Så Rengör du Guldringar!

Inte bara är din förlovningsring förmodligen en av de dyrbaraste smyckena du någonsin har ägt, men den har också mycket sentimentalt värde. Med det sagt vill du säkert ta hand om den väl. Ett av de viktigaste sätten att göra detta på är att rengöra den regelbundet. Men hur rengör man guldringar?

De flesta smycken är relativt lätta att underhålla och rengöra så länge du vet vad du gör. För att hjälpa dig med just detta har vi skrivit denna artikel med enkla steg för rengöring av guldringar och vad du bör tänka på. Detta inkluderar givetvis alla typ av guldringar och inte enbart förlovningsringar.

Varje ring är unik med många olika stenar, metaller och sättningar. Det är viktigt att veta vilken vård din ring kräver innan du börjar rengöra. Men oavsett vilken metod som används är det bästa sättet att rengöra en ring noggrant att vara försiktig och ha tålamod under rengöringsprocessen.

Om du vill veta hur man rengör en guldring hemma finns det flera bra metoder. Alla dessa rengöringsmetoder hemma fungerar på alla typer av ringar, se bara till att aldrig använda vassa föremål för att ta bort partiklar eller smuts vid fästningen – om du inte är försiktig kan du lossa diamanten eller skrapa i metallen.

Hur ofta bör du rengöra din ring?

Du kanske inte inser det, men många av dina vanliga vanor kan snabbt ta bort lystern från din guldring. Till exempel kan schampo, hårspray, handlotions, handtvålar och matoljor lämna en grumlig glans över din ring inklusive eventuella stenar. Av den anledningen är det en bra idé att rengöra ringen varje vecka om du vill hålla den i perfekt skick.

Överväg att ta din ring till en juvelerare för en professionell djuprensning två gånger om året. Om du lever en aktiv livsstil eller gillar att göra dina händer smutsiga med t.ex. trädgårdsarbete, kanske du vill få din ring professionellt rengjord oftare.

Hur man rengör en diamantring med tvål och vatten.

Att rengöra smycken hemifrån är faktiskt en ganska enkel process. Det finns flera produkter som du kan köpa för att hjälpa till med processen, men det bästa och överlägset billigaste alternativet är att använda diskmedel och varmt vatten.

Tvål och vatten. Det bästa sättet att rengöra en ring, oavsett ringens sättning och / eller metalltyp, är vanlig tvål och vatten. För att göra lösningen, ta en liten skål och tillsätt mycket varmt vatten och grundläggande diskmedel. Blötlägg ringen i cirka 20 till 40 minuter beroende på hur smutsig den är.

Om du behöver ta bort ett ämne som hårspray, lotion, smink eller parfym, använd en mycket mjuk tandborste för att försiktigt ta bort eventuella rester. Skölj ringen under rinnande varmt vatten och upprepa vid behov. Att använda klor eller andra hårda kemikalier, även vissa certifierade smyckenrengöringsmedel, kan skada ringen. Det är viktigt att skölja ringen noggrant efter rengöring för att ta bort eventuella tvålrester.

Hur man rengör guldringar med ädelstenar

Du kan rengöra dina diamant-, rubin- och safirsmycken enkelt och säkert med hjälp av hushållsartiklar som du förmodligen redan har, till exempel en mjuk tandborste och lite Windex eller lite ammoniak, varmt vatten och klar diskmedel. Använd dock inte den här lösningen på någon ädelsten förutom diamanter, rubiner och safirer. Det är säkert att rengöra dessa tre stenar med hjälp av denna hemrengöringsmetod, men de flesta andra ädelstenar som smaragder, opaler och turkos är till exempel för porösa och känsliga och kommer att påverkas negativt av dessa lösningar.

Blötlägg smyckena före och efter

Vi rekommenderar att blötlägg smyckena först i kallt vatten eller tvättmedel. Därefter, blötlägg smyckena i varmt vatten.

Köp specialdukar

Det rekommenderas att du köper några rengörings- och polerdukar för att hjälpa dig att regelbundet polera dina smycken.

Kom ihåg att varje ädelsten har olika egenskaper, så vi rekommenderar att fråga din juvelerare om de bästa rengöringsmetoderna för din specifika ädelsten. För att få en snabb glans, torka av dina ädelstenar med en pärlduk, dessa kan du köpa hos din lokala juvelerare.

Använd inte hårda rengöringsprodukter

Den typ av rengöringsprodukt du använder är avgörande. Undvik rengöringsprodukter som är för starka som blekmedel och om du är osäker gör ett test på ett obetydligt område först.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!