Förlovningsringar Titan – Komplett Guide

Funderar du på att köpa förlovningsring i titan? Titan har blivit allt mer populärt genom åren tack vare dess fördelaktiga pris och kvalité. I denna artikel ska vi gå igenom allt du behöver veta om just detta.

Vigselringar i titan

Förlovningsringar i titan växer i popularitet eftersom de inte skadas vid rumstemperatur och är mycket starka. Titan finns rikligt i naturen vilket hjälper till att hålla priset nere, men det är svårt att forma – teknikerna som behövs för att förfina det tillräckligt för att forma för smycken har nyligen utvecklats. Denna hårdhet innebär att titan är giftfritt, vilket betyder att det är utmärkt för allergiker eller känslig hud. Titan används brett för kirurgiska implantat på grund av att människokroppen inte avvisar dess närvaro. Det är motståndskraftigt mot havsvatten och klor, så det är perfekt för dem som vill ha sin ring när de simmar.

Hur man tar hand om titanringar

Det är osannolikt att titanringar försämras. Om din ring tar upp någon smuts på ytan, tvätta den helt enkelt i en mild tvål lösning, skölj den i kallt vatten och torka med en mjuk trasa. Titan kommer som de flesta andra material repas, men inte utöver det vanliga.

Om du får några tunga repor som du vill ta bort är det möjligt att polera ringen.

Titans egenskaper –  Förlovningsring titan hållbarhet

Titans höga förhållande mellan styrka och vikt innebär att det är mycket eftertraktat inom alla typer av industrier. Dess låga densitet gör att den är överraskande smidig för ett så starkt material. Det är allergivänligt; alla dessa egenskaper betyder att den är idealisk för medicin och där det är troligt med långvarig hudkontakt.

Stark och lätt

Titanringar är otroligt starka och lätta jämfört med ringar av andra metaller, som guld och platina. I själva verket, på grund av dess enorma styrka till viktförhållande, används titan i hela flygindustrin för att konstruera flygplan och rymdfarkostdelar.

Korrosionsbeständig

Titanringar är extremt motståndskraftiga mot frätande vätskor, såsom lösningsmedel och svett som produceras av människokroppen. Som ett resultat håller titan mycket längre än en liknande guld- eller platina-ring som har utsatts för normalt slitage.

Allergivänligt

Generellt sett, ju lägre kvalitet på titan desto mer föroreningar finns som potentiellt kan utlösa en allergisk reaktion hos bäraren. Detta är viktigt att tänka på när man väljer en titanring för en person som är känslig för metaller.

Titanringar är också garanterade att de inte orsakar hudirritation eftersom naturligt färgat titan är allergivänligt.

Titan är väl lämpad för en mängd olika smycken, inklusive genomborrade smycken där en negativ reaktion är ännu mer sannolikt med andra metaller.

Reptåligt

En annan positiv egenskap hos titan är att det är mycket reptåligt jämfört med guld eller platina. Medan titan kan repas genom exponering för fientliga förhållanden (dvs. slipning, slipning), bör normalt slitage inte orsaka märkbar repor. Betyget av titan och dess finish påverkar också mängden reptålighet ett smycke kan ha.

Skillnader mellan olika titanringar

Det finns otaliga kvaliteter av titan. Majoriteten är legeringar och det finns många variationer även inom klassificeringen av  “ren”. Det finns två olika kategorier av rent titan: Kommersiellt rent och kemiskt rent.

Skillnaden mellan dessa två betyg mäts med antalet 9-tal. .99 till .999 anses vara kommersiellt rent (CP) och .999 till 100% anses vara kemiskt rent. Inom CP-kategorin är de mest populära klass 1 till 4. CP klass 1 är den mjukaste, medan 4 är den svåraste formen. Den primära skillnaden mellan kvaliteterna är mängden syre – mer syre ökar hårdheten.

CP grad 2 har en perfekt balans mellan titanets hårdhet och bearbetbarhet. Den kan skäras av, finlackeras och graveras, men ändå är den mycket motståndskraftig mot marring och polerar bra. Å andra sidan tenderar titanlegeringar att vara hårdare och kan inte enkelt skäras eller graveras. Dessutom kan juvelerare inte ompolera dem.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!