Tungpiercingar – Allt du Bör Veta

Om du funderar på att pierca din tunga finns det ett antal saker du bör tänka på både innan och efter.

Tungpiercing är ett roligt sätt att uttrycka sig, har funnits under en väldigt lång tid, och kan vara relativt lätt att underhålla. Naturligtvis måste du vidta nödvändiga åtgärder för att ta hand om din piercing.

Ditt första steg bör vara att prata med en kvalificerad butik som har mycket erfarenhet av tungpiercing. När du ska ta tuungpiercing vill du ha en salong som har ett gott rykte. Gör lite forskning för att ta reda på vilka platser som får den mest positiva feedbacken online. Du bör också söka efter en plats som är specialiserad på piercingar. Du vill ha någon erfaren nog att hantera allt som kan komma upp.

Nästa steg är att överväga din budget. Se till att du går till en ansedd plats som har överkomliga priser. Du vill betala för hygieniska yrkesverksamma som kan utföra jobbet på ett säkert sätt. Visst kan du hitta billigare priser på andra ställen, men du vet inte riskerna som du eventuellt utsätter dig för.

Därefter vill du träffa specialist på tungpiercing och berätta för dem vad du vill göra. När du väl hittat en bra plats kommer de troligen bara att behöva några minuter med dig. En bra piercare har expertis och vana med att pierca.

Se till att du äter lämpligt med mat innan du tar hål i tungan. Kom ihåg att du förmodligen inte kommer att kunna äta på ett tag, åtminstone inte fat mat. Borsta tänderna och rengör munnen ordentligt innan du går till salongen.

När din tunga är piercad vill du följa anvisningarna från din piercingspecialist gällande hygien med mera. Att hålla munnen ren är nyckeln till att avvärja infektioner och komplikationer. Det här är en rutin du kommer att följa i 4 till 5 veckor efter piercing. Det finns speciella munrengörare som du kan använda för att säkerställa att du tar hand om din piercing.

Du kommer sannolikt också behöva ändra din diet, åtminstone under några veckor. Troligtvis kommer du att bli instruerad att äta mer vattenbaserade livsmedel. Soppor, juice, vatten och saker som inte påfrestar tungan är den mest populära maten att äta efter tungpiercing. Du vill undvika mat som är hård och som du måste tugga mycket.. De kan irritera piercingen, särskilt om den inte är helt läkt ännu.

Tungpiercing grundläggande fakta

Rätt placering av piercingen är avgörande.

Ärrvävnad är tillfällig och minimal. Den kommer att bli vit till en början och kan till och med bilda en klump innan den långsamt minskar i storlek och färg.

När smycken har tagits bort kan en tungpiercing läka och växa igen ganska snabbt. Det är aldrig klokt att hålla dina smycken ute under en längre tid, så ha detta i åtanke.

En central piercingposition är den mest populära placeringen för en tungpiercing.

Vad du kan förvänt dig vid piercing

En tungpiercing kan ta allt från fyra till åtta veckor att läka och bara några sekunder att sätta i. En skivstång är den smyckestil du använder med denna piercing och längden kan variera. Skivstångens längd beror till stor del på positionen av din tunga och kommer att variera från person till person.

Trots den populära myten är en tungpiercing vanligtvis inte benägen att infekteras, snarare är den största risken för denna form av kroppspiercing kan lämna permanent skada på dina tänder från att du råkar bita på mycket av misstag.

Hur smärtsamt är en tungpiercing?

Även om orala piercingar kan bära stigmatiseringen av att vara ultrakänsliga, är en tungpiercing en relativt enkel och snabb piercingprocedur. Platsen för de flesta piercingar är mot baksidan av tungan där det finns mindre nerver än de som främst signalerar smak och temperatur.

Trots detta bör du förvänta dig att känna dig lite tryck under proceduren och du kommer också att uppleva minimal svullnad efter piercing.

Grundläggande hygien

  • Undvik att dela drycker, bestick, och liknande
  • Tvätta alltid händerna innan du vidrör din piercing eller de omgivande områdena
  • Skaffa en ny tandborste och vara flitig med att hålla den ren medan du läker
  • Lägg inte saker i munnen som pennor och andra saker som bär bakterier
  • Undvik oral sexuell aktivitet under läkning

Undvika och behandla svullnad vid piercing

Is är det perfekta sättet att undvika svullnad. Sug på isbitar i några minuter, flera gånger om dagen.

Att hålla huvudet högt på natten kan minska svullnaden i din kroppspiercing. Sätt upp huvudet med några kuddar medan du sover.

Antiinflammatorer som kan köpas kan minska och / eller förhindra svullnad.

När de utförs korrekt och vårdas ordentligt, kommer de flesta kroppspiercingar normalt att läka snabbt med minimal obehag, svullnad och blödning.

Människor är ofta bekymrade över infektion, speciellt med munpiercingar eftersom de tror att munnen är smutsig med tanke på att så många bakterier och bakterier kan passera genom munnen genom vardagliga aktiviteter som att äta, dricka, prata och till och med andas. Även om detta är sant, innehåller vår saliv faktiskt naturligt förekommande antimikrobiella medel som blir av med de potentiellt skadliga gifterna som kan komma in.

Du måste också bestämma vilken typ av piercing du vill ha. Den goda nyheten är att olika salonger har stora variationer av mönster som du kan välja. Det finns även massor att välja på online.

Tänk på att du inte vill ha en tungpiercing som hindrar din pratförmåga. Vissa människor gör misstag att hitta en tungpiercing som ser fantastisk ut men den är bara för stor för deras mun. Ta din piercares råd – om de föreslår något mindre, lyssna på dem. Det sista du vill är en snygg tungpiercing som inte gör att du kan tala ordentligt.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!