Guide till att Köpa Förlovningsring (Våra Bästa Tips)

Att välja din förlovningsring är ett av de viktigaste och stressande köp du någonsin kommer att göra. Är du den som försöker få den perfekta ringen som passar din partners stil och personlighet,  den som vill spendera tillräckligt för att imponera och balansera tradition och moderna värden, eller vill du hitta den perfekta ringen för att symbolisera din kärlek? Det är mycket som måste bli rätt när du väljer förlovningsring. Den goda nyheten är att det finns fantastiska förlovningsringar för alla budgetar.

Det finns verkligen många saker att tänka på när du köper förlovningsring, så vi tänkte att vi skulle sätta ihop denna förlovningsringsguiden med de viktigaste tipsen och saker att tänka på för att verkligen lyckas och bli nöjd med ditt köp.

Bästa tips för att välja förlovningsring

Välj diamant

Detta är den del som alla vet är den mest tekniska. (Tyvärr), kommer detta beslut att bedömas. Diamanten du väljer kommer att ses som en symbol för dig och din uppskattning av din brud och din relation. Så det är kritiskt att läsa på före ditt köp – och veta mer om varför karatvikt, glans i snitt, färg på ädelstenen och stenens klarhet är viktiga och hur de påverkar värdet på diamanten du väljer. Att veta mer om diamanter och stenar hjälper dig också få det mesta för din budget.

Se också till att juveleraren du köper igenom är licensierad, etisk och att du vet ursprunget till diamanten du köper. Se till att diamanten du väljer korrekt återspeglar specifikationerna för informationen du fått om vad du köper.

En diamant är det självklara valet för en förlovningsring, men det finns även många andra stenar du kan välja på.

Oavsett vad du vilken typ av diamant, och oavsett vilken typ av sten du väljer, se till att du gör din läxa ordentligt. När du har kunskap om vad du köper blir det också lättare att välja, och du kan känna dig säker i ditt val.

Diamanter skärs i en mängd olika former, så innan du väljer, se till att det verkligen passar din kärleks stil och ser bra ut på handen. Några av de mest populära snitten inkluderar en smaragdskärning, en oval skärning, hjärtskärning, pärssnitt eller till och med kuddskurna stenar. Var och en har unika egenskaper, utseende, fördelar och nackdelar.

Om du vill ha en sten som gnistrar mycket kan en rund sten fungera för dig. En erfaren juvelerare kommer att kunna guida dig genom dina alternativ och ge tips på vilken sten som kan passa bäst för dig.

Välj metall

Nu när du har bestämt dig för en diamant är nästa beslut att välja vilken metall ringen ska göras i. Detta beslut handlar definitivt mer om preferenser, personlighet, och stil än ädelstenen, men det är alltid bra att läsa på om de olika ädelmetallerna som finns tillgängliga, så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

En del av detta handlar om vilken färg som passar hudtonen, en del handlar om du är en mer traditionell eller modern och om din livsstil. Är du en aktiv person som använder dina händer mycket under dagen? Eller är du en person som inte håller på så aktivt med dina händer?

En av de viktigaste uppgifterna är om bäraren har hudkänslighet eller allergier, eftersom detta också kommer att vägleda vilken metall som passar bäst för din ring. Och så bör du även ha i åtanke om du är någon som investerar och tar hand om dina ägodel under åren, eller om din stil och smak kommer ändras allt eftersom åren går. Metallen du väljer för ringen måste ta hänsyn till alla dessa saker.

Matcha med olika ringar

En förlovningsring bärs ofta inte ensam. Det finns tre huvudringar att tänka på; förlovningsringen, vigselringen för honom och vigselringen för henne. Behöver de alla matcha och se bra ut tillsammans eller kan du välja någonting som är mer fristående och ser snyggt ut på egen hand?

I allmänhet är det viktigt att förlovningsringen och vigselringen kan vara på samma finger tillsammans, men det är inte en nödvändighet. Såvida den blivande frun inte väljer att enbart bära vigselringen, som många kvinnor väljer att göra i dag. Och medan vigselringen faktiskt är den viktigaste av ringarna, drivs designen vanligtvis av valet som görs på förlovningsringen. Så vi rekommenderar starkt att du fattar beslutet samtidigt och köper förlovningsringen med bröloppsringen redan i åtanke.

