24Aug

Vad är Tungsten Ringar? Komplett Guide

Tungsten med kol och andra element mals till ett pulver och komprimeras sedan med hög värme och tryckmunstycken för att bilda ett ringämne.

Ämnet hettas sedan i en syrefri ugn vid en häpnadsväckande 6200 grader Fahrenheit. Denna process skapar den hårdaste metalllegeringen som används vid tillverkning av smycken.

Ringen skärs och formas sedan med diamantverktyg med upp till 40 totalt separata steg som krävs för färdigställande. Klippning och formning av en Tungsten ring liknar på många sätt skärning och polering av en grov diamant.

Ädelstenar inlägg av guld, silver eller platina skapas genom att slipa en kanal i mitten av ringen och “exakt” pressa metallen in i kanalen under extremt tryck.

Ringen poleras sedan skickligt med diamantpolverktyg och hjul som skapar ett permanent glans och polering som inte är möjligt med andra metaller.

En tungstenring kommer att förbli polerad för alltid och är praktiskt taget omöjlig att repa. Det är en unik metall som visar dagens avancerade teknik mer än någon annan.

Tungsten är den enda sällsynta och exotiska metallen som kan lova en varaktighet i glanshet och finish. Med det sagt har den blivit populär för bröloppsringar då den  kommer att vara “för evigt” när det kommer till bröllopsringar.

Det ursprungliga mönstret och designen i många guldringar försvinner helt efter flera år på grund av att de slits och repas. Tungstensringar kommer att upprätthålla en evigt vacker och blank finish. Detta är framförallt vad som har gjort att de blivit mer populära på senare tid.

Den tunga vikten och den bestående finishen av en tungsten ring talar om engagemang, säkerhet och ett evigt band.

Tungsten eller titan?

Herrsmycken har diversifierats kraftigt med ökningen av tungsten- och titansmycken. Tungsten- och titanprodukter betraktas som nya inom smycken. Men det finns många skillnader mellan de två som många inte inser. Tungstens spännande nya funktioner skiljer det från Titanium och har därmed gjort det möjligt för Tungsten-smycken att bli den hetaste, snabbast växande trenden, framförallt när det kommet till herrsmycken.

Titan saknar hållbarheten som tungstensringar har.

 • Titan kan aldrig ha samma högglans spegelliknande finish som tungsten kan ha, men ändå kan tungsten också färdigställas i många andra mattare stilar precis som titan.
 • Tungstensmmycken är fyra gånger hårdare än Titanium smycken. Titan kan böjas och repas enkelt.
 • Vikten av titan är nästan obefintlig. Den har inte samma lyxiga ädelmetallkänsla som tyngre ringar.
 • Tillverkningsprocessen av Titanium är industriell. Det är lätt att tillverka med billiga material med väldigt få arbetstimmar.
 • Tungsten involverar att kombinera specifika element i upp till 40 separata, arbetsintensiva processer för att tillverka, förfina och polera varje ringämne.
 • Tungstensringar är de mest slitstarka ringarna som finns på planeten.
 • Tungsten är ungefär 10 gånger hårdare än 18K guld, 5 gånger hårdare än verktygsstål och 4 gånger hårdare än titan.
 • Tungsten mäter mellan 8 och 9 på Mohs hårdhetsskala. (Diamanter är en 10 – den högsta.)
 • På grund av deras extrema hårdhet kommer tungsten ringar att hålla sin form och lysa längre än någon ring på marknaden.
 • Tungsten ringar har kallats “Permanent polerade ringar.”
 • Tungsten ringar kommer INTE att böjas.
 • Varje tungsten ring är individuellt handgjord med olika diamantslipmedel och polykristallin diamantverktyg.