Hur Man Gör Egna Armband Som Inte Går Sönder

Modetrender kommer och går, men elastiska armband förblir populära eftersom de är mångsidiga och lätta att bära. De är också lätta att tillverka och de kan hålla länge om du följer dessa tips.

Börja med att göra dina stretchpärlarmband med elastisk tråd av god kvalitet som är avsedd för smycken. Köp inte en elastisk tråd avsedd för sömnad eller annat hantverk.

Här finns många olika typer av elastisk tråd att välja mellan. Stretch Magic är en favorit bland många smyckestillverkare som är allmänt tillgängliga i hantverksbutiker och vissa stora detaljhandlare.

Välj en färgelastik som kompletterar de pärlor du använder. En klar tråd är ett uppenbart val, men det kan faktiskt märkas mer med mörkfärgade pärlor. Men inte alla storlekar och färger finns i butikerna.

Använd inte elastik som är för tunn

Den mest populära storleken på elastisk tråd för att tillverka armband är 0,7 mm eller 1 mm elastisk tråd, men valet av en beror på pärlans vikt och hålets storlek.

För armband med seed pärlor fungerar 0,5 mm elastisk tråd utmärkt. Tunnare elastisk tråd kan sträcka ut snabbare med tyngre pärlor om du inte använder en dubbel tråd.

Skär en bit tråd på storleken på ditt armband, plus lämna minst tre tum tråd på varje sida för att knyta dina knutar. Tråden är hal och inget är värre än att ha alla exakt som du vill ha dom, och sedan släppa slutet under knut.

Sträng dina pärlor på det elastiska medan det är på spolen, eller använd en pärlstopp för att undvika att pärlorna glider av tråden.

Försträck din tråd genom att dra i varje ände innan du stränger. Detta är ett riktigt viktigt steg.

Använd inte crimppärlor med elastisk sträcksträng

Kirurgknut är den mest pålitliga knuten för elastiska armband. En kirurgknut är en fyrkantig knut (även känd som en revknut) med en extra slinga genom. Den extra slingan hjälper till att hålla knuten från att glida. Du kan lägga till en extra halv knut ovanpå kirurgens knut för fall.

Använd aldrig crimppärlor med elastik.

Vissa människor försöker detta, men det varar aldrig länge eftersom metall skär elastiskt, och det förändras inget. En korrekt bunden knut kommer att hålla bättre på lång sikt.

Sträck inte ditt armband för att sätta på det

Hur du tar hand om ditt elastiska armband är lika viktigt som hur du gör det. Följ dessa tips för att få dem att hålla:

Sätt alltid på ditt elastiska armband på rätt sätt. Detta är en av huvudfaktorerna i armband som inte håller. Sätt aldrig på dig ditt armband genom att sträcka det över handen. Utan så mycket som möjligt, rulla den över handen utan att dra för mycket.

Håll armbandet borta från tvål, parfymer, hår- och hudprodukter, solskyddsmedel, saltvatten osv. Många av de produkter vi använder varje dag kan försämra elastikens kvalitet med tiden.

Fler Tips

Sträck ut tråden innan du stränger några pärlor. Ditt armband kommer att förbli i rätt storlek och kommer inte att sträcka ut och lämna mellanrum mellan pärlorna.

Gör ditt armband i rätt storlek. Ett sju tum armband tillverkat med 12 mm pärlor är mindre än ett sju tum armband med 4 mm pärlor. De större pärlorna kommer att tas bort från armbandets inre diameter. Sträng dem och testa sedan på handleden för att kontrollera storleken.

Knyt din knut med lite spänning i armbandet. Med andra ord, dra i elastiken så att den är spänd och bara lite sträckt när du lägger till den andra halvan av knuten. Den extra spänningen från insidan hjälper till att hålla knuten från att lossna.

Dra åt knuten från alla sidor. Dra i de två övre ändarna för att dra åt knuten, dra från den pärlformade sidan, dra den vänstra lösa änden och den högra pärlformade änden och vice versa.

Efter att du har klippt den elastiska tråden, lägg till en klibb med lim i knuten. Superlim eller E6000 smyckenlim är två som fungerar bra. Vissa tror att superlim kan erodera elastiken över tid. E6000 förblir flexibel så det är förmodligen ett bättre val.

Om möjligt, täck din knut. Detta gör att ditt elastiska armband ser snyggare ut, men skyddar också knuten mot slitage orsakat av gnidning mellan två pärlor.

Related Posts

  • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

  • De senaste trenderna inom profilkläder

  • 5 kända smycken från filmer