Piercing i näsan – Näspiercing – Allt du Bör Veta

Överväger du att ta en näspiercing? Oavsett om det här är din första piercing eller den senaste av flera, är det klokt att göra research innan du tar din piercing så du vet vad det innebär och vet hur du ska göra när du har piercat dig.

Innan du fattar några stora beslut bör du undersöka och prata med människor som har gjort det för att ta reda på vad det handlar om och om det är rätt för dig. Från piercingsprocessen till rengöring finns det några saker du behöver veta om att få din näsa genomborrad innan du går under nålen.

Vilka är dina alternativ?

Det finns så många olika alternativ att välja mellan när det gäller näspiercing, både när det gäller vilken typ av piercing du vill ha och vilken del av näsan du ska pierca. Näsborren är den enklaste och vanligaste delen av näsan att sticka in, men om du föredrar något mer excentriskt och unikt kan du välja septum, bron eller spetsen.

Storleken och formen på din piercing är ett annat val du måste göra. Vill du ha en liten, diskret tapp eller föredrar du en mer märkbar ring, ring eller skivstång? Valet är ditt.

Gör det ont?

Det finns många nerver i näsan, så det går inte att neka att det kommer att göra ont. För vissa människor är lite smärta en del av upplevelsen, men förväntan är vanligtvis värre än den faktiska proceduren.

Du kommer att känna dig öm efteråt och näsan kan svulna, men det är ingen hög smärtolerans. Så länge processen utförs korrekt av en utbildad professionell finns det inget att oroa sig för. Med detta i åtanke, se alltid till att du väljer en respekterad piercingartist för att göra det åt dig. Gör mycket research och be folk om rekommendationer. Om du anländer till butiken och inte känner att den ser tillräckligt ut sanitär, var inte rädd för att välja en annan.

Hur lång tid tar det att läka?

Hur snabbt en näspiercing läker beror på individen, men vanligtvis tar det någonstans mellan två och tre månader att helt återgå till det normala. Det är under läkningsprocessen som du är mest riskerad att få en infektion, så se till att du inte byter piercing eller pillar på den, eftersom detta ökar risken. Om det inte har läkt efter tre månader, gå tillbaka till din piercare som hjälper dig att räkna ut det bästa sättet för dig att återhämta dig helt.

Hur rengör du det?

Varje piercing kräver rengöring och underhåll efteråt för att förhindra infektion, men en näspiercing är särskilt känslig. Din pierccare kommer att gå igenom rengöringsprocessen med dig på dagen, men det kräver vanligtvis en saltvattenrensning två gånger om dagen tills den är helt läkt.

Undvik att röra genomträngningen med händerna när du rengör, eftersom det sannolikt kommer att överföra bakterier till metallen, så använd bomulltoppar, eller en ren trasa för att hantera den.

Om du bestämmer dig för att din näspiercing inte passar dig, var inte rädd för att ta ut den och prova något nytt. Det kan vara svårt att ta bort och byta ut en näsring för första gången, så ta reda på hur man sätter i en näsring här.

Varför är näspiercing så populärt?

Det finns ett antal anledningar till att näspiercing har varit ett populärt val genom tiderna. Historien om näspiercing går tillbaka i århundraden.

Indien, till exempel, får kvinnor pierca näsan vid tidpunkten för äktenskapet som ett tecken på ära till gudinnan Parvathi och för att symbolisera och beteckna att de inte längre är en ensam kvinna. Andra kulturer som de i Pakistan, Nepal och Australien har också införlivat näspiercing i sin kultur.

En mer vanlig orsak till en näspiercing är som en estetisk förbättring eller tillbehör. Med tanke på utbudet av smycken och stilar som finns, kan näspiercing komplettera och förbättra nästan vad som helst utseende.

Individuell / självuttryck: För vissa representerar piercingar en yttre symbol för självuttryck och individualitet.
Vetenskapliga / medicinska skäl Även om studier i traditionell västerländsk medicin är knappa, finns det discipliner för östlig alternativ och holistisk medicin som hävdar att vissa tryckpunkter i näsan kan utlösas av en piercing för vissa hälsofördelar.

Piercing i näsan

Det finns olika ställen på näsan som kan genomborras. I vissa länder har dessa platser betydelse. I Indien, till exempel, är kvinnor mer benägna att tränga igenom vänster näsborre. De tror att detta kommer att göra förlossningen lättare. Det är också en symbolisk gest av social ställning och skönhet.

