Så Knyter du Makraméarmband (Bäst Tips och Guide)

Makraméarmband är snygga, tidlösa och roliga att bära. Ännu roligare är det när du själv får göra dem! Den goda nyheten är att det dessutom är lätt att fläta dem. I denna artikel lär du dig hur du knyter snygga makraméarmband steg för steg.

Du behöver:

 • 350cm 0,5 mm makramétråd
 • en ring
 • en brodernål
 • en sax
 • platt tång (valfritt)
 • en tändare (valfritt)

Börja med att klippa makramétråden i två 75 centimeters trådar, två 50 centimeters trådar och en 25 centimeters tråd. Vik den 50 centimetersbiten på hälften, dra slingan genom ringen, vik den över ringen och dra resten av tråden genom ringen. Upprepa steget på andra sidan av ringen. Dessa strängar kommer att förankras och förbli stillastående.

Centrera den 75 centimeters tråden under de två mitt trådarna. Vik höger tråd över de mellersta trådarna och under den vänstra sladden. Dra den vänstra tråden under höger och mitttrådarna och genom öglan på höger sida. Dra fast och dra knuten uppåt.

Avsluta den andra halvan av den fyrkantiga knuten genom att ta vänster tråd över de mellersta trådarna och under den högra tråden. Dra höger tråd under vänster och mittsträngarna och genom öglan på vänster sida.

Dra hårt och upprepa stegen – vänster, höger, vänster, höger. . . Fortsätt till knutarna har önskad längd. Tänk på att om du använder ett spänne tar denna upp en del plats.

För att avsluta knutarna, dra en av snören på en nål och sy upp mitten av 3-4 knutar längs baksidan. Brodernål hjälper till att dra nålen genom de snäva knutarna. Upprepa samma steg på den andra tråden.

När du har sytt upp båda knutbanden, klipp bort allt överskott. Spara resterna och smält spetsarna med en tändare för att försegla den för extra hållbarhet. Upprepa samma exakta steg på andra halvan av armbandet.

För att göra en glidande förslutning, forma armbandet i en cirkel och överlappa de mellersta trådarna.

Ta den 25 centimeters tråden och centrera den under trådarna. Börja knyta fyrkantiga knutar på samma sätt som armbandet gjordes

Stoppa ungefär en 1.5cm och sy trådarna i baksidan av stängningen. Ta bort de tillfälliga banden.

De två uppsättningarna med mittsträngar är nu armbandets justerbara band. Justera för att passa handleden och bind varje ände i knutar. Klipp bort allt överskott.

Dina justerbara makraméarmband är färdiga!

Bildat av en serie knutar som skapar ett vävt mönster är vänskapsarmband faktiskt en typ av makrame. Använd makramégarn och följ instruktionerna nedan för att behärska de grundläggande knutarna. Sedan kan du ha kul med att experimentera med olika mönster och lägga till utsmyckningar för att skapa vänskapsarmband som är alla dina egna!

Det finns fyra grundläggande vänskapsarmbandknutor, som bestämmer riktningen för knuten. Vänskapsarmbandknutar består av två knutar som är staplade tillsammans med samma två trådar, så du har följande fyra alternativ:

 • Framåtknut = framåtknut följt av framåtknut
 • Bakåtknut = bakåtknut följt av bakåtknut
 • Knäpp framåt / bakåt = knut framåt följt av knut bakåt
 • Bakåt-framåt-knut = bakåt-knut följt av framåt-knut

Related Posts

 • Casino i Populärkulturen

 • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

 • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!