Välj stil

Detta är verkligen ett personligt val och det finns inte mycket att säga förutom att det alltid är en bra idé att ha bilder på ringar som du tycker är snygga för inspiration och för att referera när du är på jakt efter en ring. Att kunna formulera vad du gillar och inte gillar är ofta svårt. Stilen kommer verkligen spela roll när du sätter den på fingret och ser den på plats, så ju fler referensbilder du har, desto bättre.

Stilen av ringen är väldigt viktig, för den kan göra den stor skillnad i om hon verkligen älskar förlovningsringen eller bara tycker att den är bra och vacker eftersom den kommer från dig.

Välj rätt ringstorlek

Du kanske lyckas väl med val av sten, material, och stil, men faktum är att ringstorleken är den absolut viktigaste faktorn när du väljer förlovningsring. Om ringen har fel storlek kan den ibland inte ändras. Och om den kan ändras, kanske du inte kan göra enorma ändringar.

De flesta ringar kan ändras med olika svårighetsnivåer, men det är alltid rekommenderat att du ser till att du får storleken rätt första gången om det är möjligt.

Ett tips är att du tar en av hennes favoritringar och använder den som modell för att mäta ringstorleken.

Välj gravyr

Förlovningsringsgravyr är det bästa sätt att anpassa en förlovningsring utan att störa ringens kontinuitet och skönhet.

Gravering delas mellan de två personer som ringen delas och symboliserar kärlek och trohet.

De bästa typerna av förlovningsringar att gravera är de som är tillräckligt breda för att ge en tydlig bild av gravyren utan att verka trånga eller vara för liten för att läsa. Guld- och silverringar är exceptionellt bra att gravera, likaså platinaförlovningsringar. Hårdare metaller som titan är svåra att gravera och gravyren kan bli svag och nästan oläslig.

Gravering bör aldrig försökas av en amatör, särskilt på något så känsligt och dyrt som en förlovningsring. Professionella juvelerare kan ofta gravera ringar på bara några dagar, eller till och med medan du väntar om förutsättningarna finns tillgängliga. När du väljer förlovningsringstick ska du tänka på följande tips:

  • Välj en textstorlek och typsnitt som kan läsas och inte kommer att vara för tunn eller liten för att läsa.
  • Håll budskapet kort och enkelt för att förhindra långa fraser som kommer trånga längs ringens omkrets.
  • Välj ett ord, fras eller annat känsla som kommer att vara tidlöst: trendiga skämt eller liknande kan gå ut ur stil men graveringen kommer att vara svår, om inte omöjlig, att ta bort.
  • Dubbelkontrollera graveringen både före och efter den applicerats för att vara säker på rätt stavning, lämpliga nummer etc.
  • Skriv ner typ av gravering (typsnitt, känsla, storlek) och lagra informationen med ringens certifikat; Det kan vara användbart för att identifiera smycken om du någonsin tapper bort dem.
  • Rengör gravyren försiktigt med en mjuk borste för att hålla texten synlig.

Enkel gravering av förlovningsringen är relativt billig, beroende på typen av metall som ska graveras och meddelandets omfattning. Fördjupade teckensnitt, längre ordstäv och starkare metaller ökar vanligtvis gravyrkostnaden.

Gravering kan orsaka flera problem med förlovningsringen. Graverade ringar kan vanligtvis inte returneras på grund av deras anpassning, och komplicerade graveringar kan göra att ringen inte kan ändras eller repareras i framtiden vid behov. För många par är emellertid dessa problem minimala jämfört med den speciella intimiteten för ett doldt meddelande för väldigt romantiska smycke.

Be om hjälp om du behöver det

Var inte rädd att ta hjälp från experter när du ska välja förlovningsring. Det är alltid bäst att rådfråga med någon som kan området om du själv inte har så mycket kunskap. På detta sätt kan du få råd och tips som gäller för just din individuella situation.

Related Posts

  • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

  • De senaste trenderna inom profilkläder

  • 5 kända smycken från filmer