Hitta rätt padelracket

Har du fastnat för padelsporten eller överväger du att komma igång men är osäker på vilken padelracket du ska välja? Tjatar kompisen på att du ska följa med och spela men du har inget padel racket? Vi berättar hur du kan gå tillväga för att hitta just ditt padelracket.

Padel racket kan användas för alla

De flesta padel racket kan användas av både herr och damspelare. De allra flesta är alltså unisex-racketar som båda könen kommer tycka om att spela med. Det finns även padelracketar som är direkt tilltänkta och designade för damspelare. De anges oftast med ‘Women’ i racketens namn. Dessa racketar är ofta lite lättare än de racketar som är både till dam och herr samt att man ofta använder lite andra färger. Generellt är det mer eleganta och snygga padelracketar.

Pacelracket material

En padel racket består av tre lager som bygger upp själva racketen. Dessa tre lager kallas för en ram, en kärna och en yta. Det är stor skillnad på olika racket och något av det som skiljer de olika sorterna är de material som används samt vilken yta de har. De billigare padelracketarna är något mindre flexibla och tekniska samt har ofta en glatt yta. Kvalitetsracketarna är ofta fyllda med tekniker som gör dem flexibla och ökar precisionen samt tillför kraft i slaget. Ramen är en viktig del av racket och detsamma gäller för ytan.  

Olika former

Det finns tre olika former på padelracketar och dessa spelar roll för racketens egenskaper. De tre huvudformerna är: rund, diamantform och droppform. Är du nybörjare eller lätt erfaren motionär är det en god idé att börja med en rund racket. Detta racket har ofta balansen i mitten eller långt ner mot handtaget. Sweetspottet är relativt stort, vilket betyder att du med denna typ av padel racket får mer kontroll och lite mindre fart.

Det gör att du kan styra dina slag. I och med att sweetspottet är stort behöver du inte träffa helt rätt varje gång för att få ett bra slag. Är du en erfaren racketsportsutövare eller har du redan spelat mycket padeltennis kan du med fördel välja ett diamantformat blad.

På dessa racketar är sweetspottet lite mindre än på den runda padelracketen och det ligger högre upp på bladet. Racketen är ägnad till mer erfarna spelare men kan dock också utnyttjas av nybörjaren eller motionären som gärna vill utmana sig själv. Droppformade padelracketar är ett mellanting mellan den diamantformade och runda racketen. 

Related Posts