10Oct

Öronpiercing – Piercing i Örat – Allt du Bör Veta

Funderar du på piercing i örat eller öronen? När du funderar på öronpiercing finns det ett antal saker du bör ha i åtanke och fundera över.

Att få hål i öronen är ett stort beslut. Det finns ingen specifik tid som är rätt för alla. Här är några riktlinjer för öronpiercing som hjälper dig att avgöra om du eller ditt barn är redo för en ny piercing.

Fundera på..

Öronpiercing är en förändring som kommer att stanna hos dig mer eller mindre för alltid. Du vill inte att något ska gå fel eller behöva lida onödigt mycket bara för att du gick till fel piercre. Gör din researcb; studera noggrant de olika typerna av öronpiercingar, deras eftervård och rykte innan du väljer..

Studera hur du reaärta

Det är viktigt att du är medveten om din egen kropps smärttolerans. Om du inte klarar av skarp smärta och kroppen tar tid att läka kan du överväga att pierca mer känsliga ställen på örat.

Om du inte är tolerant mot skarpa föremål i närheten av din hud och har en fobi eller rädsla för nålar, kanske du vill hålla dig till konstgjorda örhängen och öron-smycken. Börja på platser som läker snabbare, till exempel loben.

Allergier

Gör din research innan du går in i piercing-salongen. Om du är allergisk och inte reagerar bra på en viss typ av metall, kan din piercingupplevelse bli dålig. Var mycket specifik när det gäller metaller som kan gå in i processen för din öronpiercing

Gå alltid till en professionell

De flesta tatueringssalonger erbjuder piercingtjänster. Försök att gå till en välkänd plats för att få en piercing.

Typer av öronpiercing

Det finns ett stort utbud av öronpiercingar tillgängliga, och ibland kan det vara svårt att välja en. Varje typ av piercing har en annan kaliber av smärta och återhämtningstider. Eftervårdsprocessen varierar också med den specifika platsen på örat. Det är nödvändigt att du är medveten om alla aspekter av olika typer av piercingar innan du får en.

En av de främsta orsakerna till populariteten för denna trend är att det finns så många sätt du kan gå till väga.

Helix-piercing

Dessa piercingar placeras längs överörat och är broschpiercingar. Denna piercing är inte smärtsam; allt du sannolikt kommer känna är en liten stickning av nålen som används för att utföra den. Det finns inga nervändar i helixområdet, vilket gör det idealiskt för alla som är nya till piercingar. Du kan välja mellan olika smycken för att pryda denna piercing.

Framåt Helix

Detta är också en broskpiercing placerad längs överörat men lägre än den ursprungliga spiralpiercingen. Det är närmare slutet på roten av spiralen. För det mesta är denna piercing prydd med tappar. Men naturligtvis kan du också arbeta med andra känsliga smycken.

Industriell

Detta är en av de finare piercingarna. Den industriella piercingen består av två piercingar som bär en enda smycke. En av dessa piercingar placeras i den främre spiralen medan den andra ligger på baksidan av örat. Vanligtvis är denna piercing prydd med en enda skivstång men du kan experimentera med andra mönster med råd från din piercer.

 

Lobpiercingar

De flesta av oss är bekanta med denna piercing då det är den vanligaste. Det utförs vanligtvis i en tidig ålder under din förälders övervakning. Det kan kännas lite när du gör denna piercing, och till och med göra ont, men det är generellt sett ingen enorm smärta.

Tänk ålder

Ålder är en av de vanligaste faktorerna som används för att bestämma rätt tid för en öronpiercing. I många kulturer väljer föräldrar att få sitt barns öron piercade medan de är små spädbarn. Andra föredrar att vänta tills barnet är gammalt nog för att be om piercing själva.

Oavsett vad du väljer, är det viktigt att överväga vad som händer i ditt liv vid piercingtiden och under läkningsperioden som följer för att säkerställa att du och ditt barn kan ta hand om den nya öronpenningen.

Skol-, arbete- och sportbegränsningar

Vissa skolor och arbetsgivare har begränsningar när det gäller att bära smycken till skolan eller på jobbet. Innan du skaffar en piercing, vill du bekräfta att du kan bära små örhängen på din skola eller på din arbetsplats medan din piercing läker.

Om du eller ditt barn spelar en sport, fråga tränaren innan du får en ny piercing för att se till att du kan bära dina örhängen under spel och övningar.

Öronpiercing eftervård

För säker läkning är eftervård av din piercing lika viktigt som själva piercingen. Den genomsnittliga läkningstiden för en ny piercing i öronsnibbem är 6 veckor. För broskpiercing måste du hålla dina startörhängen i 12 veckor. Under den här tiden – och för månaderna som följer – är det viktigt att hålla en ny piercing torr och ren och att följa eftervårdsinstruktionerna som givits vid din piercing.

Föräldrar som överväger en piercing för sitt barn bör veta att öronpiercing eftervård kräver en hög uppmärksamhet. Även om ditt barn är tillräckligt gammalt för att rengöra sin egen piercing under vården, är det en bra idé för dig att hålla ett öga på deras nya piercing för att säkerställa att det läker ordentligt.

Säkerheten först

Det är ingen överraskning att när människor blir frågade den viktigaste faktorn för att välja en plats för öronpiercing, är säkerheten alltid högst upp på listan. Gör dina läxor för att förstå utrustningen och säkerhetsförfarandena som används av den piercaren du har valt.

Öronpiercingar kommer att kräva mycket omsorg, uppmärksamhet och tålamod från dig, särskilt broskområdena. Öronen är tyvärr mycket benägna att bli utsättas för exponering såsom att sova på, slå emot, med mera, vilka alla är faktorer som kan förlänga läkningsprocessen. Läkningstiden för en broskpiercing kan därför sträcka sig från 6 till 18 månader. Öronloben kommer dock vanligtvis att läka fullständigt inom cirka 3 månader.

För att rengöra din nya piercing måste du använda en lösning av naturligt havssalt och förkokt vatten. Rengör området försiktigt två gånger om dagen med saltvatten och en bomullsknopp. Vi rekommenderar att du rengör broskpiercing två gånger om dagen i minst 10 veckor och loben under 6 veckor.

Smycken kan vanligtvis bytas några veckor efter att du har slutfört rengöringsregimen. Vrid eller flytta inte dina smycken onödigt och ta aldrig bort smycken innan det ska bytas. Håll också alla skönhetsprodukter (smink, falskbrun osv) borta från området tills det är helt läkt.

Som med alla nya piercing är ett lokalt område med rodnad och en liten mängd vit / gulaktig var både friska och helt normala. Om du upplever en mer smärtsam svullnad, sprids över ett större område eller åtföljs av andra infektionssymtom, bör du återvända till piercaren och / eller kontakta din läkare. Håll koll på infektioner.