23Aug

Vad Betyder 925 på Smycken?

Om du någonsin har tittat noga på ett smycke kanske du har sett en stämpel där det står “925”. Vad betyder en 925-stämpel när det gäller smycken? Bör det finnas på något smycke som du äger? Det finns många frågor kring dessa stämplar och vad de faktiskt betyder.

Vi kommer att svara alla frågor du kan ha gällande 925-stämplar på smycken och vad de betyder.

Om du har 925 stämpel på ett smycke finner du det i allmänhet på dess insida – den sidan som sitter mot din kropp. Kontrollera insidan av dina ringar eller på baksidan av ett halsband och se om du kan hitta den. Du kanske inte har lagt märke till det förut, men det är relativt uppenbart att upptäcka när du faktiskt letar efter det.

Vad betyder 925  gravering?

Ett smycke med 925-gravering indikerar att varan är 92,5% rent silver. De återstående 7,5% består av en legering, vanligtvis koppar. Detta är standardprocenten som behövs för att kalla något sterlingsilver. Vissa människor kan också hänvisa till det som 925 silver. Silver är den enda metallen som man stämplar 925.

Vad är sterling silver?

Sterling silver är en silverlegering tillverkad med koppar och andra metaller för att skapa sterling silver.

Metalllegeringskompositionen i sterlingsilver gör den hårdare än rent silver och mindre benäget att repas än det rena silveret, men trots det är det ganska lätt att repa. Beträffande färg och utseende kan sterlingsilver variera från ett ljust vitt utseende till ett grått vitt och den kan ha en matt eller blank yta.

Dess hårdare yta gör 925 silver, även kallad sterling silver bättre lämpad för praktiska föremål. Smycken kan också gynnas, speciellt ringar och armband som oftare utsätts för att bli bucklade eller repade än tex örhängen.

De flesta sterlingsilver produkter innehåller koppar som legeringsmaterial. Som sagt finns det många andra tillsatser som används men som fortfarande uppfyller sterlingstandarden.

Sterling silver är enkelt att arbeta, samtidigt som dess, för det mesta vita glans kännetecknar den ädla metallen.

Om du har ett guldsmycke som det stor 925 på

Om du stöter på en bit guld med en 925 stämpel, är det nästan helt säkert inte rent guld. Riktigt guld kommer att stämplas med karat. Karaten är vad som används för att bestämma hur rent guld är, och den kommer aldrig i ett förhållande på 92,5%. Dessa är de accepterade standardprocenten av guld för varje karat.

  • 24K = 999 / 99,9%
  • 22K = 917 / 91,7%
  • 20K = 833 / 83,3%
  • 18K = 750/75%
  • 14K = 583 / 58,3%
  • 10K = 417 / 41,7%

Vad betyder det om ett guldsmycke har märkningen 925? Enkelt uttryckt är det ett guldpläterat smycke. Den minsta mängden guld som krävs för plätering är 2,5 mikron tjock, det vill säga … Inte så mycket guld alls. Det gör det inte mindre vackert, men du ska definitivt inte betala guldpriser för ett 925 guldsmycke.