Tips för att Bygga och Designa en Skönhetssalong

Skönhetssalonger är platser där människor blir förskönade. Så det måste se tilltalande ut för ögat för att kunna överföra den typen av energi. Men vilka är de bästa salongsdesignerna ute och hur kan du enkelt sätta upp en?

1. Planera inom det utrymme du har

Innan du börjar designa din skönhetssalong är det viktigt att veta vilket utrymme du har och visualisera var du ska placera dina större möbler. Har du en liten studio? Det är okej! Det finns så många sätt att göra en liten studio vacker och funktionell på samma gång.

2. Gör lite marknadsundersökningar

Det är alltid bäst att göra några marknadsundersökningar av andra skönhetssalonger runt ditt område. Hur ser deras varumärke ut? Vad är temat för deras salong? Vilken typ av kundkrets lockar de? Vad gillar du med deras salong? Vad skulle du ändra? Du kommer att vilja tänka på sätt att få din salong att sticka ut från dina konkurrenter.

3. Bli inspirerad

Det bästa sättet att få idéer är att se vad andra redan gör. Sociala medieplattformar som Pinterest och Instagram är fyllda med gränslös inspiration. Så här kan du använda dessa plattformar för att samla inspiration:

Pinterest är en sökmotor där du kan hitta vad du vill. Testa att söka på nyckelord som “inspiration till skönhetssalonger”, “salongsväggkonst” eller liknande för att hjälpa dig få inspiration. Om du ser något du gillar kan du fästa det på din tavla så att du alltid kan hänvisa tillbaka till det. Skapa och organisera dina brädor som du vill: “skönhetssalongsinredning”, “butiksutrymme”, “väggkonst”, “receptionsdisk” och så vidare.

Instagram: Om du bläddrar igenom Instagram och ser något som kan passa din salongsinredning, gör inte bara en skärmdump av det, spara det! I det nedre högra hörnet av fotot ser du en “bokmärke”-ikon. Tryck bara på ikonen för att spara fotot. Nu kommer du att kunna komma åt alla dina sparade/bokmärkta foton vid ett senare tillfälle. Du kan organisera de sparade fotona i grupper som “gör-det-själv”, “saker att köpa” och så vidare.

4. Skapa en moodboard

Moodboards är en samling bilder eller ord som fungerar som en visuell presentation av idéer för din drömskönhetssalong. Med detta kommer du att ha en tydlig vision och en konsekvent design att följa. Du kan lägga till bilder av inspiration, känslor som du vill skildra och den färgpalett du önskar. Det är helt upp till dig! När du har en moodboard att följa kan du hänvisa till den innan du gör några köp.

5. Följ din budget

Sätt en budget och följ den! Gör en lista över allt du vill köpa, kostnaden för det och var du kan köpa det. Tilldela nu varje föremål till en “måste-ha”- eller “trevlig-att-ha”-kategori.

Tricket är att prioritera din budget till “måste-ha”-artiklarna först, vilket är de saker som kommer att göra din studio tillräckligt funktionell för att börja tjäna dina första kronor. När du väl har några kunder under ditt bälte har du mer disponibel inkomst för att göra dina “nice-to-have”-köp.

6. Tänk på varje detalj, från mattor till karmylsa

Ingen detalj är för liten. Allt som går in i din salong har betydelse. Från layouten på utrymmet till färgerna på väggarna, ner till hur du visar dina produkter – varje detalj blir en del av ditt varumärke, till och med så små saker som en karmhylsa. Så snåla inte med detaljerna. Se till att dina handdukar matchar, dina produkter visas snyggt och att dina stationer är enhetliga.

7. Skapa den perfekta belysningen

En av de viktigaste funktionerna i din salong är ljus. Naturligt ljus är alltid att föredra, men inte alla byggnader är välsignade med fantastiska fönster. Om du har fönster, bra! Använd dem. Ställ in ditt utrymme så att varje station kan dra nytta av solljuset. Men om du inte har stora fönster finns det andra sätt att lysa upp ditt utrymme.

När du väljer ljus till din salong, tänk på att huvudmålet är att din kund ska se bra ut. Om de tittar i en spegel och inte gillar vad de ser, kommer de inte att vara nöjda med din tjänst. En snygg spegel med inbyggda lampor arbetar för att förbättra belysningen i din salong. För ett mer smickrande ljus, välj varma glödlampor istället för svala. När du placerar dina lampor, se till att skuggorna inte överlappar där din klient kommer att sitta. Fundera också på om du vill ha bakspegelljus, eller om du bara vill ha takbelysning, eller stående lampor.

8. Utgå från det du har

Det finns hundratals sätt att dekorera din salongs interiör. Istället för att se över allt och börja om från början, försök luta dig in i utseendet som ditt utrymme redan har. Om du har exponerat kanalsystem, satsa på en rustik atmosfär. Om dina väggar eller golv är betong, ge din salong en modern känsla. Det är också viktigt att se till att din salongsutrustning matchar din atmosfär, som Odin Styling Chair som visas ovan.

9. Reflektera över dina behov och smak

Varje kund som kommer in genom dina dörrar kommer att sitta framför en spegel, så det är viktigt att välja en som är rätt för dig. Stora multistationsspeglar kommer att få ditt utrymme att kännas större och öppnare, medan enstationsspeglar kommer att få varje plats att kännas mer intim. Välj inramade speglar för en homier estetik, eller nakna speglar för en snyggare look. Och kom ihåg att när du placerar dina speglar, se till att ha din belysning i åtanke. Du vill inte att dina kunder ska sluta med bländande ljus i ögonen!

10. Att tänka utanför boxen

När du designar ditt utrymme, tänk inte bara på de fyra vanliga väggarna. Utöka din design till golv och tak. Lysa upp ditt utrymme med ett färgglatt tak, eller få dina rum att kännas rymligare genom att måla dem vita. Och dina kunder kommer att ha något fint att titta på medan de tvättar håret.

Related Posts