Kan Barn Bära Örhängen? Allt Du Bör Veta!

Vad är lämplig ålder för att hålla igenom ditt barns öron?

Den bästa åldern för öronpiercing kan vara upp till ar och en eftersom orsakerna till piercing i örat varierar från person till person. Generellt rekommenderas det att inte låta barnen ta hål i öronen när dem är spädbarn. Detta beror på det enkla skälet att ett litet barn saknar den immunstyrka som krävs för att bekämpa en infektion, om det skulle inträffa. Därför rekommenderas att genomföra piercing absolut tidigaste när barnet är minst 6 månader gammalt eller äldre. Detta är givetvis betydligt tidigare än de flesta barn tar hål i öronen.


Om du vill att ditt barn ska vara mogen nog att själv välja när dem skaffar piercing, är det lämpligt att vänta tills ditt barn är cirka 9 eller 10 år.

Hur man väljer en piercingmetod

Metoden för att genomföra en piercing beror på var piercingen ska göras. De flesta salonger som erbjuder piercingtjänster använder sig av en mekaniserad pistol som har steriliserade dubbar. Piercingar görs vanligtvis för båda öronen samtidigt, om ett barn inte väljer att återvända efter att ha fått ett öra genomborrat.

Tatueringsstudior använder sterila kirurgiska nålar som ger en extra hygiennivå över den mekaniserade pistolen.

Vem ska ta hål i ditt barns öra?

Piercing bör endast utföras av proffs med rätt handskar och hygieniska, sterila verktyg. De bör också ha förstahjälpenkits till hands.

Hur du kan vara säker på att ditt barn känner en minimal smärta under öronpiercing

Många yrkesverksamma brukar använda en lokal bedövningskräm på öronbenen gjord av lidokain. Detta hjälper till att bedöva området och minska smärtan till ett enkelt stick. Detta måste tillämpas i generösa mängder, cirka 15 minuter eller så.
Ett annat sätt att utföra samma uppgift är genom att använda is. Att hålla en isbit i öronsnibben under lång tid tenderar att minska känsligheten hos nervändarna i det området under en kort tid. Så detta kan göras precis innan snibben borras igenom med nålen.

Inget av de två sätten kan minska smärtan fullständigt. Så det är viktigt att stödja ditt barn och få henne att förstå eller distrahera henne på ett sådant sätt att hon inte märker smärtan från början. Låt barnet hålla händerna hårt under processen och råd det att ta djupa andetag för att lugna sig.

Vilken är den bästa metallen för örhängen?

För de första örhängena finns de som är tillverkade av kirurgiskt rostfritt stål. Dessa innehåller inga legeringar som kan orsaka allergier och är därför det säkraste valet för barnets första örhängen. Örhängspiggar för barn kan också fås i platina, titan och det populära guldet med 14 karat. Undvik att välja örhängen gjorda av vitt guld, eftersom det kan innehålla nickel som kan orsaka en allergi. Din läkare kan rekommendera vilka metaller som är det säkraste för ditt barns första örhängen.

Säkerhetsåtgärder

Se till att undvika att få barns brosk genomborrad. Broskpiercieringar tar längre tid att läka, och om korrekt skötsel inte vidtas kan det leda till bildning av överväxt av ärrvävnad.

Om ditt barn har långt hår ska du alltid hålla det bundet i hästsvansar för att förhindra att håret trasslar in i örhängen. Håll produkter som hårspray, hårgelé och parfymer borta från öronen.

Om ditt barn har några medicinska problem som allergier, ett svagt immunförsvar, hudproblem osv., Tala med din läkare innan dem tar hål i öronen.

Vad är tecknen på infektion efter öronpiercing?

Om de rätta försiktighetsåtgärderna inte vidtas under piercing finns det chansen att hålet kan smittas. Infektionen börjar visa sig i form av svullnad och rodnad i öratområdet. Ditt barn kan känna behovet av att klåda och kan uppleva smärta. Om det sker någon dränering kan det vara ett tecken på bildandet av pus.

En läkare skulle kunna berätta om symtomen är allergiska eller infektiva. En allergi kan lätt mildras genom att använda olika örhängen. Vid infektion måste örhängena tas bort och området måste rengöras. En dos antibiotika skulle också ordineras för att bekämpa bakterierna. Under läkningen kan hålet växa igen, och det kan behöva hålas igen. Man bör vänta minst 6-8 månader innan man försöker piercing igen och bör undvika att göra det upprepade gånger.

Effekter av öronpiercing hos unga barn

Under lektiden kan ditt barns genomborrade öronsnibbar komma i kontakt med smutsiga händer eller föremål, och det kan leda till en infektion.

Eventuell infekterad hud kommer att läka och växa över örhängen. Detta kan behöva ta bort den bakre studen som ibland kan täckas av huden. Om örhängen redan har tagits bort kan det behöva göras en repeterande piercing.

Under sport eller fysiska aktiviteter kan ett större örhänge fastna i kläder eller andra saker, och det kan leda till att öronsnubben tänjs ut.

Detta kan skada öronsnibben eller till och med spräcka den, så man måste vara försiktig.

Om piercingstorleken är för liten kan det leda till att den nya huden smälter in i örhängen.

Efterbehandling som du bör följa

Efter piercing är området ganska känsligt och exponerat. Därför måste extra vård och hygien upprätthållas medan man sköter det. Se till att ditt barn håller händerna rena och torra innan du vidrör i örat. Om ditt barn är litet, håll händerna rena hela tiden eftersom det kan vara svårt att hindra henne från att röra vid öronen.

Trots att området är känsligt måste det rengöras regelbundet. Använd en saltvattenlösning och tvätta området lätt två gånger om dagen, när ditt barn har badat.

Familjer rekommenderar ofta att du flyttar örhängen för att hålla hålet i rätt form. Det är dock bäst att inte leka med piercing förrän såret har läkt ordentligt. Ta inte bort torr hud som bildas över såret.

Finns det några aktiviteter som ditt barn behöver undvika efter en öronpiercing?

Tills det genomträngande såret har läkt ordentligt rekommenderas att dina barn inte deltar i extremt fysiska aktiviteter eller lekar där det finns mycket fysisk kontakt mellan barnen. Undvik också att simma eftersom bakterierna från poolen kan infektera såret.

Öronpiercing för barn kan göra dem ganska glada och upphetsade. Många barn tenderar att se sina föräldrars örhängen och vill ha samma sak för sig själva. Men det är viktigt att säkerställa att korrekt omsorg vidtas för att förhindra infektioner.

Related Posts

  • Hitta rätt padelracket

  • Tips för att Bygga och Designa en Skönhetssalong

  • De Största Esportspelen som alla Spelare bör Känna till