Så Rengör du Smycken i Brons (Komplett Guide)

Brons är en legering av koppar och tenn, och på grund av brons natur kommer smycken gjorda av brons att slitas och skadas med tiden.

Oxidering resulterar i ett grönaktigt skikt av kopparoxid som bildas när brons kommer i kontakt med syre, vilket ofta kallas patina. Men hur rengör du smycken som är gjorda av brons? Hur får du bort den gröna ytan för en blankare look, och hur ska du ta hand om dina smycken i brons?

I denna artikel går vi igenom hur du bör rengöra smycken i brons på bästa sätt.

Rengöring av bronssmycken

Rengöring av brons är ganska enkelt. Använd först en smyckepoleringsduk för att torka dina bronssmycken. Applicera sedan lite mild tvål på smycket och gnugga den för att ta bort all smuts som har samlats.

När objektet har rengjorts, skölj det med vatten och torka det med en handduk.

Polering av brons medan du bevarar dess patina

Vissa människor gillar patina, ytan som bildas på brons när den åldras och oxiderar. När det har bildats kan detta lager faktiskt skydda brons från korrosion.

Om du vill behålla patinan på dina bronssmycken ska du inte rengöra den med några hushållsrengöringsmedel.

Torka försiktigt av smuts från föremålet och rengör sedan de svåråtkomliga fläckarna med en mjuk borste.

Innan du polerar dina bronssmycken, se till att de är helt torra. Applicera ett tunt lager poleringspasta på ytan av smycket. Efter att du har täckt föremålet med pasta, låt det torka och polera sedan smycken med en mjuk trasa.

Ta bort bronspatina med citronsaft

För att rengöra patinan på dina bronssmycken, börja med att tvätta smycket med varmt vatten för att ta bort smuts och torka sedan.

Ta en liten skål och lägg 2-3 matskedar bakpulver i den. Häll lite citronsaft och blanda den med bakpulver tills du gjort en pasta.
Gnid pastan på dina bronssmycken och fortsätt att gnugga tills föremålet är rent; du kan använda en tandborste eller en trasa. Låt sedan smycket med pastan verka i cirka en halvtimme innan du sköljer smycken och torkar den med en trasa.

Om patinan är beständig, kan du behöva upprepa hela processen tills den försvinner. Du kan också prova att smycket i lite vinäger i ungefär en timme innan du skurar den med en tandborste.

Förvaring av bronssmycken

Torka av smyckena med en mjuk trasa när du tar av dina bronssmycken efter att ha burit dem. Detta bör göras för att ta bort eventuella spår av oljor från din hud, eftersom de kan påskynda bronsens ansträngning.

Eftersom oxideringsprocessen underlättas av syret i luften är det rekommenderat att förvara dina bronssmycken i en plastpåse för att bromsa bildandet av patina.

Se till att torka dina bronssmycken torra innan du lägger undan dem: Om du lämnar dem att torka i kontakt med luften gör det att de lättare bildar patina.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!