4 Oväntade Smycketrender Under 2020

Hur ser smycken ut under det nya decenniet? Under de senaste åren såg vi smycken skala tillbaka: Massiva uttalande halsband från Gossip Girl’s storhetstid ersattes av skiktade kedjor och charm, och vi byte in glamorösa örhängen mot en konstellation av öron piercingar. Överraskande svänger vi tillbaka i den överdimensionerade, men inte så överdrivna riktningen. Åtminstone var det vad vi fick reda på när vi knackade på två detaljhandelsexperter från Bloomingdales och Net-A-Porter för att få en bättre känsla för vilka 2020-smycketrender som är trendiga.

Kedjelänkar

Kedjelänksmycken har varit i rampljuset länge, men i år är trenden ännu större, både bildligt och bokstavligen. “Kedjelänkhalsbandet eller armbandet fortsätter att vara viktigt för 2020”, säger Erica Russo, vice president och modechef för tillbehör och skönhet på Bloomingdales. “Vi älskar dem tunna och skiktade i olika längder, eller som ett singelarmband som är stort och djärvt.”

Baserat på vårens runaway – där vi såg Bottega Veneta, Brandon Maxwell och Zimmermann – förutser vi 2020 som kedjans år. Du kan prova trenden på två olika sätt: skiktbitar tillsammans för en chic, rörig hals eller välj en enkel tung pjäs.

Heirloom-inspirerade smycken

Enligt Libby Page, senior modemarknadsredaktör på Net-A-Porter, är 2020 året för arvingar, oavsett om du går igenom din mormors smyckeskrin eller inte. “Smycken handlar om personlighet och smycken med känslor som har en personlig känsla,” säger hon. “Familjens arvstolar är stora i år – från ett locket eller ett familjearmband till din pappas vintage kedjehalsband.”

Naturligtvis har inte alla oss smycken som vi kan få från en familjemedlem. Som tur är så påverkas smyckesdesignare av vintagesmycken, med “antika” smycken som tar sig till både banor och detaljister. “Arv kommer att vara inspirationskällan för designers i år,” säger Page. Hon hänvisar till “den parisiska smyckesdesignern Lauren Rubinski (som lanserar sin nya egna märke i vår), som initierade detta på ett lyxigt men ändå tankeväckande sätt.” Från anpassningsbara skyltringar till hjärtformade fack, detta är en lätt trend för alla att delta i.

Oregelbundna överdimensionerade bågar

Bågar har återuppstått under de senaste säsongerna – höj handen om du för närvarande bär ett par – Russo hävdar att 2020 kommer att se stilar med större proportioner ta ledningen. “De lägger till både enkelhet och drama till alla kläder,” säger hon. Dessa förstärkta former är det perfekta tillskottet till alla kläder, oavsett om du bär jeans och en T-shirt eller klär dig för en formell affär.

Det är inte dina dagliga bågar heller. Vi föredrar utrycksbågarna från Proenza Schouler och Balenciaga, som båda erbjuder stora dubbla ringar och stora knutade stilar. Det är den perfekta möjligheten att experimentera med uppdaterade silhuetter på de klassiska cirkulära örhängen som du redan har i din byrå.

Smyckade kragehalsband

Uttalande-halsbandet gör äntligen en comeback, särskilt de som är smyckade och med diamanter. Var inte rädd dock, dessa är långt ifrån Serena van der Woodsen-grannlåt. “Från diamanter till ädla ädelstenar ser kragehalsbandet en djärv återuppblickning”, säger Russo. “Bär det med din favorit vardaglig look, eller med din egen speciella ‘röda mattan’ värdiga ögonblick.”

Related Posts

  • Ädelmetallernas elegans i smyckestillverkningens konst

  • De senaste trenderna inom profilkläder

  • 5 kända smycken från filmer