Örhängen för Killar & Män – En Komplett Guide

Örhängen för män har mer och mer blivit en allt populärare trend för män på senare år. Örhängen kan ses bäras av kändisar, stilikoner, och på modevisningar.

Vilken typ av örhängen bör män bära?

Fortfarande tycker en del män att örhängen inte känns som det mest manliga. Men trots tabuet är örhängen nu mer acceptabla för mäns att bära.

Örhängen är bland de mest praktiska piercingarna bland mäns smycken. De flesta män försöker undvika tillbehör eftersom de kan uppfattas som alltför feminina men en stilig man får aldrig vara rädd från accessoarer. Det finns få typer av örhängen som främst är för män, förutom eventuellt manschettknappar.

När du borde och borde du inte bära örhängen?

Innan man förstår örhängen som män bör bära, låt oss börja med när man ska bära örhängen som tillbehör och när man inte ska göra det. Detta beror också på stilen.

En båge, till exempel,  kanske inte passar alla situationer. Det är mer lämpligt för vardagliga tillfällen som kan matchas med en t-shirt och ett par jeans. Små dubbar kan bäras även vid formella tillfällen.

Örhängen är ett tillbehör, och som andra tillbehör finns det vissa gånger då det är bäst att undvika dem. Det är till exempel inte lämpligt att bära ett par örhängen för en intervju eller under bön, eftersom det kan komma att vara för avslappnat. Örhängen i guld eller silver kan också locka oönskad uppmärksamhet.

På samma sätt som ett högt och överdrivet bältesspänne kan göra att hela din outfit ser mindre formell ut. Oavsett hur skarp din outfit kan se ut kan fel tillbehör förstöra den. Så här är guiden för olika örhängen som män bör bära och hur man bör tänka som man när man vill bära örhängen.

Örhängen för olika skintoner

Denna regel gäller inte bara för kvinnor. Även örhängen som män bär bör matcha din hudton. Din hudfärg kanske inte kompletterar några färger, den kan istället kollidera och uppmärksamma dig i onödan.

Rödaktiv hud

Om du har rödaktiv hudton kan silver eller medan guld ser bra ut på din hud. Undvik färger som roséguld eftersom det kan uppfattas som feminint och får fram det rosa i huden.

Blek hudton

Är din hud ljus men blek, håll dig då borta från gula guld och håll dig fast vid vitt eller silver.

Oliv hudton

Om du har olivhud fungerar i stort sett ser alla färger på örhängen bra på dig

Mörk hudton

Vitt och silver ser inte bra ut på mörk hudton. Men gult guld ser levande och iögonfallande på mörka hudtoner. Du kan dock hålla dig till mörka stenar också.

Örhängen för olika ansiktsformer

Nu vet du att örhängen ska bäras enligt din hudton. En annan faktor som spelar en viktig roll i de örhängen du bör bära är din ansiktsform. Låt oss kort förstå de bästa lämpliga örhängena för olika ansiktsformer.

Runt ansikte

När du redan har ett runt ansikte kan runda örhängen överdriva det mer. Så välj fyrkantiga örhängen.

Avlångt ansikte

Om du har ett avlångt ansikte kan du välja runda örhängen eftersom det passar perfekt med ansiktsformen.

Fyrkantigt ansikte

Att ha ett kvadratiskt ansikte kan göra det komplicerat att hitta de perfekta örhängena som du bör bära. Du kan välja runda eller böjda örhängen.

Hjärtformat ansikte

Har du ett hjärtformat ansikte? Då kan du satsa på raka örhängen med färre kurvor för att accentuera din ansiktsform

Andra faktorer att ha i åtanke när du väljer örhängen

Bortsett från de andra nämnda faktorerna här är några andra saker som måste beaktas innan du börjar bära örhängen

Personlig stil

Tänk på det innan du får en piercing för örhängen. Är det verkligen din stil? Vi har alla olika stilar, bara om du har förtroende för att kunna bära det bra bör du ta hål i öronen.

Generellt sett, när du väljer örhängen som man, bör du hålla dig till dubbar eller små bågar.

Pinnar är det enklaste valet. De ser generellt bra ut om du vet hur du ska bära dem och ser bäst ut när de matchas med resten av din outfit. Örhängen är till för att förbättra och förfina din totala outfit och look, snarare än att stjäla hela showen.

Om du vill bära en ringörhänge, håll dig till en liten båge som inte hänger ner under örat. Ringar är bäst när du är i en mer avslappnad situation. Para ihop med en t-shirt och jeans, eftersom de ger en mindre formell look. Silver eller guld är en bra färg här eftersom allt annat kan se för excentriskt och locka oönskad uppmärksamhet.

Att ta hål i öronen

När det kommer till hål i öronen bör du inte gå ner till en konstig och okänd tatueringssalong som ligger på en bakgränd. Detta för att det kan smittas om verktygen inte rengörs ordentligt. Gå alltid för rekommendationer och platser med bra recensioner.

För de flesta kan ålder vara en avgörande faktor. Men om du har stilen och förtroendet att bära örhängen spelar ålder ingen roll.

Örhängen är ett tillbehör, och som allt annat finns det tillfällen då det inte är lämpligt att bära dem. En bestämd tid att inte bära örhängen är generellt sätt på jobbet – såvida du inte arbetar i en avslappnad miljö där det är okej.

För generiska kontorsjobb och så vidare, håll dina örhängen hemma. Om du bär en skarp kostym kommer en diamantknopp i örat att distrahera från ditt utseende och göra hela din outfit mindre formell.

En annan tid att lämna dina örhängen hemma är om du spelar sport eller gör fysisk aktivitet. Detta är ganska självförklarande. Någon som tar tag i din örhänge av misstag eller blir träffad med en boll kommer att skada mycket mer om du får den extra smärtan avv att riva dig på örhänget.

Trots dessa scenarier finns det många gånger att du kan komplettera din outfit med en örhänge eller två. Matcha färgen – och designen i viss utsträckning – till det du bär, och de kommer att smälta in som ett bra tillbehör.

Det finns vissa mer avslappnade situationer som du kan komma undan med att ha på dig örhängen också. Att gå ut på en middag är en av dessa, eller åka till olika tyver av evenemang, beroende på tillställningen givetvis. I princip alla situationer där du inte behöver klä dig på ett visst sätt, betyder att du kan få tillgång till hur du gillar också. Inklusive örhängen.

Att välja om du vill bära örhängen eller inte är precis som att välja mellan dina sneakers eller kosymskor. Som tumregel kan du bära örhängen om du bär sneakers. Om du har på dig finskor beror det på resten av din outfit om det passar att bära örhängen. Kom ihåg att en för en för uppklädd situation generellt sett inte passar med örhängen.

Slutligen är det helt upp till dig om du väljer att bära en eller två örhängen. Detta beror på din personliga stil, men oavsett vad du väljer, gäller samma regler för båda.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!