Tips för det Perfekta Håret på din Bröllopsdag

Vi älskar smycken på Wbraclet och en stor dag så som bröllopsdagen ska allt sitta perfekt. Även om det mesta i klädsel, smycken och accessoarer går att köpa är det en del på kroppen som ändå måste klicka. Håret är en del av kroppen som utstrålar karisma och förstärker din självsäkerhet när du är ”The Center Of Attention”. Men tyvärr lider många av skadat hår och oavsett vilken styling du använder dig av behöver håret i sig vara i bra skick. Nedan kommer lite tips till dig som vill få håret i bästa möjliga skick.  

När du behandlar tunt hår, rikta in dig på produkter som innehåller fuktkrämer som jojobaolja, avokadoolja, arganolja och squalenolja. Men tänk på att produkten ackumuleras snabbare på tunt hår, så var försiktig med hur mycket produkt du använder (en fjärdedel räcker i de flesta fall) och schamponera flera gånger. Ta dig tid att läsa tipsen om den schampoflaska eller balsam du väljer – de kommer vanligtvis att meddela dig hur mycket du ska använda. När det kommer till att schamponera för mycket, tvätta helt enkelt håret när det känns smutsigt eller fett. Det kan innebära att man tar bort en eller två tvättar mellan duscharna. För att rensa hårbotten utan att rensa den från naturliga oljor, välj sköljning med äppelcidervinäger.

Varför skadas håret?

Precis som det är viktigt att veta hur man reparerar sitt hår, är det lika viktigt att veta hur man förhindrar att det skadas i första taget. Det finns nämligen flera saker du kan undvika för att av misstag skada ditt hår:

  • Överdriven sträckning av hårbotten
  • Tusentals längdförlängningar som används dagligen
  • Tvätta håret för ofta
  • Överdriven användning av värme-styling
  • Termisk styling utan värmeskydd
  • Tvätta håret med mycket varmt vatten
  • Färga håret mer än två grader ljusare eller mörkare än din naturliga hårfärg
  • Sover med håret nere
  • Använder inte professionell färg för hårfärgning

Hur du reparerar skadat hår

Bedöm hårets tillstånd innan du införskaffar produkter och påbörjar olika dieter. Skapa en rutin som fungerar bäst för dina förutsättningar, så som hårets kvalité´ och vad du utsätter det för regelbundet.

Att reparera skadat hår görs på olika sätt beroende hårtyp. I de flesta fall vill du byta ut ditt nuvarande schampo och balsam med ett schampo som behandlar skadat hår. Du kan även boka tid hos en frisör.

En frisör kan ge frisörproteiner och fuktgivande behandlingar som kan hjälpa till att injicera fukt och näringsämnen i håret samtidigt som det stimulerar ny hårväxt. För att behandla hår som har skadats av blekning eller färgning, investera i ett djupt balsam av hög kvalitet, en säker hårtvätt och värmesköld. När du använder en kemisk behandling, undvik värme under de första veckorna för att låta ditt hår andas.

Det finns även andra alternativa lösningar. En produkt som visat otroliga resultat och som lovordats av kändisar i Sverige är Eyracure.com. Eyracure använder en patenterad teknik som aldrig tidigare funnits. Man använder en speciell UV-borste och resultatet blir väldigt bra. Skadade hårsäckar och hårbotten får nytt liv och håret repareras på djupet. För mer info kan ni läsa på deras hemsida:

Related Posts