De Största Esportspelen som alla Spelare bör Känna till

Finns det några uppskattningar om att den globala publiken för e-sport uppgår till 750 miljoner? Esportstillväxten är fenomenal, och nya eSport-titlar introduceras varje år. Flera av dessa är dock de mest framträdande på scenen. De största esportspelen är olika för olika personer. De mest kända spelen runt om i världen är de mest anmärkningsvärda regionalt. Många turneringar har ett mycket större antal spelare, medan många har större turneringar med betydande kontantpriser. I det här avsnittet har vårt team kategoriserat de största esportspelen efter det belopp som delas ut för turneringspriser. 

De största esportspelen 2022 

Esports översätts till elektronisk sport, ett känt populärkulturellt fenomen världen över. Det har också setts som en ny sport, och spelare tävlar mot varandra i videospel. Sedan 2010-talet har fler esportturneringar ägt rum över hela världen, och mästarna i flera turneringar tilldelas nu priser. Esport har fått stor betydelse i spel idag. Många professionella e-sportspelare är vanligtvis involverade i ett lag eller sponsrande företag. 

League of Legends 

League of Legends har sedan sin första inkarnation alltid förblivit ett elitspel, och Riot Games har på ett briljant sätt utformat det. I LoL har två lag varsin spelare på de tre främsta platserna i tabellen. I huvudspelen är målet att förstöra fiendens bas, men spelet är inte gränslöst. Sedan den första ligaturneringen 2009 har världen sett en snabb tillväxt av tittare, spelare och tävlingar i League of Legends. Olika betydande turneringar hålls varje år, men den största turneringen inom e-sport och e-sportspel är LoL World Championship som äger rum varje år på flera platser i världen och har prispengar på 1 miljon dollar. 

Dota 2 

DOTA 2 är något komplicerat, men det har rankats bland de mest spelade e-sportspelen online under 1900-talet. DOTA 2 utvecklades av Valve och hade fem mot fem spelare som strategi. Båda lagen strävar efter att förstöra fiendens forntida byggnad i fästningen, och slotten säkras med hjälp av en mängd olika försvarsstrukturer. DOTA2:s DOTA 2-turnering erbjuder sin gigantiska prispott och lockar miljontals tittare årligen. Spelet har också fått många utmärkelser från olika esporttävlingar, bland annat ESPORT Game Awards. Den internationella turneringen är en stor spelturnering varje år. 

Fortnite 

Epic Games har gett Fortnite i uppdrag att vara deras stridsbaserade e-sportspel för 2020. Redan innan det tillkännagavs hade spelet flera rekord inom eSport. Förra året höll Epic Games sin mest framgångsrika session, med en toppnotering av samtidiga spelare som översteg 12 miljoner. Fortnite World Cup 2019 – Den största Fortnite-turneringen 2019 – den mest populära och högst rankade turneringen i världen, med 30 miljoner dollar i prispengar. År 2021 har det redan skett förseningar på grund av många faktorer, men det kommer utan tvekan att ske större förseningar. Streamers fick ett fantastiskt gensvar från spelets fans.

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) 

Counter-Strike: Global Offensive – även kallat CSGO – släpptes som en uppföljningsserie till Counter-Strike: Condition Zero, som släpptes år 2000. Spelet CS Go har blivit det mest igenkända esport FPC-spelet världen över. Mer än 20 miljoner människor har spelat spelet globalt i augusti 2020. Den största internationella Counter Strike-turneringen är Counter-Terror Global Offensive Major Champions. Tävlingen sponsras av den amerikanska spelutvecklaren Valve och är nu 2013. Genrer: FPS. Windows, Macintosh, Nintendo 3DS, Linux Webbplats.

Apex Legends

Apex Legends skiljer sig från DOTA 2 League of Legends och CS GO. Den senaste utvecklingen har ökat spelbranschens popularitet och flera turneringar äger rum. Apex Legends skapades och publicerades av Respawn Entertainment. Det är ett battle royale-spel där spelarna landar och det sista laget vinner. Apex Legend blev populärt 2020 när streamingtjänster började streama spelet till allmänheten och introducerade spelet för publiken. Spelarna gillar det och har börjat bygga upp färdigheter för att kunna tävla i turneringar.

Arena of Valor

Arena of Valor är utvecklat för smartphones och har blivit en av de mest flerspelarstridiga stridsarenorna 2018, utvecklat av Garena. I huvudsak går dessa spel ut på att förstöra baser på en karta. Förutom att spelet är svårt att lära sig har det blivit väldigt populärt. Det genomsnittliga antalet spelare per månad i Arenas of Valor är 14,3 miljoner. År 2021 kommer det att bli en otroligt bevakad eSport MOB. Arena of Valor World Cup och Arena of Valor World Cup är två viktiga turneringar som hålls årligen. Deras prispotter är stora och tusentals har deltagit. 

Rocket League 

Utgivningsår – 2016, totalt tilldelade prispengar 8 miljoner dollar. Noterbara turneringar – Rocket League Championship Series Bästa spelare – Courant Alexandre, Pierre Silver, Jos van Meur. Det här är ett unikt fotbollsspel i arkadstil som PSN skapade – ett lag av Det finns bilar som spelar fotboll eller en berömd fras: fotboll i bilar.” Du kan spela Spelet i ett lag av åtta, högst åtta. Det här spelet syftar till att vinna poäng.

Related Posts

  • Redaktionen: Snart blir vi en fysiskt tidning

  • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

  • De senaste trenderna inom profilkläder