Bröstpiercing – Allt du Bör Veta!

Nippelpiercing, även känd som bröstpiercing eller bröstvårtspiercing är en äventyrlig och intressant kroppskonst för både män och kvinnor. Vissa människor väljer att ta en piercing på bröstvårtan på grund av dess förmåga att öka bröstvårtans känslighet. Det kan också göra mindre bröstvårtor verka större.

Naturligtvis kan bröstpiercing göras på ett antal sätt, inklusive vertikalt eller diagonalt men det vanligaste är en enda, horisontell håltagning på varje bröstvårta.

Innan du bestämmer dig för att ta piercing är det viktigt att veta hur processen fungerar, läkningstiden, smärtans storlek, smycketyperna och tips om eftervård.

Bröstvårtspiercing

Bröstpiercingen följer en viss process. Inledningsvis kan du komma att bli ombedd att visa ditt identitets-ID. Du kommer också att uppmanas att fylla i några formulär som är nödvändiga innan proceduren, t.ex. kontrakt och samtycke. Därefter kommer du att bli ombedd att välja ditt val av kroppssmycken.

Piercern kommer att förbereda alla nödvändiga verktyg för piercing. Denna kommer att inleda proceduren genom att markera de två sidorna av din bröstvårta med bläck för att säkerställa att de försiktigt styrs när du gör piercingen. Det är viktigt att ha en korrekt vinklad piercing.

Efter att ha markerat rätt punkter på bröstvårtan kan vissa piercingartister applicera lokalbedövning, ofta lidokain i bröstvårtområdet. Lidokain kan vara i form av injicerbara ämnen eller kräm och hjälper till att minska smärtan medan piercingprocessen är klar. Då kommer din håltagare att sterilisera dina bröstvårtor för att säkerställa att det finns en mindre chans att smittas.

Så snart allt är rent kommer håltagaren att använda en klämma för att dra din hud i området och använda en kanyl eller nål för att slå igenom de prickade märkena på bröstvårtan.

När nålen framgångsrikt har gjort ett hål genom bröstvårtan fäster piercern dina valda smycken till sina tips. Så snart smycken är på plats tar din håltagare bort den från nålen och låser fast den. De kommer sedan att rengöra området igen med lämpliga lösningar för eftervård. Alla dessa processer kommer att upprepas på andra sidan om du väljer att ta igenom båda bröstvårtorna.

Bröstpiercing – gör det ont?

Smärta i bröstvårtan vid piercing är mycket subjektiv. Det finns människor som inte upplever för mycket smärta med det medan vissa gör det. Varje person hanterar smärta på olika sätt. Det finns många faktorer som kan minimera smärta. Ibland gör endorfinerna en person mindre känslig för piercing. Lidokainet som appliceras av håltagaren hjälper också. I allmänhet kommer smärtan bara att bli en snabb och kortvarig från nypan och sedan när själva piercingen sker.

Om du är särskilt nervös för smärtan med din piercing rekommenderar vi att du pratar med din piercer om det. De är inte skrämmande människor, de pratar helt enkelt dig genom processen och gör sitt bästa för att hjälpa dig att slappna av i förväg.

Kostnad

Kostnaden för en piercing kommer att variera mycket beroende på ett antal olika faktorer såsom vem som gör det och var du gör det. Generellt sett kostar det mellan 300 – 1000kr.

Bröstpiercing och eftervård

Oavsett hur noggrann din piercare är när du piercerar dina bröstvårtor, är resten av processen fortfarande helt upp till dig. Det är viktigt att veta hur man tar hand om piercingen när den läker. Kom alltid ihåg att även om din piercing ser bra ut på en till två månader så är den fortfarande inte helt läkt. Det kan ta uppåt 6-9 månader för fullständig läkning.

Instruktioner för bröstvårtevård

  • Nedan beskrivs stegen för hur du tar hand om din nya nippelpiercing.
  • Du bör tvätta händerna noggrant innan du rör vid din piercing.
  • Rengör din piercing med saltlösning minst två till tre gånger om dagen.
  • Applicera tvål på ditt piercingområde medan du duschar. Gör detta två eller tre gånger dagligen.
  • Använd inte tyghanddukar när du torkar din piercing. Använd istället engångspapper.

Kommer du att uppleva en ökad / minskad känslighet när du har piercat bröstvårtan

Många rapporterar en signifikant ökning av känslighet efter en piercing i bröstvårtan, även om bevisen för detta i bästa fall är anekdotiska. Omvänt är en minskad känslighet extremt sällsynt.  Om du upplever någon domning efter den omedelbara efterdyningen av piercingen, rekommenderar vi att du går tillbaka att prata direkt med din piercer och få dem att undersöka området.

Hur lång tid tar piercing av bröstvårtor att läka?

I genomsnitt tar bröstvårtans piercingar 1-9 månader för att läka helt (3-6 månader för män och 6-1. månader för kvinnor). Hormonella fluktuationer kan orsaka viss smärta eller irritation för en ny eller läkning av bröstvårtan, vilket förlänger läkningstiden något.

Kan du fortfarande amma med en bröstpiercing?

I motsats till de många rykten du kan ha hört, bör bröstvårtspiercing inte påverka din förmåga att amma framgångsrikt! Det är värt att påpeka att piercing i vissa fall kan leda till blockerade mjölkkanaler eller minskat mjölkflöde, vilket kan göra utfodringen svårare. Av säkerhetsskäl måste du ta bort alla smycken från området medan du ammar, eftersom smycken utgör en kvävningsrisk och kan göra det svårt för barnet att lyckas häfta på bröstet.

 

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!