att välja kvalitetssmycken för dig själv

  • Vilka är de bästa typerna av smycken att köpa?

  • 7 söta och fashionabla idéer för parsmycken