Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!

Hur du förvarar dina smycken är otroligt viktigt. Både ur en åtkomstaspekt, men också för att se till att de håller sig så fina som möjligt så länge det bara går.

Om du har mycket smycken kanske du märkt att det kan vara svårt att hitta bland alla.

För att hjälpa dig att få ut det mesta av dina skycken och hjälpa dig att ta hand om dem på vägen, har vi i denna artikel skapat en komplett guide för hur du kan förvara dina smycken på bästa sätt för att hålla dem organiserade och samtidigt skyddade.

Det finns många metoder för att organisera smycken, och precis som med dina stilpreferenser kan hur du väljer att organisera dina smycken variera.

Det finns traditionella sätt att organisera smycken såsom ett klassiskt smyckeskrin med krokar, lådor och fack, men det finns också betydligt mycket mer än så. Dessutom finns det saker som du bör tänka på oavsett hur du väljer att organisera dem.

Den viktigaste delen av smyckesorganisering är att se till att dina smycken är säkra, fria från knutar och trassel och idealiskt skyddade för att hålla dem rena och undvika repor, skador, och fläckar.

Nedan följer några idéer om hur du kan förvara dina smycken, och sedan också tips för förvaring av dina smycken för att se till att de håller sig fina så länge som bara möjligt och inte skadas.

Organisera i lådor

Lådor är en utmärkt plats för smycken – de kan utrustas med sammetfodrade brickor för att dela upp och och göra smycken lättare åtkomliga. Du kan antingen täta hela lådan med sammet / filt för att skapa ett stort område för att lägga ut saker, eller använd delade brickor i konfigurationer som specifikt matchar dina behov.

En viktig punkt är att du inte vill att dina smycken ska glida runt på öppna områden av trä eller plast då dessa är hala och därför kommer leda till att dina smycken inte ligger still där de ska.

Smyckeskrin

Ett smyckeskrin är ett klassiskt val och idag finns det verkligen oändligt med val av smyckesskrin i alla prisklasser, storlekar, och designer. De finns i stapelbara, modulära sorter för att rymma en växande samling. Inre fack delar upp dina smycken för att säkerställa att inget trasslar eller skadas.

Garderobshyllor

Ett annat sätt att förvara smycken är att skapa en display i dina garderober. Detta håller dina smycken gömda men ger dig samtidigt full översyn nör du öppnar din garderob.

Om smycken är en stor del av din modestil kan detta vara en bra lösning eftersom du blir inspirerad och tar på dig kläder som börjar med ett smycke för att mixa och matcha.

Häng dina smycken på väggen

Håll dina smycken i sikte, men ändå ordnade och organiserade genom att hänga dem i snygga rader på en vägg! Detta fungerar bra i ett omklädningsrum där du har väggutrymme men har lite hyllplats. Använd remsor av trä eller metallhängare med krokar för att hänga upp halsband, örhängen och armband.

Skaffa ett stort smyckeskrin med många fack

Om du inte redan har gjort det, skaffa dig den största smyckeskrin du kan hitta. Även om du bara kan fylla upp hälften av den är det en rekommendation vi ofta ger.  Att behöva byta ut din smyckeskrin när din samling fortsätter att växa är onödigt, och du vill inte behöva placera dina nya smycken på nya ställen, eller bara tvinga in allt tillsammans bara för att du inte får plats.

Dina smycken kommer att uppskatta det extra utrymmet för tillfället och du kommer att kunna hålla sakerna snyggare mycket lättare.

Dela upp smycken efter typ

Varje smykkekategori förtjänar sin egen plats. Det betyder att alla dina ringar ska placeras tillsammans, alla dina örhängen, dina armband och så vidare.

Om du vill kan du dessutom sortera dina smycken utifrån underkategorier. Till exempel kan alla dina ringar i vitt guld och platina sorteras ihop, och alla dina ringar i gult guld ihop. Poängen är att göra det lätt att hitta vad du är ute efter.

Länka ihop dina örhängen

De flesta smyckeskrin har en vadderad sektion för örhängen. De håller pinnarna täta medan de visas upp och är lättillgängliga. Ringar och örhängen med ett lås är lite mer komplicerade.

Dessa kan placeras på ett antal andra platser, men det viktiga är att hålla ihop dem. Detta uppnås bäst när du ansluter örhängen till varandra. På så sätt kommer de aldrig att separeras, även om de rör sig lite i lådan. Du vill inte stå där med endast ett örhände.

Förvara känsliga halsband i enskilda lådor, förpackningar eller på krokar

Även om det är att föredra att hålla alla dina smycken på ett (säkert) ställe, finns det också andra saker att tänka på. Detta inkluderar naturligtvis känsliga föremål som kedjehalsband, som har en förmåga att knytas.

Därför rekommenderas att du förvarar dem i enskilda lådor eller, ännu bättre, enskilda förpackningar i smyckeskrinet. Alternativt kan du placera dem på krokar, som finns i vissa typer av smyckeskrin, smyckeskåp eller köps individuellt och hängs upp var du än har utrymme.

Förvara dina smycken på en torr, sval och säker plats

En bra smyckeskrin kan hjälpa till att förvara dina juveler och hålla dem organiserade, men det är upp till dig att placera den torr, sval och ren någonstans och se till att den ligger på en säker plats i huset.

Det betyder att det är bäst att det inte syns och är långt ifrån fönster. Allt ska naturligtvis vara försäkrat, och du bör följa försäkringen noga så att du är medveten om när försäkringen upphör eller ändras och när du behöver lägga till eller ta bort något.

När dina smycken inte bärs bör du ta hand om dem. Detta förhindrar att du tappar bort dem, de skadas, krossas, blir repiga, et.  Att ha allt på ett ställe gör det enklare och snabbare att hitta det du letar efter.

Därför bör du organisera väl så att dina smycken lätt kan hittas och så att du inte tappar bort dem.

Rengör alla smycken före förvaring

Ett steg som många skippar, men som också är viktigt, är detta.

Innan du börjar rengöra, undersök vilka bästa lösningarna för rengöring av varje smycken är bäst. Vi har publicerat ett antal guider om hur du tvättar olika typer av smycken, men om du inte har något bättre är alltid tvål och vatten bättre än ingenting.

För det mesta kommer du att upptäcka att mild tvål och varmt vatten tillsammans med en mjuk trasa eller borste får jobbet gjort. Lyft av varje smycke och torka det med en mjuk handduk.

Anledningen till att du vill rengöra varje smycke är att ta bort svett, lotion, smink, vattenrester och andra element.

Det är just dessa saker som orsakar en reaktion med materialet och får det att oxidera, skadas, och tappa sin ursprungliga lyster. För ädla bitar kan du ta smyckesduk eller en polermedel. Se till att den senare inte har hårda kemikalier som kan orsaka mer skada än nytta.

Kom alltid ihåg att rengöra varje smycke före förvaring.

Separera utifrån metall

Det första du bör göra om du inte vill omplätera dina smycken är att dela upp dem i olika metaller.

Ädla metaller ska vara på ena sidan, andra smycken på en annan sida. Även med ädla metaller, separera guldet från silver, och för anpassade smycken, sätt koppar smycken separata från de som är gjorda av rostfritt stål, till exempel.

När du inte gör det, och metallerna interagerar med varandra, kommer de att förstöra glansen på varandra.

Related Posts

  • Köp läsglasögon online

  • Ont i Knät från Högklackar – Tips & Guide

  • Tips för det Perfekta Håret på din Bröllopsdag