Hur Rengör man Pärlhalsband?

Pärlor är ett underbart tillskott till alla myckessamlingar.

Pärlor kan användas till en rad olika outfits, ser exklusiva och elganta ut, samtidigt som de är mycket ömtåliga och kan lätt skadas. Detta får pärlorna att förlora sin glans, färg och hållbarhet över tiden.

Men med omsorg och kunskap kan du hålla dina pärlor varaktiga genom tiderna, och se till att de glänser och ser vackra ut.

I denna artikel går vi igenom hur du rengör och tar hand om dina pärlor, inklusive pärlarmband.

Rengöring av dina pärlor hemma görs mycket enkelt, men det kan vara tidskrävande.

Använd vatten vid rumstemperatur för att rengöra dina pärlor, eftersom vatten som är för varmt eller kallt kan orsaka skador på pärlornas yta. Fyll en skål med vatten och häll sedan i ett milt rengöringsmedel som det här för att skapa en lösning.

Du kan doppa en mjuk trasa i tvålvattnet och torka försiktigt av varje pärla med den för att rensa bort smuts. Du kan också välja att doppa pärlorna i lösningen och sedan använda den fuktiga trasan för att rengöra varje pärla.

Det är mycket viktigt att du inte blötlägg apärlorna i lösningen under en längre tid! Blötläggning kan skada näsan såväl som strängen på halsbandet. Använd också en mycket mjuk trasa och ett milt rengöringsmedel, eftersom du inte vill riskera att skada pärlan.

När pärlorna är rena, skölj dem snabbt under rent rinnande vatten, eller använd en annan mjuk trasa indränkt i rent vatten för att torka av tvålen.

Placera pärlorna på en ren, torr trasa och låt dem torka ordentligt i flera timmar. Det är bäst att lägga dem platta, eftersom hängning av dem kan lägga för mycket vikt på strängen och få den att tänjas ut eller gå sönder.

Torka alltid av dem med en mjuk luddfri trasa när du har använt dina pärlor för att rengöra smuts och förhindra ansamling.

Vad man ska undvika

Eftersom pärlor är så känsliga, se till att du undviker följande saker för att förlänga ditt pärlliv och glans:

Ultraljudstvätt

Ultraljudsrengöringsmedel är bra för att snabbt och effektivt rengöra smycken, men de får under inga omständigheter användas för pärlor. De kan skada det yttre lagret av pärlan och få pärlan att spricka.

Hårda kemikalier

Hårda kemikalier inkluderar smink, hårspray, parfym, klor, blekmedel, ammoniak och andra rengöringsmedel för hushållet. När du klär på dig ska du alltid sätta på dina pärlor efter att kosmetika och stylingmedel har applicerats. Detta håller dina pärlor fria från kontakt med dessa kemikalier. Om detta händer, se till att torka pärlorna och ta bort eventuella rester av föroreningarna.

Om du letar efter en professionell pärlrengörare, välj något som är milt och märkt speciellt för användning på pärlor, till exempel den här pärlrengöraren som verkar vara ganska bra.

Nedsänkning i vatten

Låt inte dina pärlor sänkas ner i vatten. Ta alltid av pärlsmycken när du simmar eller ägnar dig åt vattenaktiviteter, även när du tvättar.

Grov exponering

Eftersom pärlor lätt kan gå sönder eller repas, är det bäst att ta bort pärlsmycken när du gör någonting krävande som kan utsätta dem för grov exponering. Detta inkluderar utomhusaktiviteter som trädgårdsarbete eller sport.

Förvaring av dina pärlor

Det är väldigt viktigt att förvara dina pärlor på rätt sätt för att undvika skador på stenens sammansättning. Att lagra pärlorna slarvigt kan leda till att pärlorna blir gula, tråkiga och spröda.

Undvik att förvara pärlor i förseglade plastpåsar eller lufttäta utrymmen, såsom ett värdeskåp. Dessa stänger av luft och fukt och skapar en torr miljö. När pärlan torkar ut blir den allt skörare och tappar sin färg. Precis som hud behöver pärlor också fukt för att lysa och se friska ut.

Försök istället att förvara pärlorna i en tygpåse eller ett eller tygfodrat smyckeskrin, borta från värmekällor. Att placera ett par våta bomullsbollar eller en fuktig trasa ihop med dina pärlor hjälper också till att hålla dem hydrerade.

Innan du förvarar pärlorna, se till att de har rengjorts från smuts, t.ex. kroppsoljor och kemikalier, genom att torka av dem snabbt med en ren mjuk trasa.

Eftersom pärlor är mycket mjuka är det också viktigt att förvara dem separat. Om du lagrar pärlor med andra smycken kan dessa föremål lätt repa pärlan och skada dem.

Kom ihåg att alltid förvara dina pärlor platta utan att låta dem hänga på en krok eller ett smyckenställ. Detta förhindrar skador på strängen och förhindrar att den sträcker sig.

Med tiden slits pärlsträngen ut och är benägen att gå sönder. Det är därför det är viktigt att dina juveler kontrolleras av en juvelerare årligen för att säkerställa att dess hållbarhet fortfarande är intakt. Pärlhalsband och armband bör spännas om vartannat eller vart tredje år för att förhindra att strängen går av.

En av de bästa sakerna med pärlor är att du bara måste bära dem regelbundet för att hålla dem glänsande och fräscha. Det här är inte svårt att göra.

Relaterade produkter för rengöring av smycken


Polerduk, 50 stycken smyckesrengöringsduk mikrofiber


GRUNDIG UC 5620 Ultraljudsrengörare


HEALLILY mikrofiber poleringstyg smycken rengöringsdukar

Related Posts

  • Köp läsglasögon online

  • Ont i Knät från Högklackar – Tips & Guide

  • Tips för det Perfekta Håret på din Bröllopsdag