I slutändan kommer placeringen ner till personlig preferens. Du kanske redan har en uppfattning om var på näsan du vill ha din piercing. Om du inte gör det, nedan är några olika platser att överväga att diskutera med din piercer.

Näsborre

Vissa väljer vänster, andra höger. Detta är en av de vanligaste genomborrade platserna i näsan. Den exakta positionen på näsborren är en fråga om din näsform och nervstruktur. När din piercing har läkt kommer du att ha en mängd olika stilar och mönster av piercingar att välja mellan med denna placering.

Läkningstid: 4-6 månader

Hög näsborre

Denna stil är vanligt när du överväger alternativet att lagra piercingar. Piercingen kommer att placeras lite högre än en vanlig näsborrspiercing. Det är bra att komma ihåg att den här platsen begränsar dina smyckenval. Du kommer inte att kunna använda ringar eller ringar, vilket begränsar dig till L-formade stift, skruvar eller tappar. Detta kan vara en utmanande plats att genomborra. Se till att personen som gör piercing har erfarenhet av denna plats.

Läkningstid: 4-6 månader

Septum

Septumpiercing är ganska populär. Du kommer att vilja se till att personen du har gjort denna piercing är erfaren. Detta är en broskpiercing som pryder fliken mellan näsborrarna. Septumet tillåter användning av hästsko smycken, bågar, skivstänger, ringar och till och med mätare. Detta är en mångsidig piercing, som går från läckra till mode uttalande med ett byte av smycken.

Läkningstid: 6-8 veckor

Vertikal nässpets

Denna typ av piercing är inte lika populär på grund av dess krav. För att få det måste du ha rätt typ av nässtruktur och förgäves placering. Piercing börjar direkt ovanför näsan och slutar under näsan. Se till att denna piercing passar dig. Förfarandet är långt och bör endast utföras av någon med erfarenhet. De smycken som rekommenderas för denna piercing är den böjda skivstången.

Läkningstid: 9+ månader

Nasallang

När du är klar ser denna piercing ut som om du har genomborrat båda näsborrarna. I verkligheten kommer du att ha en enda piercing som går genom hela näsan. Det börjar vid ena näsborren, går genom brosket och ut det andra näsborren. Förfarandet är komplicerat och du vill ha någon med erfarenhet. Piercingen ska göras i en snabb rörelse. När det är klart kan du använda smycken med stolpar och skivstång. Det finns många olika stilar så att du inte blir för begränsad av placeringen.

Läkningstid: 4-6 månader

Näsbron

Det finns en rädsla som vissa människor har för denna piercing. De gillar utseendet, men mängden brosk och ben på denna plats får vissa att undvika det som ett alternativ. Denna piercing går faktiskt inte genom något ben eller brosk. På grund av detta är det mer troligt att det läker snabbare än de andra piercingarna. Nålen som används för att tränga igenom går genom huden längst upp i näsan.

Det finns en högre risk för migration med denna piercing. Migration händer när din kropp avvisar piercing och börjar skjuta ut den från huden. Om detta händer måste du ta bort piercing. Din piercare kan rekommendera att du använder en böjd skivstång för att minska risken för migration.

Läkningstid: 8-12 veckor

Sterilisera

Var du än gör det, vill du se till att det är en ren och steriliserad plats. Den som gör piercingen ska ta på sig sterila handskar innan dem rör vid något. Om de inte gör det, se till att du påminner dem. Du kommer inte att vilja ha en infektion efter att du fått din piercing. De kommer också att sterilisera din hud eller broskområdet innan du genomborrar.

Märkning

Det är mycket viktigt att din håltagare markerar din hud för att veta exakt var du ska sätta hålen. Se till och tala om var de markerar, när det är klart finns det ingen väg tillbaka. Din piercare ska tillåta dig att se var de har markerat innan du piercerar.

Verktyg

En näspiercing bör endast göras med en nål. En pistol är inte ett lätt rengörat verktyg och kan sprida infektioner. Det finns också en risk för vävnadsskada när du använder en pistol. Det kan orsaka komplikationer och hälsoproblem på vägen. En ny nål är mer sanitär och säkrare än en pistol.

Piercing

Att pierca tar bara några minuter. När det är klart kommer området runt piercingen att rengöras. Var uppmärksam på efterbehandlingsinstruktionerna, de är mycket viktiga. Piercingar kan leda till komplikationer. Be om din piercares kontaktinformation om du har frågor om eftervård.

 

Related Posts

  • Köp läsglasögon online

  • Ont i Knät från Högklackar – Tips & Guide

  • Tips för det Perfekta Håret på din Bröllopsdag