Därför Blir Dina Smycken Gröna – Och Så Motverkar du Det!

Det har hänt nästan alla. Du hittar den perfekta ringen, halsbandet eller armbandet och du bär det hela dagen. Men när du gör det visar det sig senare att din hud blir grön.

Men hur kommer det sig att din hud och smycke blir grönt? I denna artikel svarar vi på denna vanliga fråga.

Faktum är att koppar ofta är den skyldige boven till att dina smycken blir gröna. När syrorna från svett och hud kombineras med koppar i smycken, korroderar koppar och skapar kopparsalter. Kopparsalter är vanligtvis gröna eller blå. Och så bildar salterna en grön typ av “film” på smycken, som sedan överförs till huden.

Det är dock inte alltid kopparens fel. Andra metaller kan också ge liknande effekter. Det silver som finns i sterling silver – och används som en legering i en hel del guld smycken kan oxidera när det kommer i kontakt med huden. Detta orsakar ansträngning och kan ge dig mörkgröna eller svarta fläckar.

Vissa människor kan förväxla denna känsla med att deras hud är allergisk mot koppar. Men detta är vanligtvis inte fallet. Så länge du svettas (vilket är oundvikligt), är chansen att din hud kommer att reagera med koppar i dina smycken. Trots detta finns det alltid undantag. Om du upplever en kliande känsla eller ett utslag efter att ha burit kopparsmycken, kan det vara ett tecken på en allergi.

Det finns sätt att fortfarande bära dina kopparsmycken utan att få grön hud som en bieffekt. En av de mest populära metoderna att måla den del av smycken som nuddar din hud med ett lager genomskinligt nagellack. På det här sättet finns det en typ av “barriär” mellan smycket och din hud.

Undvik billiga smycken

Denna lösningen är normalt lättare sagt än gjort, men det är en början. I den här situationen gäller uttrycket “Du får vad du betalar för”. En billig ring kan se söt ut och den kan verka prisvärd, men den kan komma att kosta dig på andra sätt. Denna typ av smycken oxiderar snabbt och lämnar efter sig en grön fläck när den bärs.

Rostfritt stål, platina och rhodiumbelagda smycken, som innehåller nästan enbart vitt guld, är mindre benägna att reagera på din hud. Leta efter dessa specifika metaller när du handlar efter ringar och minska chansen att köpa smycken som kommer att göra fingret grönt.

Håll huden torr

Håll tvålar och hudkrämer borta från ringfingret om du vill förhindra att din hud blir grön. Något så enkelt som att ta bort ringar innan du tvättar händerna eller innan du duschar kan hjälpa. Undvik också att bära ringar i poolen. Klor från poolen skadar dina smycken och lämnar dem gröna.

Nagellack

Om du inte kan hålla dig borta från tillbehör som är benägna att lämna en mörk fläck, kan du som sagt prova ta ett genomskinligt nagellack som en snabb fix. Applicera en beläggning på din ring och låt den torka. Detta skapar en barriär mellan din hud och metallen så att ringen inte kan bli fingret grönt. Kom bara ihåg att applicera beläggningen igen ofta eftersom den tenderar att slitas.

Smyckesrengöring för att rengöra dina gröna smycken

Related Posts

  • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

  • De senaste trenderna inom profilkläder

  • 5 kända smycken från filmer