Hur Mycket Väger en Guldtacka?

En guldtacka är en mängd raffinerat metalliskt guld av vilken form som helst som tillverkas av en guldtillverkare som uppfyller standardvillkor för tillverkning, märkning och registerföring.

Större guldtackor som produceras genom att hälla den smälta metallen i formar kallas göt.

Mindre stänger kan tillverkas genom prägling eller stansning av lämpligt valsade guldark. Standardguldstången som hålls som guldreserver av centralbanker och handlas bland ädelmetallhandlare är 400-troy-uns/12,4 kg.

Kilobaren, som är 1000 gram i massa är baren som är mer hanterbar och används i stor utsträckning för handel och investering.

Premien på dessa staplar när den handlas är mycket låg över spotvärdet av guldet, vilket gör den idealisk för små överföringar mellan banker och handlare. De flesta guldtackor är platta, även om vissa investerare, särskilt i Europa, föredrar tegelformen.

Typer av guldtackor

Baserat på hur de tillverkas klassificeras guldtackor som gjutna eller präglade med båda olika utseende och pris. Guldtckor skapas på samma sätt som i göt, varigenom smält guld hälls i en stångform och lämnas för att stelna.

Denna process leder ofta till missbildade staplar med ojämna ytor som, trots att de är ofullkomliga, gör varje stapel unik och lättare att identifiera.

Säkerhetsfunktioner

För att förhindra att guldtackor blir förfalskade eller stulna har tillverkare utvecklat sätt att verifiera äkta tackor med det vanligaste sättet att identifiera tackor är med registrerade serienummer eller äkthetsintyg. I de flesta raffinaderier är serienumren endast reserverade för stora staplar (över 250 g), med mindre som inte har något serienummer alls på grund av deras lägre värde.

Till skillnad från gjutna tackor förseglas prydda tackor vanligtvis i skyddande förpackningar för att förhindra manipulering och förhindra att de skadas. En hologramsäkerhetsfunktion som kallas Kinegram kan också infogas i förpackningen

Standard guldtackor mäts i troy ounces. En troy ounce motsvarar 31.1034768 gram.

Standardguldtackan som innehas och handlas internationellt av centralbanker och guldförhandlare har en nominell vikt på 400 oz (troy-ounce) (12,4 kg eller 438,9 ounces). Men dess exakta guldinnehåll tillåts variera mellan 350 oz och 430 oz. Minsta renhet som krävs är 99,5% guld. Dessa staplar måste lagras i erkända och säkra guldmetallvalv för att bibehålla sin kvalitetsstatus för god leverans.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!