Armband Storleksguide – Så Mäter du din Handled

Armband storleksguide för män och kvinnor – Så mäter du din handled.

När du väljer armband är det viktigt att de passar perfekt. Detta ftersom att mycket av hur armbandet ser ut på dig är hur det sitter på handleden. På samma sätt som att det är viktigt att bära kläder som sitter bra, är det lika viktigt att bära armband som också sitter ordentligt. Detta kommer i slutändan att ha en stor inverkan på hur de sitter och ser ut på dig.

Men vad är den genomsnittliga handledsstorleken för män och kvinnor?

I den här artikeln kommer vi att presentera dig för denna kompletta guide till armbandsstorlekar för män och kvinnor och hur du mäter din handled.

Genomsnittlig handledsstorlek för kvinnor

Armbandstorlekar kategoriseras ofta i följande storlekar:

  • XS
  • S
  • M

Men vad står dessa storlekar för och vilka handleder passar de?

Standardarmband:

Extra Small (XS) ~ passar 6,5 tum eller 16,51 centimeter = Detta är genomsnittet för en liten kvinnas handled.
Liten (S) ~ passar 7 tum eller 17,78 centimeter = Detta är den genomsnittliga storleken på en kvinnas handled.
Medium (M) ~ passar 8 tum eller 20,32 centimeter = Detta är storleken för en genomsnittlig ma, eller en kvinna med en stor handled.

Genomsnittlig handledsstorlek för män

Liten (S) ~ passar 8 tum eller 20,32 centimeter = Detta är genomsnittet för en man
Medium (M) ~ passar 8,5 tum eller 21,59 centimeter = Detta är den genomsnittliga mans handledstorlek.
Stor (L) ~ passar 9 tum eller 22,86 centimeter = Detta är storleken på en man med en något större handledsstorlek.
Extra Large (XL) ~ passar 9,5 tum eller 24,13 centimeter = Detta är genomsnittet för en man med stora och kraftiga handleder.
Något som också avgör hur stora dina armband ska vara är om du vill ha en tight eller lös passform. Detta är helt upp till din preferens och hur du gillar att bära dina armband. Det finns inget rätt eller fel här.

Om du föredrar den lösare passformen kan det vara en bra idé att välja en storlek störra. Men var dock försiktig. Att ha ett för stort armband kan göra att det ser konstigt ut och förstör den eleganta effekten som armbandet annars ger din outfit. Om du vill ha ett mer snyggt och tight åtsittande armband kan det eventuellt vara lämligt att ta storleken under. Samma sak gäller detsamma. Var försiktig dock för du vill inte att det ser ut som armbandet försöker kväva handleden.

Tänk på att armbandets natur också påverkar hur det passar på dig, så det är viktigt att ta hänsyn till detta när du väljer din armbandstorlek. Om du till exempel ska ha ett tjockt armband i läder måste det vara något större i storlek än om du bär ett tunt armband som inte tar mycket plats eller utrymme på handleden.

Related Posts

  • Casino i Populärkulturen

  • Vad Betyder Ring på Lillfingret? Här är Svaret!

  • Så Förvarar du dina Smycken på Bästa Sätt!