Så Rengör du Smycken i Stål (Komplett Guide)

Fördelen med rostfria smycken är att de inte kräver så mycket underhåll. Men allting som du bär akkumulerar och fångar upp smuts. Du kan bära smycken i stål utan att behöa oroa dig så mycket för att repa eller skada dem på grund av dess hårdhet och robusta natur.

Detta är anledningen till att smycken i stål är populära runtom i hela världen. Men som med alla smycken kan smycken i stål behöva rengöras och fräschas upp då och då för att behålla sin ursprungliga glans och fräschhet.

När du inte har tid eller lust att ta dina smycken till juveleraren för en professionell rengöring är det bra att kunna återställa den ursprungliga glansen hemifrån. I denna artikel går vi igenom hur du rengör rostfria smycken i stål.

Enkel underhåll

Först och främst behöver du inte rengöra dina smycken i rostfritt stål så ofta. Rostfritt stål korroderar eller oxiderar inte på samma sätt som andra metaller vilket innebär att du kan bära den in och ut ur poolen utan att oroa dig. Dock ska du komma ihåg att även rostfritt stål kan oxidera och slitas vid konstant utsättning för frätande och slitande syror med mera, inklusive klor.

Om du utsätter dina smycken i rostfritt stål för hudkrämer, men även fett från huden med mera kan smycket samla fett som sedan samlar damm och bildar ett skikt av smuts. Detta är något du vill ta hand om regelbundet för att behålla det glänsande och attraktiva utseendet på dina smycken. Det är lätt att rengöra rostfria smycken hemma och du kan använda samma tekniker som du skulle göra för ditt silver eller vitguld.

Bakpulver och vinäger

Blanda några skedar vinäger med bakpulver för att bilda en slags kräm. Använd en gammal tandborste eller en vanlig tygduk för att rengöra dina rostfria stålsmycken med denna kräm. Se till att komma åt alla klykor, kanter, och hål innan du tvättar av pastan för att smycket ska bli helt rent. Om de rostfria smycken är försedda med kristaller, ädelstenar, etc bör du kontrollera hur dessa bör rengöras individuellt innan du börjar. Det säkraste sättet att rengöra smycken av rostfritt stål med inneslutningar är att hålla sig till tvål och vatten och använda en mjuk handduk.

Att rengöra sprickor och klykor

Ringar och armband i rostfritt stål kan ha mönster, klykor, med mera som skapar svåråtkomliga utrymmen som kan vara svåra att rengöra. För att rengöra denna typ av smycken ordentligt kan du låta smycket ligga längre i tvålvatten eller hitta verktyg som kommer att räcka ut i sprickorna.

En tandborste är alltid en bra idé men tandpetare kan också fungera bra för att komma åt emellan länkarna på ett armband. Genom att rengöra dina smycken av rostfritt stål med jämna mellanrum får smuts inte samma chans att byggas upp, vilket i förlängningen inte bara är ohygieniskt men även kan leda till oxidering och eventuellt rostbildning.

Tvål och vatten

Det enklaste sättet att rengöra dina smycken i rostfritt stål är med lite tvål och vatten. Detta hjälper till att rensa bort alla föroreningar och smuts på dina smycken. Kom ihåg att använd en mild flytande tvål och varmt vatten.

Blötlägg de rostfria smycken i en skål som innehåller tvålvattnet och låt ligga i några minuter. När du har gjort detta tar du en mjuk trasa och torkar försiktigt smycket. När du väl har rengjort dina smycken kan du försäkra att du har torkat ditt smycke med en mjuk mikrofiberduk för att ta bort eventuella vattenfläckar.

Tandkräm

Tandkräm kan faktiskt fungera förvånansvärt bra för att rengöra rostfria smycken. Dock bör du vara försiktig med vilken typ av tandkräm du använder. Håll dig borta från alla typer av tandkräm som har blekmedel eftersom de kan vara slipande och hårda. Tandborsten säkerställer att de svåråtkomliga områdena i dina rostfria smycken också blir rena.

Ytterligare tips för rengöring av rostfria smycken

Om du väljer att använda en smyckesrengörare, se till att det är säkert att använda på rostfritt stål, eftersom vissa rengöringsmedel kan vara slipande och repa stål.

Undvik att förvara dina smycken tilllsammans med andra vassa föremål eller smycken eftersom dessa kan repa. Förvara dina rostfria stålsmycken separat i en tygfodrad låda eller en mjuk tygpåse.

Weiman Jewelry Cleaner Liquid – återställer glans och glans till guld, diamant, platinasmycken & dyrbara stenar – 7 ml oz.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!